Termín: 24.09.2010
Místo: Domažlice
Pravidelný podzimní sraz Nákoláků v Českém lese.
Vyjedeme na Čerchov, poznáme kraj J.Š.Baara, projedeme bývalými obcemi zaniklými po 2.sv. válce, ochutnáme pivo v pivovaru v Koutě na Šumavě a mnoho dalšího.
Já se hlásím, ale Koutské pivo mi moc nejede, ale třeba ho mají lepší jak u nás a holky z Koutu jsou fajn :-)
Tak oprava, teď sem tam měl Koutský pivo a bylo moc dobrý, takže já jsem spokojen :-) a o ot víc se netěším...
Škoda, nezbývá už žádná dovolená. Jinak by to realizovat šlo, po cestě bych mohl přespat u známých v Jihlavě. Podle mapy nejkratší cestou 362 km, to znamená 400 jistých. Takže tentokrát ne, ledaže by odpadlo něco jiného.
kdyby "odpadlo něco jiného", dej echo- mohl bych se přidat!
Jo jo, už jsem přihlášenej :-))). A těším se.
A to ne, milý hochu, to je zásadní chyba.
Musíš se NEtěšit... jinak to nevyjde :o)))
To mi hlava nebere. Já se rád těším. Rád mám před sebou něco, na co se dá těšit. Na tebe jsem se taky těšil, až tě uvidím naživo :-)))
Nad tím nepřemýšlej a ber to jako fakt... Na sraz se zásadně NEtěšíme :o)))
A jestli něco nevyjde, tak to bude na tebe, protože jsi se těšil :o)))
SE NAPEVNO PŘIHLAŠUJU !!!
Pár slov k pivovaru Kout: poznal jsem teď nedávno pána - mého klienta, který se už přes 40 let zajímá o pivo. Sbírá, publikuje, jezdí po pivovarech po celém světě (Pacofik, Austrálie, Evropa), příští pátek bude jako druhý Čech vyznamenám zlatým dukátem v Pasově (= významné ocenění). Přitom pivo nepije, jen degustuje. Např. jeho sbírka pivních tácků = 81 000 kusů, doslova z celého světa! No a teď v pondělí jsem s ním cca hodinu mluvil a říkal mi, že právě pivo z Koutu šlo prudce nahoru, vpodstatě to je jedno ze dvou nejvíc ceněných současných českých pivovarů.
Čímž jsem chtěl říct, že to bude zajímavý :-)
super! Budu se chlubit, že jsem si nedal jedno ze dvou nejlepších českých piv! :-D
jen pro zajímavost, který je to druhý?
Kupodivu pořád Plzeň (přičemž Plzeň už není jen Plzeň jako taková, ale řada dalších pivovarů, které koupila). Normálně jsem se divil, jak ten který pivovat vaří pivo pro úplně jiný pivovar, převáží se to v tancích, no a v konečném pivovaru se to lahvuje a dávaj svý etikety.
plzeň se vaří v Plzni, Polsku a Rusku, těžko říct, co si vlastně koupíš v lahvi či v nějaké hospodě, jisté je, že tento neklasicky vařený produkt má s původním plzeňským pivem společný akorát název, fuj. Kout mohu jen závidět, reference konzumentů vyvolávají sucho v dutině :-)
Já to tušila, že jsem s tím Křivoklátem propásla šanci, která se neopakuje... S kolegy jezdíme na kola dvakrát doroka - jednou kolem májových svátků, jednou na Václava. Kolečko bylo vlastně první případ v historii, kdy se to nekrylo - a jak vidno, možná i poslední... :-( No, budu přinejmenším ve stejnou dobu na kole taky, i když v jiném koutě vlasti...
Tak holt s námi zase budeš jen imaginárně :o)))
Inu... s ohledem na můj specifický přístup ke kolu je to tak pro vás možná lepší... Kolegové si mě vypiplali od úplného začátečníka, takže ti ještě pořád propadají upřímnému nadšení, že fakt jedu a já si připadám jako úžasný borec - to se mi v žádné jiné společnosti nepodaří. :-))))
Ten sobotní Rakovník bys určitě dala.
