:-) lidi, určitě všichni znáte jeden z největších českých vynálezů - gothajský salám. To je prostě věc zralá na nobelovku. Musí se ale umět udělat! Problém je v tom, že naprostá většina krámů ho prodává v takový nějaký nejedlý paskvilní podobě - divná barva, divná chuť, divná vůně, příměs pilin a podrcených pet lahví...
ALE! - v Uhříněvsi máme krám, kam tenhle zázrak vozej z jatek Tismice u Českého Brodu. A to je teda něco!!! To se nedá ani slovy popsat! Tak akorát masíčka i špíčku, vůně fantastická! Když si ho dáte při pokojový teplotě, né přímo vytaženej z lednice...jen tak samotnej, bez chleba, bez vokurčičky...to se mi úplně svírá hrudní koš blahem :-).
Na rovinu říkám: kdyby přede mnou teď byly dvě cesty, ta jedna vedla k široký posteli s nahejma Pamelou Andersonovou + Carmen Elektrou, kerý by se proti mě vzpínaly a volaly "dělej si s náma co chceš!" a ta druhá na tismický jatka, já bych šel do těch Tismic, protože za tímhle salámkem "šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý...". To je prostě rozkoš! A navíc bez rizika! :-)
A proč vám teďka tady odkrývám svou duši? No protože ho mám právě před sebou, nakrájenej na tenký plátky, a než tohle dopíšu, tak se mi vorazí na tu akorát pokojovou teplotu a já to všechno snim. Bez chleba a bez vokurčičky. Jen tak, samotnej... :-)))
Otázka zní: preferujete snídaně bohaté, tak říkajíc na vidličku, nebo zdravé - třeba müsli do teplýho mlíka, nebo vočuráte žaludek černým kafek a cígem?
Užijte si víkend, zítra má být možná i polojasno :-)))
Hele a nešlo by ty dvě cesty nějak propojit? Nejdřív pro salámek a pak do postýlky. Holky by tě tím salámkem krmily a pak by možná (kdyby ses nepřejedl) i "něco" přidaly.
8-)))
A co se snídaní týče, jsem na müsli a na sýr. Pozřít jakékoliv uzeniny po ránu mi dělá problém.
No, a když ten salám koupí vcelku, tak by si mohly užít i ty dvě holky ;-)
Počkej, Jardo, v celku. S gothajem? To nemyslíš vážně...
No nemyslím, ale má takový vhodný tvar :-)
hmmm, projdi nej a uvidíš, že by to nemusel bejt u některých dam vůbec žádnej problém :-(
To, že to nemyslím vážně, jsem psal jenom proto, že doteď nevím jestli se nad tím básník pohoršuje nebo ještě neviděl všechno ;-) Tak abych si to u něj nějak nepolepil :-)))
Samozřejmě jsem toho už taky viděl docela dost, i s větším kalibrem :-)
Nebo jsem už dlouho neviděl štangli gothaje, víla nás oba směřuje spíš k vege. Poslední gothaj co si pamatuju byl klacek jako kláda, průměr asi 15cm. :-)))
vejde se tam pětikilový dítě! Nějakej tvůj splasklej Gothaj je proti tomu prd!
No kdyby tam byly tyhle dvě, tak zvolím raději jatka - pořád je to humánnější smrt než být umačkán kozama :-)
A jinak mám rád bohaté snídaně, když mám čas. Nemusím pak jíst až do pozdního odpoledne a více toho stihnu (ujedu). Raději něco od masa, s müsli u mě moc nepořídíš. Jedině tak možná moravské müsli - škvarky :-))) (To není z mojí hlavy, někdo mi to řekl.)
Vzhledem k tomu, že jsem gastronomickej barbar, vím o čem mluvíš. Mám to štěstí, že 50 metrů od baráku je obchod, v kterém dobrý gothaj prodávají (z jiných mi nechutná).
