Uvažuji o koupi horského kola maximálně do 16000kč, po delším hledání jsem se zastavil u trojce kol: Merida MATTS SPORT 500, Kelly´s Magnus a Author Opus, teď řeším, do kterého nakonec jít. Neměl by někdo z Vás nějakou radu nebo zkušenost (kvalita rámu,...)? Nebo víte o něčem "nadupanějším" ve stejné cenové kategorii? Dík
ahojky, tak ja mam dva mesice Meridu Matts sport 500 a jsem dost spokojena, ram je pomerne kvalitni a lehky, co se tyce vybaveni Deore, v tehle cene, fakt super, razeni, brzdy, zatim nemam zadny problem. A hlavne se neustale setkavam s reakci, ze za tuhle cenu se to nedalo nekoupit:)
Lucie, aky mas ram na tej Meride, damsky alebo klasicky pansky?
Je to panskej ram a je to uz ta snizena verze.
Tak tohle kolečko si koupil můj brácha asi před rokem (Merida Mats sport 500). Nadchlo mě taktéž, že jsem přesedlal z krosa na horský (Rock Machine). Merida má bezva rámy, Deore osazení na normalní ježdění stačí, dvojité ráfky, snad časem vyměnit vidlici. Ale myslím, že kolo bude sloužit dobře.
ja si kupuju Magnuse a myslim ze je cool author bych si nekoupil už jen kvůli tomu že je to author už jsem kellyse měl a podle mě jsopu to kvalitní a vybavená kola za velice slušnou cenu AUTHOR IS SHIT,AUTHOR GO UOT
Já mám samé Authory včetně tandemu a nedám na ně dopustit. (Na tandemu jsem loni najeli 2500 km z toho 650 km po Čecháh na dovolené)Nikdy mě žádný Author nějak záludně nezklamal (jen ty klasické vady v záruce - povolený šlapací střed rozladěné brzdy či přehazovačka nebo rozcentrovaný ráfek // či po těch 2500 km s batožinou prasklá špringle vzadu - ale to jsou naprosto běžné závady u všech kol.....). Mám i celodopružený Rockmachine (na zimní ježdění) a ten tedy po stránce zpracování svarů a zejména barvy a laku, která se neustále odlupuje (kolo je staré jeden rok!!!) nesahá všem authorům ani po kotníky!!! Meridu jsem nikdy neměl ale u přátel jsem viděl crossy a ty vypadají desigenem i výbavou a zpracováním velmi dobře. Kelly´s má kolega v práci a též je velmi efektně zpracovaný. Tak nevím. Myslím, že výbavou jsou kola dnes již všechna na velmi podobné úrovni - samozřejmě ta v podobné cenové relaci ) jen to zpracování se výrobce od výrobce asi dost liší.....
S koly author moc zkušeností nemám, ale jejich pumpičky, nářadí a brašny jsou nic moc nebo přímo děsný.