Ale jo, já nakonec nějak dám leccos. Ale ty postupy jsou různé... Letos jsme s kolegy kolem prvního máje byli v Bílých Karpatech a vedoucí výpravy to pořád tahal různými kozími cestičkami. Já si zakládám na teoretické a technické přípravě, tak když mi přes kořeny všichni ujeli, našla jsem si v mapě nejbližší zkratku k silnici a bylo. Dvakrát se mi podařilo se trefit na průběžné "seřadiště" akorát současně s ostatními, jen z jiné strany. Byla jsem tam trochu za nadpřirozený úkaz. Naštvala jsem se akorát jednou - když jsem se dvacet minut opalovala na lavičce na konci cyklostezky u Uh.Brodu, pak jsem sedla na kolo, že pojedu dál... objela jsem keř a tam hospoda se zahrádkou, kde seděli všichni ostatní :-)))
Když tohle čtu, moc mě mrzí, že v září nebudeš. Cítím silně spřízněnou duši. Minulý týden jsem se na Křivoklátu neprozřetelně zařadila do výkonnější skupiny a všechny kopce jsem vyšla s kolem po boku :-) Měla jsem zjevně nedostatečnou teoretickou mapovu přípravu, budu na tom muset do pozdzimu zapracovat :-)
Jo. Já jako původně vystudovaný matematik jsem na tu teorii holt lepší než na praktická provedení. Kromě mapy mám i GPSku, abych poznala, kde na té mapě jsem :-) a cíl najdu vždycky, i když jinudy.
Doufám, že ty termíny ještě někdy vyjdou tak, abych stihla oboje akce.
Kdo ví, co všechno by se ti ve společnosti nakoláků podařilo....??? :-) Na tvoji hlášku (když mrtvý moře bylo ještě marod) se vzpomínalo i na srazu. :-)
Jé díky! Vyřídím to kamarádovi, který ma na to morálně copyright. :-)
Můj rodný kraj....
A můžu se k vám přidat jenom na víkend ???
Jasně! 8-))
Neměl by nám ale něco dát, když bude jen na víkend? Nějakou milou drobnůstku myslim... :-)))
A jaká je tvá představa "milé drobnůstky" pro cca 40 lidí? 8-))
Kdo si chce dát předzápal, může ochutnat Koutské pivo na konci modřanské cyklostezky. Až u Zbraslavi je tam stánek, v něm pěkná baba a točí tam tohle pivo. Loni bylo skvělé i z plastu, letos zatím nebylo to pravé počasí abych si ho tam mohl vychutnat.
Předběžně bych se taky nechal nezávazně zaregistrovat do kolonky "možný účastník".Je to přece jen "v nedohlednu" a do té doby se toho múže stát(třebaže mne něco složí atd),ale dávám tomu v té době vysokou prioritu- rád bych konečně na vlastní oči "viděl nákoláky na kole" i bez kola :-))) Pokud nebudou padat trakaře, vezmu to po vlastní ose (až spoza hranic-z Partizánského). Zatím se těším (jen pro sebe a nejen na to pivo!!)
Ty jo, tak to by si bezkonkurenčně trhnul rekord v NEJvzdálenosti po vlastní ose. Teda když to dáš v jednom tahu :o)))
Beztak celou dobu vyčkával, až bude sraz co nejdále na západě, aby mohl zafrajeřit... :-))
Na jeden tah si netroufám(chybí roky a nadšení překonávat sama sebe._)), ale času mám dost.Hekynen mne zase odhalil- zapomněl jsem ho podplatit :-(- ale ceny se "vopred" vzdávám ve prospěch kolektivu!
Hele a ta tvoja dědina je na Ukrajině? Nebo dál? Že to všichni tak chválí? :-D
jjjj-přibližně 450km západně od ukrajiny- jak jsi na to kápl? 8-))
Já si to hned myslel :-D
Protože se již ozval jeden potenciální účastník srazu s dotazem na přesnou lokaci místa srazu, dávám sem souřadnice kempu, kde budeme bydlet:
Loc: 49°23'52.522"N, 12°50'51.58"E
Takhle to bude rychlejší
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@ax=129402752@ay...
