Koupili byste si kolo z druhé ruky? Vzdálený známý mi nabízí Apache Kolla model 2003 za 10 000 Kč. V této cenové relaci je to super vybavení, ale přeci jen, to kolo je už trochu starší. Má najeto prý asi 1500 km. Šli byste do toho?
Kolo je to hezký, to ano. 1500km nic neni, aspoň jsou vychytaný případný mouchy. V kupní smlouvě tě musí upozornit na případné závady, jinak máš záruku půl roku (podle občanského zákoníku, jestli se něco nezměnilo).
Původní cena 17500, s běžnou podzimní slevou 20% by to bylo 14000. Chtělo by to, aby se na to někdo v servisu podíval, řetěz a pláště už mají půl života za sebou, tak nevím, no. Mě se to nezdá zas tak málo (podobně jetýho Stratose (ale starýho 8 měsíců) jsem prodával přesně za polovinu původní ceny).
Vycentrovat kola, promazat střed, náboje a hlavové složení, seřídit řazení a brzdy - ale je to pak kolo jak nový. Ušetřil bys možná 3000.. :?)
Ta cena se mi zdá přepísklá, ale pokud do toho mocí mermo chceš jít, nechte si kolo odhadnout v cyklistickým bazaru, ne v zastavárně! Samozřejmě jen naoko. Aspoň já bych to tak udělal. Jestli je to dobrej známej, neměl by se cukat.
P.S. Ale stejně koupě kola z druhý ruky je riziko. Rozmysli si, Mařenko, rozmysli!