Prosím o vyjádření zkušené baikaře, mám 83 kg, 186 výšku, jezdím na pohodu, spíše vzpřímený posez, 60% silnice, 30% šotol.cest, 10% terén. Nemusím mít nutně kotouč. brzdy, jinak prefer. kvalit. komponenty. Co mě skoro laika zaujalo...
Kellys Phanatic 2010, Merida Crossway TFS 800-V, Trek 7700E, Giant Roam XR1, 4EVER Injection, Genesis Bikes Columbia. Díky moc za Vaše rady a poznámky. panjo
kdybys přitlačil ještě pár tisíc (cca 5.000kč), dalo by se uvažovat o karbonovém rámu. Já bych do něj určitě šel, oproti hliníku je rozdíl ohromný.
V tehle cenove relaci uz se da sehnat kolo se slusnym osazenim vcetne uz +- pouzitelne vidlice (samozrejme ze je to relativni, zalezi kdo co jezdi, ale tazatel chce kolo prave za tyhle penize). Nebo jenom samotny prumerny karbonovy ram. Ten navic absolutne nemusi byt nositelem vlastnosti jako je pohodli, zalezi na konkretnim typu, muze tomu byt i naopak.
Sam mam s karbonem osobni zkusenosti uz nekolik let a zadny ohromny rozdil nepozoruju. Mnohem vic ziskas dobrym odpruzenim, vhodnou sedlovkou i samotnym sedlem, volbou plastu.