Ahoj,
poraďte prosím jak se dostat s kolem zpátky z Benátek do Prahy. Jedeme ve dvou na kole do benátek a řešíme jak zpět. Co jsem se díval na vlaky, tak v Itálii nemají napsáno, že do nich můžu s kolem. V Rakousku už je to v pohodě.
Díky
Lukáš
Já to jel na kole po ose i zpátky, takže jsem to neřešil.
Mno jo, ale na to ja nemam cas :( a asi ani silu nebudu mit :).
Obecně letadlem nebo vlakem. Do letadla bys musel kolo rozebrat a sbalit (už se to tu v diskusi taky řešilo jak s kolem do letadla, a dost obsáhle), rychlíky jezdí Venezia-Vídeň, ale podrobnosti si musíš vygooglovat.
Jerguš se vezl z Benátek myslím s Ck Jenda, ale měl to dost dopředu domluvený.
dík za info. Zkusim zavolat, ale raději bych jel vlakem. Když sem se díval na spoje, tak se dá jet vlakem s jedním přestupem v rakousku ve Villachu, jenže ten vlak z itálie do rakouska nemá u sebe napsáno, že se do něj může s kolem, tak nevím jestli někdo bude řešit když ho tam narvu :), resp. jeslti me do nej vubec pusti
Taky jsem se letos vracel z Benátek - tedy přesněji z Mestre s CK Jenda - tato cestovka provozuje pravidelnou linku na trase Brno - Livorno a zpět autobus s vlekem na kola.Jen je třeba mít vše dopředu objednané a zaplacené
čas bych si radši udělal- škoda propásnout tu nádheru :-((
Na kdy to asi potrebujes?
Tak s EC a podobnejma je to na prd. Ale v místních vlacích (asi osobáky a tak) by neměl být problém... http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp...
Jinak hledej tady: http://www.ferroviedellostato.it/ (je to i v AJ).
Ale koukal jsem na vlak Benatky-Vídeň a cca 70 Eček. To bych si asi raději sedl do letadla. A věřím, že by se dala sehnat i levnější letenka.
díky za info. Díval sem se na ty vlaky a mají tam nějakej, kterej jede z Říma do Vídně a bere kola. Jenže je u něj na psaný, že je sezónní a nikde nemůžu najít kdy teda vlastně jede :)
Tak pokud ho dáš do vyhledávání a dáš tam datum odjezdu, tak by ti to přeci mělo ukázat, zda v ten den jede....
Umí to vyhledat i idos.
Jinak o tom vlaku (EN1236/38) je nějaké info zde:
http://fixedforum.it/forum/viewtopic.php?f=5... (google to případně přeloží)
Nebo zkus poslat jednoduchej dotaz na info:
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp...
vím že jezdí rychlík z Benátek do Vídně. Tedy jezdil, kdysi jsem s ním jel, ale nevím, jestli bere kola.... Nějak večer jsem nastoupil a ráno byl ve Vídni. Vím, že tam byl kuřáckej vagón, ale jestli tam byl vagon pro kola, tak to ě tehdy nezajímalo :-(
Já bych to řešil takto: Regionálními vlaky do Tarvisia, na kole do rakouského Villachu a pak regionálními vlaky do Bernhardsthalu (poslední stanice před Břeclaví. V itálii si koupíš vnitrostátní jízdenku do Tarvisia, kolo stojí asi 3,50. Všechny reg. vlaky kola berou, spojení je každou hodinu. Na kole přejedeš hranice do Villachu (třeba s přespáním) a v Rakousku si v automatu koupíš celodenní jízdenku Schönes Raus Ticket za 28 E platnou až pro 5 osob Automaty umí i česky. Pokud pojedeš v sobotu tak se do odpoledne dostaneš na hranice k Břeclavi, možná až do ní, kde mají rakouské regionální vlaky konečnou. Spojení najdeš i na IDOSu.
Právě jsem se díval .na tu rakouskou celodenní jízdenku. Jmenuje se Einfach Raus Ticket, platí pro 2 až 5 osob (počet musíš v automatu zadat), můžeš ji koupit i s poplatkem za kola, je tam už nějaká sleva. Zaplatit můžeš jakoukoliv mezinárodní kartou. Jízdenka platí pouze ve vlacích REX (regional expres) a R (regional) včetně vlaků do Břeclavi. Ve všední den můžeš jet až od 9.00 hod do 3.00 následujícího dne, v so a ne od půlnoci do 3.00 dalšího dne. Přestupuje se většinou 2 až 3x, většinou v Bruck an der Mur, v Mürzzuschlag a Wienner Neustadt nebo v dřívějším Payerbach, odkud jezdí přímé vlaky do Břeclavi. Přípoje vždy navazují bez dlouhého čekání.
Rakouskými vlaky se ve všední den dostaneš pouze do Berhardsthalu, v so a ne až do Břeclavi. Villach odj. 7,20 nebo 9,20, v Břeclavi v 17,31 nebo v 19,31. Přestup pouze v Mürzzuschlag a v Payerbach.
Super, díky. Já sem ještě objevil vlak EN co jede přímo z Villachu do Prahy. Otázka je kolik bude stát.