Vážení účastníci a potenciální účastníci podzimního srazu. Právě pro vás dolaďujeme trasy a nějak nám to vychází, že to bude dosti kopcovaté. Takže trénujte jízdu do kopců. 8-)
A taky nás nemile překvapilo, že pivovar v Koutě na Šumavě NEMÁ VLASTNÍ HOSPODU. Hned v sousedství dříve jedna byla, ale fungovala systémem "Hospoda na mýtince". Ale nebojte se, něco vymyslíme. ;-)
To zní lákavě,přidávám směle svou účast a pokud nevadí s croozrem a synem :-)
Snad najdem nějaký ten kempik .-))
Proč hledat kempík? Budeme bydlet tady:
http://ubytovani.nettravel.cz/Plzensky/Chatovy...
Jestli to myslíš s účastí vážně, tak, prosím, rozklikni "Detail akce" a přihlaš se. Díky. 8-)
Tahat "vozík s potomkem" na Čerchov je docela odvážná myšlenka. Jestli to zvládneš, tak budeš mít asi nejen můj obdiv. ;-)
Už jsem si pořídil boty (http://www.zkracovatko.cz/tn2) a dojmy z prvních kilometrů jsou celkem dobrý. Takže kopcům zdar:-)
Kdybys byl moc rychlej, tak helfneš kolegovi s vozíkem. 8-)))
V nejhorším,půjde syn po svých,nakonec i já :-))
Ještě bych doporučovala zkontrolovat před startem stav brzd. Budeme jezdit po bývalých signálkách a občas jsou na nich pěkné "stojky", nejen nahoru ale i dolu. Gázíky to zvládly, tak my to snad zvládnem taky.
P.S. S vytvořením pěší sekce se v určitých úsecích počítá. 8-)))
hmmm a nejde to nějak přetrasovat? :-D Asi toho moc nenatrénuju....
A sakra, kopcaté, mimo asfalt, co já budu tam dělat :-)))
Neboj, vždyť Burajda píše, že se v určitých úsecích počítá s vytvořením pěší sekce :o)))
To nás asi bude nutit vodit kolo po tom asfaltu :-))
Pssst, nebo nám ještě povinně nařídí stojníky a nosníky :o)))
Hele, jak jsi to tuhle psala o demokracii při organizování cyklosrazů? Abych tě nevzala s těma nositelema a stojníkama za slovo.
8-)))
Jakože je všichni povinně odmontují?
Klidně vezmu nářadí, kdyby se chtěl někdo vymlouvat, že nemá. :-)
Ušetřím ti práci. Přední bletník jsem teď o víkendu udrncala tak, že odpadl.
8-)))
Na tom je jasně vidět, že to tam nepatřilo. :-)
Bohužel, jízda v děšti a po dešti mě přesvědčila o opaku.
8-))
To je jenom zhýčkanost :-)), to nevypovídá nic o tom, jestli je to na kole potřebné, nebo nepotřebné.
Upadlo to a jede to kolo v pohodě dál, není-liž pravda. Z toho jasně plyne, že to nebylo potřeba.
:-))
Zcela postaci miniaturizace, neni treba uplne uklepat. ;-)
http://mur.rajce.idnes.cz/Hadanky/#DSC02517.JPG
Je to tak kopcaté, že nemá smysl brát tandem?
...Navíc je tam nejistá ta hospoda.... tak nevím nevím.... :-)
Asi raději jednoosobová kola, ne?
Pro:
Když jste dali s Darčou výjezd z Knížecích plání na Bučinu, tak tohle taky zvládnete.
Proti:
Plánujeme jako novinku část jedné etapy vlakmo (zkrácení příliš dlouhého okruhu). Jo a taky bude možnost alernativních bikerských úseků. To by ti Darča asi nepoděkovala, kdyby sis to s ní chtěl projet. 8-)))
na kopce právě ten tandem musí být lepší, ne Michale?
Ne. Výhoda tandemu je v menším odporu vzduchu. Při vyšších rychlostech se to uplatní nejvíce. Po rovině jsme schopni jet rychleji, než bych jel sám. Klidně 30+, trvale.
