K nejtěžší letošní vyjížďce se dostavilo 10 cyklistů. Na startu jsme se domluvili, že to nebudeme dneska přehánět a pojedeme průměrnou rychlost 25 km/hod. Trasa vedla z Krnova přes Bruntál. Z Bruntálu místo přímé cesty na Rýmařov jsme se rozhodli pro méně frekventovanou cestu přes Valšov a…
Tak to je náhoda, Peťo, včera jsem tam byl taky. Jenomže na lehokole a večer, k horní nádrži jsem dojel přes Vernířovice s určitým blouděním v 19:30 a o půlnoci jsem byl doma. Pršelo jenom chvilku kolem poledne a pak už bylo ideálně (= mraky), v lese sucho, až na jeden malý brod. Nebylo to zrovna nejkratší cestou, celkem 253 km, ty nastoupané radši nevím.
To by mě odvezli po 253 km :). V jaké kvalitě je cesta přes Vernířovice ? na silničku to asi není co?
Kdyby se jelo přes tu oboru, tak tam asfaltka je. Původně jsem tam chtěl jet, ale neodbočil jsem, kde jsem měl a pak asfaltka skončila. Potkal jsem tam nějaké pěší tůristy a taky jednoho na horském kole, měl lepší mapu, tak poradil cestu. Sám jel jinudy, ale ta jeho cesta byla čárkovaně, tak jsem jel radši delší plnou, asfalt stejně nikde.