Na co potřebuješ nové brýle do truhly? 8-))
Jinak mně stačí jít k optikovi, ten mi taky dokáže "změřit" oči a brýle mi rovnou i udělá.
Šťastný člověk, co je mu schopen naměřit brýle přímo optik. Já to zkoušel loni, když jsem brýle utopil v Ploučnici a potřeboval jsem rychle nové. Oběhnul jsem několik optik (extra jsem kvůli domu jel do Lbc) a pak jsem se pokorně vrátil k očařce. :(
Proboha, co to máš za oči, že ti je nezměří v optice?!?
Ikdyž je fakt, že já jsem asi zmlsaná - když zajdu do kteréhokoli nákupního centra, tak si můžu vybrat ze dvou až tří optik...
Já bych řekl, že normální. :) Ale zase jsem radši když mě optik řekne, ať jdu raděj k očařce než aby si myslel, že to zvládne a vyrobil brejle k ničemu. Nehledě na to, že když máš jenom jedno oko ke koukání, dáváš si docela pozor, aby ti ho někdo, kdo má 14denní kurs na výrobu brýlí nezkurvil. Pár mizerných optiků už jsem za svůj dlouhý život potkal, očaře naštěstí jen jednoho.
Já si koupil čtoucí optiku v Kaufu asi za kilo. Přetrumfnul mě ale kolega z práce, ten je pořídil prej za 15,-.
Trumf! Mám ji zadarmo jako nález v autobuse.
Hmm, trochu závidím. Mě tedy koukací náčiní stojí docela dost peněz: brýle na dálku (cca 5k Kč, bifokály cca 8k Kč, kontaktní čočky cca 2k Kč/rok, brýle na čtení (když oči s čočkama) od Ting Ťongů 6o Kč. Ale co, někdo prokouří a prochlastá víc peněz. 8-))
Prosimtě a co je to za čočky že stojej 2 litry ročně? Já když je nosil, tak to bylo 1000 +/- měsíčně. Ale to jsem byl ještě mladej kluk, tak už třeba šly ceny dolu.
Kupuji si u svého optika 3 páry za 800 Kč. A protože je nosím jen na sport a jiné podobné aktivity (ne do práce), vydrží mi jeden pár 1,5 až 2 měsíce.
Jo ták. To já myslel, že je nosíš stále. I tak je to už ale docela slušná cena. Já je tenkrát měl dva páry (musel sem kupovat dva, na každém oku jiná dioptrie) a celkem sem to míval asi za 1500. A kvůli tomu sem to tenkrát přestal nosit.