V sobotu ráno (tak na sedmou) brusle podél Vltavy - od mostu Barikádníků za psinec kam až to půjde a zpět.
A pak matematická logika...
A možná v neděli kolo...
Jo a posekat zahradu :o)))
:-), ahój!, no jo no, kolem domu se pořád musí něco dělat...
Pokud jde o tu matematickou logiku - myslíš, že se to dá v praktickým životě ( a navíc v našem věku :-))) ) nějak využít? Nebylo by lepší to zařadit vedle toho tranzistoru, cos ho poslala rovnou do ...... :-)))
Pěško na těžko. Pevnostní línie Darkovičky (Hlučínsko)...
Hezkých holek tam na koukání asi moc nebude... Nu což, budu si muset vystačit z vlastních zdrojů. :-)
Tož sbaleno, ráno vyrážíme... Proč ty spacáky zabíraj tolik místa? :-)
noooo, jde to i bez něj. Taky jsem byl na vandru bez spacáku, ale pak si musíš dát víc práce s hledáním spaní a bejt otužilejší....
Jo, taky jsem to dělal. Možná jsem se vyspal i líp, ve spaní se hrozně vrtím, tak mě spacák dost omezuje. Ale holt už nejsem tak otužilý. :(
to záleží na tom, jaký je počasí, teď je třeba docela teplo... A hodně na tom, jaký najdeš spaní. Když spíš v seníku, ve stohu, nebo najdeš hromadu nafoukanýho listí nebo třeba haldu smrkovýho chvojí, tak ti dlouhý kalhoty a třeba mikina (já jezdil s flanelkou) na tu noc stačí. Zahrabeš se a OK. Ale nedá s espát u vody, někde, kde je vlhčejc, někde kde nemáš velkou isolaci od země atd. atd.
To všechno jde, ale co mně vadí jsou slimáci. Včera jsem spal v Sobotce u hřbitova a když jsem se ráno probudil, bylo jich na spacáku asi dvacet. Pár jsem jich rozválel pod sebou, dva jsem měl rozmačkané vzadu ve vlasech (na to jsem přišel až doma). Též batoh a kolo plné slimýšů.
Nejdřív mně vadila křepelka, která celou noc deset metrů ode mě zpívala, ale té jsem to odpustil. Je jich málo.
Ale těch slimáků je nějak moc.
Slimáci jsou hnusní, teď jsem boural stan, co jsem odpoledne zkusmo stavěl na zahradě a bylo jich tam několik. Ale dá se s nimi spát, horší bylo, že v noci na dnešek mi řvala pod okny u sousedů na zahradě sedící ožralá úča ze zdejší ZŠ a že má za léta učitelování vyřvaný hlas!
Slimáků jsem ráno ze stanu taky pár vyháněl... Klukovi se to moc líbilo, prolezli jsme nějaké ty bunkry (pěchotní sruby), večer postavili stan, udělali oheň (natahal se mnou hromadu dříví z lesa), uvařili polévky a pak seděli a čučeli do ohně... Počasí taky vyšlo báječně... Vydařená akce!
kde jsi spal? To s emi snad nikdy nestalo. Jeden, možná, ale dvacet? :-O
Spal jsem na loučce pod třešněmi za parkovištěm u Humprechtu. Vypadala slibně, posekaná, z kupek sena jsem si podestlal.
Takový nájezd slimáků jsem asi zažil poprvé. A to těch spaní pod širákem bylo mnoho.
Den předtím jsem spal na Veliši, tam nahoru žádný slimák nedolezl.
no jo, tak na posekaný louce a ještě tu trávu pod sebe, tak to je jasný....Lepší prostřčedí pro slimáky neexistuje. Tedy existuje, neposekaná tráva, ale když s eposeká, tka se stahujou do toho posekanýho, kde je stále stín a vlhko....
Minulý týden jsem to v něděli asi přehnal a přihrál jsem si pěkné nachlazení, kterého se nemohu vůbec zbavit ( asi kvůli tomu počasí ) namíc mě vzala ještě šlacha u nohy, takže jsem rád, že nemám horečku a aspoň pajdám. Takže mě čeká postupné doléčování a max. výlet ke známým autem. Původně měl ten výlet být na tandemu s dětmi ve vozíku a cestou odlovit nějakou kešku. Jenže i GPS je v opravě, takže auto a posezení v klidu u ohníčku to jistí ;-)
V sobotu ráno zafandíme roběti na hasičské soutěži a odpoledne uděláme cyklo tandemo výlet na vyhlídku Brand u Hohensteinu (kaffee und kuchen).
Čéče, jim to furt komolíš, děláš z hónštajnu hóhenštajn :o)))
Hoď sem pak nějakou fotku, výhledy budou parádní.
To je moje nemoc. Vždycky, když pak vidím směrovku, jsem překvapen. To mám podobně s Niederoderwitz, taky pořád mám na jazyku NiederOBERwitz.
