Da sa vymenit klasický predstavec za aheadový ? už naozaj nemám chuť zhaňat ho kade-tade ako za socíku.
Redukce: http://www.cyklosvec.cz/index.php?akcia=detaily...
redukcia? a to je co?
No, já si to představuju tak, že vyhodíš klasický představec a místo něj tam strčíš tu redukci. Na ni pak můžeš připevnit ahead představec (kterej se jinak přidělává rovnou na vidlici). Jestli to teda nechceš obráceně, to vlastně není zřejmé.
Přesně tak to je, na redukci se přímo přidělá představec. Já to měl dříve na authorovi, nevim jak dnes, ale 2 roky zpátky byla cena kolem 400 Kč
a funguje to ?
mám s tím taky problém. Tím, že jsou vidle a představec dva kusy, tak to při naloženým kole vrže (Athor Reflex SX). Jestli jde o to, tak tohle ta redukce nevyřeší.
U ahead představce jsou to taky dva kusy (s vidlicí). S redukcí to budou tři kusy. Asi moc nevím, jaký problém chce Juriky vlastně výmenou vyřešit. Abychom si rozuměli: Klasický představec je trubka (s klínem uvnitř) co se strčí do vidlice a nahoře má zahnutý tentononc s uchycením pro řidítka. Ahead představec je jen to tentononc, kerý se přidělá vyčnívající kus vidlice. :')
.. přidělá NA vyčnívající kus vidlice. :')
Ano, v mém případě jde o klasický představec (trubka s klínem). A právě v tom spoji s klínem mám problém s tím vrzáním. Taky jsem nějak nepochopil co chce výměnou Jurik řešit.
Ať už chce Jurki tou výměnou řešit cokoliv (konečně - máme demokracii a je to svobodný člověk), tak hlavně hotam (myšleno:tentononc) musí dobře upevnit.
problem je v tom, ze nikde nemozem zohnat klasicky pevny predstavec 25,4 , kt nieco vydrzi a ten chlapik v obchode mi povedal, ze treba vymenit vidlu, hlav. zlozenie a predstavec. predtzm tam bol vyskovo nastavitelny predstavec, ale ten mi stale blbol, no des.
Tak to by ti ta redukce pomoct měla. Nebo tahle: http://www.bikemarket.cz/product.php?IDproduct=332
Ok dik, mrknem nato
Tak ten chlapík v obchodě měl pravdu.
Jinak je to debata o h....
Vrzání, koření cyklistova života.. Mě jednou do kopce začalo při jakémkoli pohybu řidítky "hlavové složení" dokonce strašně pískat. Při pečlivém ohledání jsem pak příčinu našel. Nešťastně se tam o páčku brzdy třel bowden.. Zkus to třeba vyčistit a namazat vazelínou (snad to utažený nebude klouzat). Zas je divný, proč to dělá jen při naloženym kole, přece namahaný by to mělo bejt stejně. Obvyklé podezření bývá, že zrádně vrže něco úplně jinýho. :')