Moje návyky jsou prapodivné: ve 4.30 hod. první hrnek horké čokolády, v 7.30 hod. další, v 9.15 hod. na kolo (20 km), při zpáteční cestě kavárna se stolkem "Reservé" a nachystanými novinami a vídeňská káva. První jídlo v 12.30 hod. (chleba s Perlou a gothajem), v 13.40 Tatranka a v 14.15 odjezd na kolo (strava - citronové oplatky). Po návratu dlouho nejím, když tak chleba + sýr a hrnek čokolády. Ve 20.30 puding se šlehačkou. Pití - celý den čistá voda, na kole juice ředěný vodou. Zásadně nevařím - a) jsem líný, b) nemám čas.
To se týká dnů, které mám sám pro sebe, pokud se týká pracovních snídaní, obědů, večeří - jsem hovado - peru do sebe co nejtučnější masa.
Jo takhle nějak si taky představuju trávení času v důchodu, ehm na odpočinku, teda až na to ranní vstávání.Jinak ke snídani můžu všechno (musli a podobný neee), tenhle týden to jednou taky byly řízečky a bramborová kaše ve 4.45 ráno před cestou do práce.
To vstávání mi nevadí (chorobná úchylka, nepotřebuji moc spát), horší je se ukecat a od pěti do sedmi hodin nasadit ostřejší pracovní tempo, od sedmi do osmi lehce zvolním a totéž večer (19 - 21 ostře, hodinu mírně a pak ještě mírně 23 - 24 hod.). Týká se však dnů (kolo), kdy je teplo a slunečno.
Kilo libovýho bůčku zasypat kilem cibule, drceným kmínem, osolit a hodinu dusit v remosce nebo troubě. Potom pokličku sundat a hodinu do hněda péct, až maso padá z kostí a chrupavky jsou lehce vydloubnout. Neznám větší lahůdku, ale už ji nesmím, S-CHOL lehce překročen.
Co to je lehce? Nejsem zvědavý na něčí soukromí, ale mám přes dvacet let 7,2 (konstantně), vykašlal jsem se na jakákoliv doporučení a stále plnohodnotně žiji. Když to zjistili poprvé, dělali z toho vědu, ale ta omezení mi nestála za to, abych se pořádně nenažral.
P.S. Já bych navíc vyměnil ten libový bůček za notně prorostlý.
No, on nikdy moc libovej není, tak 50/50 to šacuju.
Jo pánové, bůček...http://www.youtube.com/watch?v=LseLMz0KTEU
Gothaj taky můžu. A když by k tomu byla pěkně vypečená slaná houstička ;-)
Tak já snídám většinou hodně. Nedělá mi takovej problém ráno vstát, jsem živější než večer, takže když vařím, tak většinou ráno a často tedy snídám teplý, co by si dali normální lidi tak k obědu.
Že bych tu konkrétní "potravinu", o který píšeš nepozřel víš, ale obecně řečeno dát přednost jídlu před postelí se dvěma mařenkama, tak to je tedy úpadek! :-D Já bych měl volbu jasnou a bez přemejlení. Postel. Akorát, hele, nemohl bys vyměnit tu Pamelu?
Gothaj ten taky můžu. Nedávno dokonce naši konstruktéři objeli místní prodejny za účelem získání vzorků gothaje a pak dělali degustaci. Vyhrál ten z našeho obchodu. Jen teď nevím, kdo ho vyrábí.
Snídani preferuju hlavně klidnou, pokud možno s čerstvými novinami. Jestli bábovku, müsli či páreček, to neřeším, čím jsem starší, tím víc věcí mi chutná.
No to rozcestí, to by pro mě bylo dost dilema. Já gothaj a vůbec uzeniny moc nemusím.
Pamelu si pamatuju, to je ta bloncka na jachtě s tím černochem na sobě, že? A tu druhou vůbec neznám. Tož kdyby uměly licitovaný mariáš, asi bych bral je, ten nemám poslední dobou s kým hrávat:-)))
tak přije´d sem, to bych si zahrál moc rád!
Ve stredu bych Ti tam Joa mohl privezt. ;-)