reklama

vidlice

Ahoj, mam dotaz vpravde zacatecnicky: v popisu ke kolu Author Synergy se pise, ze vidlice je "RST TR-PROI SL olejová uzamykatelná (50 mm)". Nemam tucha, co znamena "olejová uzamykatelná" :)

[ Zpět ]
Datum: 01.09.2005
Autor: Neregistrovaný uživatel (petr)
  • Re: vidlice

Olejová znamená, že má v sobě kromě pružící jednotky i olejové tlumení. V levé noze většinou bývá pružina nebo stlačený vzduch a v pravé právě ten olejový tlumič. Ať už přednastavený nebo regulovatelný.

A uzamykatelná je taková vidlice, která umožňuje to pružení zablokovat a chovat se jako pevná. To je vhodné při jízdě po silnici nebo do kopce, kdy by se Ti mohla při šlapání ta vidlice pohupovat.

Ať mne kdyžtak někdo doplní nebo opraví...

Jinak mi ale to její vybavení dost nesedí s jejím zdvihem...;-)

[ Zpět ]
    Datum: 01.09.2005
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Jarda)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

U crossů jsou tyhle zdvihy normální.

[ Zpět ]
      Datum: 02.09.2005
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Petrolin)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

To jo, ale uzamykatelnou jsem na crossu zatím neviděl... Proto se teď divím.

[ Zpět ]
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Jarda)

Už jsou.

[ Zpět ]
          Autor: Neregistrovaný uživatel (Airline)

Uzamykatelná vidlice je na krosu běžná věc u letošních modelů

[ Zpět ]
            Autor: Neregistrovaný uživatel (yaris)

Synergy je nejvyšší model z crossů, co má Author v nabídce (katalogová cana cca 23000,-). Běžná věc, tím myslím široce rozšířená, to zatím asi není.

[ Zpět ]
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Petrolin)
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku na vyjížďky, Praha a okolí.

25.10.2024
Ahoj, Hledám slečnu, co se nebojí šlápnout do pedálů, má smysl pro humor a ráda se projede se mnou po Praze i…

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

PR články:

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

330 cyklistů (2 přihlášení)

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | včera

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024