Fotky budou, pokud se tam přes davy Sasíků protlučeme. (A pokud nevymyslíme jiný cíl) :)
Jo a bacha na rozvodněné Labe, víš přece kam až sahala voda počátkem dubna 1914?
To nevím, ale zato vím, že v Bad Schandau v ulici u křižovatky od Děčína, Kirnitschtalstraße a náměstí je dům s namalovanými značkami od té které povodně. Tak se tam příležitostně mrknu.
Žandava - to je prd :o) Tu značku na Brandu najdeš při příchodu na pravý budově dole u země.
Jestli ty mě netaháš za fusekli. :))
Článek Hochwasser und Naturkatastrophen in Sachsen
http://de.wikipedia.org/wiki/Hochwasser_und...
žádnou povodeň v dubnu 1914 neuvádí.
Není nad to, přesvědčit se na vlastní bulvy! Ono tam bylo vody tak 10 až 15cm, nic moc, vloni jsem na to koukal.
A hele, ještě tě upozornim na jednu vyhlídku na Brandu - při příjezdu k boudám, těsně před nimi je vlevo odbočka a asi po 100m nerazíš na pěkný a klidnější aussichtspunkt (foto)
Tak akce Kaffe un Kuchen se povedla. Koláč byl švestkový, velmi dobrý, překapávaná káva též.
Značku s hladinou Labe při povodni v dubnu 1914 jsem fakt našel, Pepík mě tedy za fusekli netahal.
Škoda, že byl trochu opar, takže viditelnost nebyla 100%.
My byli ve skalách kousek jižněji - v okolí Malého Winterbergu, dohlednost fakt bídná, ale jinak bezvadný. Dokonce ani turistů nebylo jak na Václaváku, takže jsme mohli i osamoceně posedět na vyhlídce (pro Jurimíra - Pavillon).
Zítra snad dojde i na kolo :o)))
Když koukám na tvoje fotky: Když jsem seděl na tom "Balkóně Saského Švýcarska", popíjel kafe a přikusoval koláč, celý naměkko z té krásy kolem, tak jsem si musel říct, že jsem se octnul fakt v překrásném koutu Evropy a ani se mi nějak nechce zjišťovat, jestli to někde není hezčí. (Jak to říkal Hrušínský ve Vesniče: Alpy tě ohromí Karle, ale tohle tě dojme.)
(Jo a lidí bylo málo, byli jsme tam okolo 18. hodiny, takže pohoda)
..určitě nějakou prasárnu na žiletce ;-)
Co ten Klínovec, pohlo se to někam?
Mohli bychom dát i Vrbatovy boudy :-))
...odbornici na BF tvrdi ze ta trasa neni moc cool takze je mozny ze to preskocime a dame rovnou Praha-Praded-Praha ;-)
by the way, in sunday we will go to "KOZAKOV" on a road bike.... and you ?
...taky se da dojet do Pece p.S. a vydusit to na Vyrovku, celkem tak 360Km...
Ty Vrbatky jsou 300
Vrbatky na silničce za den jsou ok - na první pohled se to sice zdá dost kiláků, ale cestou zpátky až sem ku Praze jedeš z kopců nebo po rovině, takže to hezky odsejpá. Jednou jsem měl z Nové Paky až do Sadské silný protivítr a to bylo utrpení :-)
300 km... Praha - Praděd a zpět... Praha - Klínovec a zpět...
To jsou ty konce, když jeden nezná míru :o)))
A takový to tady byl spolek pohodových cyklotúristů... :o)))
Prosím pěkně, nebyl by tu někdo, komu by jako masochismus stačilo cca 30 km s tím, že Praděd a Klínovec Vám ukážu jen na mapě?!? :o)))
kvuli 30km nema ani smysl se oblekat do cyklistickeho :-)
Můžeš jet klidně v pyžamu :o)))
Pyzamo neprovozuju, takze bych jel asi nahatej :-)
tak to bys mohl na "nahou cyklojízdu" v různejch městech se už jela, ale u nás pokud vím, ještě. Škoda, takovou bych si asi nenechal ujít :-D :-D
Už tady kdysi nějaký pokus proběhl... Ale nic moc, účastníků strašně málo a pro čumily to také asi nebylo moc atraktivní :-)))
Viz http://www.solecito.cz/worldnakedbikeride/ ;-)
Chystám se na závod v Chýnově u Tábora, nebude tam taky někdo z vás?
http://www.apex-bike.cz/images/stories/plakat...
U nás se, jako každý rok, oslavuje Kocáb a jeho odsun ruských vojsk z našeho městečka.
Takže jdu kouknout na nějakou tu vojenskou techniku, dám si skvělý guláš z vojenského kotle u Mordovy rokle, okouknu vojandy, ochutnám pifáka a asi někde usnu....