Ahoj, chystám se v nejbližší době koupit si boty na kolo. Už mám SPD pedály, z jedný strany na klasickou botu (ten plast se dá vyndat) a z druhý nášlap. Ale nevím jaký si koupit boty. Doteď jsem jezdil jen s botama od vietnamců:) Z toho, co jsem koukal v obchodě i na internetu bych asi šel do suchýho zipu s přeskou a cena tak 2-2,5 tisíce. Co byste mi poradili? Je tam nějaká další důležitá vlastnost? Hraje roli značka (třeba kvalita materiálu)? Co se osvědčilo vám? Díky.
Koukám, že podobnou diskuzi už založil Murphy, ale já bych potřeboval spíš rady pro začátečníka. Jo a taky bych chtěl aby se v nich dalo chodit i po zemi. Ale ne daleko (asi jen z kola někam a zpět, takže ne žádný túry:)
Teda ještě mě napadá (možná blbá otázka) - dá se v nich i běžet? Asi moc ne co, třeba do 5 km. Teď vůbec nevim jak to dělají ostatní...
Pokud v těch tretrách chceš chodit (i když jen někam od kola a zpět), hlavně si při nákupu prohlídni, zda kufr nebude přečnívat přes podrážku. Nejlépe, když je trochu zapadlý. jinak budeš mít problém s chůzí hlavně po kamenech či pevném rovném povrchu - kufry pěkně kloužou.
Po nepříjemných zkušenostech s předchozími tretrami (klouzaly parádně), jsem si letos koupila tyhle:
http://www.kola-online.cz/Trekkingove-tretry...
... a zatím spokojenost.
Esli vietnamci prodávaj´ boty s kuframa, ber je od nich (značka se měnit nemá ...)
8-)
Nemaméé, ale sitra budéé:)
Za to máš jistotu, že v těchto obchodech všechny boty šuší :o)))
Hele, teď se tomu smějeme, ale jsem zvědavá, za jak dlouho budou cykloboty na pultech těchto krámů... :o)))
Jestli to nestihnou tuhle sezónu, tak příští rozhodně :o)))
Už jsem asi vybral - co jim říkáte? V kamenné prodejně jsem je vyzkoušel a líbí se mi ze všech nejvíc. Jak po stránce vzhledu, tak vlastností - vložka je příjemně tvarovaná na chodidlo, špička, pata i podrážka jsou dost tvrdé (což je dobře ne?) a i cena je v limitu, 2300Kč.
http://www.zkracovatko.cz/stl
Jen doplňující dotaz. Když jsem přešel na nášlapy, kupoval jsem tretry (nikoliv silniční a byly to Shimano) a v botě byly vloženy kufry. Když jsem asi za 3 měsíce chtěl kupovat jiné, úplně samozřejmě mi řekli, že kufry nejsou součástí.
Jak to tedy je - patří k tretrám kufry nebo nikoliv (dotaz na ty, kteří mají větší zkušenost s nákupy)? Díky!
No s tim jsem měl taky trochu potíže. K pedálum mi je nedali (vlastně jsem nevěděl že mám chtít něco dalšího) a když jsem je pak chtěl po prodejci bot (v jinym obchodě), tak mi řekli že jo, ale za 300Kč. Takže jsem zajel zpátky do servisu kde mi dávali pedály a tam mi kufry bez problému dali zadarmo...