Upřesni trochu co jezdíš. Na asfalt je lepší jinej než na šotolinu, trávu a terén. Jestli jsi vodník a bahňák tak taky jinak.
Většinu mí trasy tvoří šotolina, ale taky jsem rád když to trochu i na tom asfaltu jede...
Tak to by ti mohly vyhovovat tyhle:
http://www.vseprokolo.cz/jizdni-kola/AK%C8N%CD...
Proti mým předchozím Schwalbe Marathon Cross (700-37, šířka ve skutečnosti ale jen 33) mají výborný záběr na nezpevněném a sypkém povrchu, neuklouznou na mokré trávě a na silnici jsou stejně rychlé. Jsou slabší, možná náchylnější k propíchnutí (?), ale já zatim jen párkrát procvakl duši (málo hustim).
Díky za typ, teď jsem na to koukal a i cenově jsou podezřele levný.
Ta cena odpovídá životnosti :o)))
Dost rychle se ojíždí - daň za měkčí směs, co neukloune.
Cože ??? Práve Wormdrivy na suchém a trochu sypkém kloužou jak svině ;-) Kdysi jsem si půjčil kamarádovo kolo, kde měl právě tenhle vynález a málem jsem se na tom při zatáčení přerazil, přední mi ujelo, že jsem měl co dělat abych sebou nefláknul :-))) Je ale fakt, že jsem za řídítka zabral asi trochu více než bylo zdrávo... Pak jsem to ale zkoušel na svém kole, s Hutchinson Mosquito (to už je docela drapák, měkčí, na silnici se zadní sjížděl rychle jak blázen...) a přední kolo se mi stejným manévrem na stejném místě utrhnout už nepodařilo...
Na silnici to je ale slušný plášť za pěkné peníze, to zas ano.
Schwalbe Marathon Cross se vyrábí pouze v rozměru 40-622 /nebo 47-559/ a zrovna tento plášť bych po vlastních zkušenostech doporučil jako celoroční univerzál, kamarádovi jsem je musel nedávno objednat u sousedů, tady jsem je nemohl sehnat
Já měl přesně tynhle: http://www.bikesport.cz/cz/produkty/schwalbe...
Mám je ještě schovaný, po dvou sezónách - jako nový :o) , ale mě nevyhovovaly.
tak toto je klasický marathon /cross má úplně jiný vzorek/, který je dodáván v rozměrech 25-622 až 47-622, je poměrně těžký, vysoká životnost, jedině na suchou! silnici /jinak má silnou tendenci ustřelovat/, ani se Ti nedivím, že je necháváš "dozrát" v koutě dílny, bikesport má špatnou popisku