Ano, vím o něm, ale na ten ti neplatí Einfach Raus Ticket, musel bys mít normální mezinárodní jízdenku, nejlíp však už z Benátek. Ta platí na všechny vlaky. Na kola se dá koupit též mezínárodní jízdenka (si 10E )
Ahoj,
tak již jsem zpět a pokud by to někoho zajímalo tak píši info o dopravě zpátky.
Z benátek těch vlaků co berou kola až tak moc nejezdí, resp. když sme chtěli jet do Villachu, tak byly asi 4 za den. Jeli sme v 10:04 vlakem do Udine, tam jsme hodinu a půl čekali a pak jsme pokračovali do Tarvisia. Tam jsme dojeli nějak po druhé hodině. Jízdenka pro dvě osoby a dvě kola byla za 39,5. Z Tarvisia sme na kole dojeli do Villachu (je to cca 30km, až na krátký kopec hned za Tarvisiem je to v podstatě pořád z kopce. Část sme jeli i po cyklostezce).
Do Villachu sme dojeli v 17:30. V 19:16 jel vlak do Vídně, ale ten už neměl místo na kola, takže sme museli čekat až na vlak v 5:27 který jede přímo až do prahy. Jízdenka pro dvě osoby i s koly je za 223 Eur. V praze sme byli ve 14:30. Rozhodně levnější variantou je jet z Villachu těmi regionálními vlaky a koupit si tu jízdenku o které psal Karel-ch, ale to bysme do Prahy dojeli až někdy o půlnoci, jestli vůbec. Z Benátek jede taky EN vlak někdy v deset večer, který bere kola (kola bere ale jen někdy), přestupuje se v Mnichově na další EC, které jede přímo do prahy. Problém je, že lístek musíte mít koupený dopředu jinak bývají místa pro kola už obsazená. Současně vám nedokáží v benátkách na nádraží zarezervovat místo pro kolo na ten vlak co jede z Mnichova, takže pak můžete zůstat trčet v Mnichově. Snad to někomu pomohlo. Kdyby stě chtěli více info tak napište.
Lukáš
Pěkné, pěkné.
Ale ta cena...uf. Troufám si napsat, že za to pořídím dvě letenky i pro kola a za dvě hodiny jsem doma. A možná vyjdou i levněji, pokud je koupím nějaký ten týden dopředu u nízkonákladovky. Ale dát šest a půl papírů a trávit na cestě skoro 30 hodin...Nenene:-)
ahoj,
nejsem si jistý, že by ti nízkonákladovka vzala kolo a pokud ano tak to rozhodně nebude levná záležitost. Současně jsme nevěděli kdy přesně budeme odjíždět, takže i proto jsme nekupovali lístky dopředu.
lukáš
Co já vím, tak Jet2 chtěli před čtyřmi lety za kolo 10 Lstg.
jakože let Benátky - Praha. Jinak do Prahy lítají ale z anglie.
Netvrdil jsem, že lítají, jenom jsem uváděl cenu za kolo. Možná by to vyšlo levněji z VCE do PRG přes EDI, LBA nebo MAN. Nebo jinou nízkonákladovkou, BMIbaby, Ryanair, Easy jet...:-)
Letět přes EDI, tak já osobně bych už do PRG nepokračoval:-)))
Nízkonákladovky kola berou, jinak by přišli o zákazníky. Toho jsou si vědomy.
Například WizzAir lítá přímo Benátky - Praha.
Teď jsem zkoušel letenku na cca říjen.
Cena letenky 15-30Euro
Poplatky 15Euro
Zapsané zavazadlo 16Euro
Poplatek za nestandartni zavazadlo (kolo) 32Euro
I když vezmu tu nejdražší variantu, tak mi cena dvou letenek s kolem vyjde na 190 Euro. A jsi za hodinu a čtvrt doma. Takže den na pláži u moře a oběd za cca 70Eur (to je to, co bys ušetřil na letenkach). Do té tvé ceny bych se dostal i u GermanWings.
Nechci do ničeho nutit, jen ukazuji, že to letadlem jde levněji a cestování je s ním příjemné (jen ne pro někoho, kdo nerad létá).
Zkus Student agency. http://jizdenky.studentagency.cz/Booking/to...
myslím, že student agency nebere kola. Možná když ho člověk zabalí, ale vak jsem sebou neměl.
lukáš
Teprv teď jsem si všim "... ale vak jsem sebou neměl." Ty už máš cestu za sebou?
jojo, už jsem zpátky. O pár příspěvků výš popisuju jak jsme jeli zpět :). Ale přesto dík za radu.
lukáš
Při návratu domů vlakem máš alespoň dost času srovnat se s tím, že cesta už končí. Pokud bys to psychicky nepřežil, můžeš kdykoliv vystoupit a pokračovat dál někde jinde. To je přeci velká výhoda pozvolného návratu.
No to psychycké srovnání s faktem, že cesta končí, není dobré podcenit. To povrzuju. Nejlepší je doma ještě zalézt a pokračovat den dva v cestě psaním cestopisu a tříděním fotek. :-) Tu ztrátu cestovní volnosti je třeba poléčit :-)