Jaký je váš názor na skládaná kola a tovární výrobu. Mám dva tipy:
http://www.mojekolo.cz/damska-kola/horska-kola...
nebo ve stejné ceně Ridley a výbava cca stejná, složeno na zakázku...
Prosím poraďte. Vím že co člověk to názor, ale sama nevím co s tím...
Skládaný, pokud nevymetáš výprodeje a akce na komponenty, přijde obvykle dráž než sériovka. A je to v podstatě totéž. U dražšího kola je to už osazený slušnejma dílama bez větších kompromisů. A se solidním prodejcem se i domluvíš na výměně nevyhovujícího dílu za jiný ještě před koupí.
Taky jsem zvažoval stavbu, ale pak jsem to udělal tak, jak píšu.
Pokud máš trochu větší nároky, koupíš konfekci, a automaticky měníš vidlici, pláště, s největší pravděpodobností sedlo a nějaké drobnosti typu řazení, za chvilku tě začnou štvát ošizené náby a vůbec těžká kola...
Pokud přesně víš co a proč chceš, a 20 - 30 - 40 tisíc pro Tebe není žádná míra, může být lepším řešením kolo si poskládat, než koupit něco, na čem tě od začátku bude štvát deset drobností.
Pokud máš strop 20-15-nedejožedeset litrů, tak se skládat nevyplatí, a v podstatě vybíráš nejméně špatné řešení;-)
Předpokládám, že tazatelka chce pořídit běžnější kolo (cca do 20t ?). Kdo investuje dvojnásobek, předpokládám, že už ví co a proč chce a už se krapet orientuje.
Jo přesně. 20 je strop...no 23, ale to už bych se hodně kroutila.
Co říkáte na tohle...odpovídá výbava ceně?
http://www.mojekolo.cz/8040-miss-5700
Presne tak. Skladat kolo se vyplati v mnohem vyssich cenovych relacich. Pro toho, kdo uz vi naprosto presne co chce (a nesezene to uz poskladane- jinak by to nedelal) a kde co shanet. A ma penize a cas a trpelivost, aby se dostal financne na porad jeste rozumnou uroven.
Kdyz si kolo clovek sklada sam, tak se nikdy nedostane na cenu kola podobne urovne z prodejny. Napr. muj bike treba v dobe nakupu stal (ve sleve) tolik jako bezna cena jenom jeho samostatneho ramu. Ten "zbytek" uz byl bonus :o)
Tak už je to vyřešené, nakonec to dopadlo všechno jinak a koupila jsem
http://www.yogi.cz/cyklo/index.php?sid=100&...
zítra ho jedu otestovat a děsně se těším :)
29" MTB (ktere asi chces i pouzivat jako MTB)? Pokud mas tak okolo 180 cm a vic, proc ne.
Mám 165, ale bylo mi na něm dobře :).
Tvoje volba a tvuj problem, napred chces poradit a pak si vyberes tohle. Psaly tu i jeste mensi damy, co tvrdily ze jim byla dobre kola o velikosti ramu 22".
Nejrpve měla ve výběru krátký dámský rám a pak si koupí extra dlouhou 29tku. Ten X-Caliber je i v 15,5ce hodně dlouhý. Já bych na něm třeba jezdit vůbec nemohl ani při mojich 182cm. Musím mít pro svojí délku nohou minimálně 17,5ku, ale raději 18tku a ten X-Caliber má v 17,5 přes 600mm délku, to fuj, to bych byl jak na skřipci :-)
Jinak tazatelce přeju v terénu upřímnou soustrast s tím X-Caliberem, hůře už si vybrat snad ani nemohla.
No možná jsem se unáhlila...uvidíme. No co už, když nebude sedět, tak ho příští rok prodám a koupím něco jiného. Včera jsem se jen tak projela kolem baráku a netrnuly mi ani ruce, ani mne nebrněly ramenní svaly jako z toho starého kola. Ono sice po těch 30 km co jsem včera najela se to moc nepozná, ale prozatím je to ok. Já zas takový borec nejsem. Víc než tu stovku za den nejezdím a hodně těžký terén lesem tak akorát když zabloudím a sjedu ze stezky :)
doporučuji toto kolo, je tam i video ale jt to spíš pro chlapy... a cena mě překvapila...http://www.paratrooper.cz/
Tak první dojmy po cca 150 km...délka kola na 29" mi nedělá problém. Možná, proto, že mám malý rám 15,5, nebo to neumím posoudit...ale do kopce se na tom fakt blbě rozjíždí. A k tomu ty SPD, které ještě neovládám. Když jsem donucena zastavit v prudkém kopci, tak nic moc. Navíc si v obchodě příliš nelámali hlavu se seřízením. Kolo za 35 tisíc a co může pískat to píská a co může upadnout tak je těsně před upadnutím...ach jo.
Jestli jsi kolo nekupovala pres pul republiky daleko (jako ja), zajed tam na servisni prohlidku. Kazdy slusny obchod Ti ji udela po par desitkach km zdarma.
I kdyz - je fakt, ze po kazdem servisu jsem si leccos musel sam dodelat, at jiz to bylo servisovane kdekoliv. ;-(