Sbírá se lecos.
Sběratel, ten předmět svého zájmu, nejprv zrestauruje, pomazlí se s každou součástkou a pak se se svými ´miláčky´ těší. On takový sběratel musí být nejdřív sběračem, neb přitáhne domů co jen najde. Ovšem on ty úlovky přetřídí, brak vyhodí a cenosti dále opečovává.
Přiznám se, že jsem pouze sběrač. Domů přitáhnu "cennosti", ale pokud bych je měl vyhodit, srdce by mi krvácelo ...
Jak jste na tom vy?
:-) jsem na tom podobně ...
Zrovna nedávno jsem po cca roce ukecal jednoho opilce v Sázavě - jezdí na starý skládačce od Esky na lahváče do místního krámku, na tý esce měl fantastický sedlo - staré kožené, pružiny vepředu i vzadu, prostě obdoba té nostalgické repliky, co dováží a prodává Azub (název mi teď vypadnul z hlavy). Naštěstí ještě nebyl namol - vyměnil za půllitrovku rumu. Sice jel domů se zadkem napíchnutým na sedlovce, ale mě hřálo sedlo v batohu :-)))
Pokud bych přišel o práci, předem jsem si zakázal práci na šroťáku a ve sběrném dvoře. Tam bývá tolik pokladů, že by se mi po roce už nevešly ani na dvůr (a že ho mám velkej) :-))
Jen takový malý příklad (a na kola pár krabiček šrotu taky mám) :-)
Jsem také spíš sběrač, většinu dílů použiju, ale jeden "skvost" mám. Kolo s blatníky vytaženými do boků, dřevěnými madly řidítek, přecí plášťovou přední brzdou. V muzeu moto velo v Přerově nad Labem ani na netu jsem se o značce napsané na krásném mosazném štítku nic nedozvěděl. Bohužel ho někdo před odvezením do sběru znehodnotil vyříznutím středového složení i s cca stomilimetrovými kusy rámových trubek. Shodou okolností tam měli ještě jeden rám (také zelený) neopravitelně bouraný "na hlavu," tak jsem s přesahem vyřízl střed z něj. Napasovat ho dalo práci, ale kolo je téměř kompletní. Chybí jen součástka, která byla v trojrychlostním zadním náboji rozdrcená. Nemáte někdo takový náboj odhadem z třicátých let minulého století, abych mohl díl okopírovat?
Momentálně malujem, ani jsem netušil, co všechno sbírám.
Malování je jen takový přehrabování a přešupování. Zkus se ale přestěhovat, to teprv zjistíš věci :-))
Tohle vyleci jen pozar - a i ten jen docasne.
Ale ted - pri rekonstrukci - konecne vyuziju alespon polovinu tech desek, ktere mi uz mnoho let stoji za posteli. 8-)
Mozna by se vyplatilo, kdyby se takto postizeni sdruzovali a ukladali poklady dohromady. Usetrilo by se misto a pravdepodobnost recyklace odpadu by byla take vyssi.
Tak jo, nevíš o nějakém nepoužívaném letišti ? :-))
Možná by se dal někde sehnat velkokapacitní seník nebo nějaká větší tovární hala. -).
Betonový hangár na stíhačku není moc velký ...
Viz zde:
http://www.montanya.org/VOJ/HRADCANY/LETISTE...