V kopcích se odpor vzduchu tolik neuplatní, díky nižší rychlosti, zato vstupuje do hry souhra, resp. nesouhra dvou cyklistů. Je větší problém s rovnováhou atd. Kopce na tandemu, zvláště krátké stojky, jsou na tandemu docela maso.
aha, díky. Já na tandemu v podstaně nikdy nejel (jen krátký svezení), takže jsem to bral prostě podle pocitu, že váhu menší než dvě kola pohánějí dva "motory"
Jasně. Ale hmotnost kola, nebo i hmotnost celé sestavy jezdec+kolo, má mnohem menší vliv na celkový výkon než právě odpor vzduchu. Už si to nepamatuji přesně, ale kdysi jsem někde četl, že odpor vzduchu při rychlostech nad 20 km/h tvoří snad až 90% všech odporů cyklisty. Bavíme se nyní o normálním kole, na lehu je to určitě jinak. Takže ta výhoda dvou motorů vyniká právě při těch vyšších rychlostech. Burísek to ví - po rovině nemá šanci, do kopce zase nestíháme my.
Mimochodem, teď jsem jel na solo kole dvakrát ten samý kopec na kterém jsme dosáhli s tandemem nejvyšší rychlost a ani jednou jsem se k té hodnotě ani nepřiblížil. Byl jsem v obou případech pomalejší o více než 10%.
Je to dané tím, že odpor vzduchu roste kvadraticky s rychlostí, ostatní odpory jen lineárně.
Zlomové body pro odpor vzduchu x valivý odpor jsou první kolem 20km/h, tam se začíná být odpor vzduchu vůbec znatelný.
Od cca 25km/h začíná být odpor vzduchu dominantní, ale ještě zdaleka to nebude 90% ze součtu těch dvou odporových sil.
A s rostoucí rychlostí je čím dál významnější, pro rychlosti nad 40km/h to může být i klidně více než 95% ze součtu těch dvou odporových sil.
Gravitace, tedy kopec, tam roste odporová síla také lineárně s rychlostí, jak je to významné oproti odporu vzduchu, tak tady to záleží na sklonu kopce. Ale protože do kopce nikdo tady asi běžně nejezdí přes 20km/h, tak v kopci je odpor vzduchu v podstatě zanedbatelný.
A jak to popisuješ v praxi, tak bych to přesně i tak čekal, je to logické. Ono navíc v tom stoupání ani o moc nižší váhu než dva cyklisti se samotnými koly nemáte. On ten tandem o moc lehčí než dvě kola taky nebude.
A rozdíl třeba 2kg na jednoho jezdce není nic extra velkého, že by díky tomu se jelo hned o hodně rychleji. Tedy je jasné, že ta souhra jezdců se může projevit mnohem více.
Trochu jsem to přehodnotil, prostě mě nahlodáváte. Jestli bude ještě dovolená, tak bych přijel. Na celou akci by to musely být čtyři dny, ale tak aspoň na kousek. Pak taky - nejsou peníze, ale zase - kdyby byly, nebo jestli kdy budou, tak zas nebude taková volnost výběru dovolené. Tak to chce užít si, dokud to jde. Každopádně přeprava vlakem - za žádnou cenu.
Už se to blíží:-)
Ahoj, já bych také jel. Byl jsem s Vámi na Kolečku a moc se mi to líbilo. Jen přijedu asi jen na víkend. Mám málo dovolené...
Já se k tobě na víkend asi také přidám.
Koukal jsem na spojení do Domažlic. V 14hod mi jede přímý rychlík do Domažlic. Uvažuji, že bych vzal den dovolené (po) a byl do konce srazu. Bude také záležet na počasí.
Tentokrát je tam Burajda od začátku, protože sraz pořádá. Tím pádem bude azuro :o)))
No nevím, nevím. Raději se připravte i na trochu horší počasí. Nějak mi to "fluidum" přestává poslední dobou fungovat. 8-((
http://burisek.rajce.idnes.cz/Cyklocundr_2010_-...
Prosím všechny zájemce o účast, aby se hlásili v "Detailu akce". Nejsem schopna pročítat průběžně diskuzi a zjišťovat, kdo se přihlásil jen v rámci diskuze. Díky.
Vzhledem k tomu, že jsme letní čas trávili na různých dovolených jako většina z vás, organizace srazu trochu zpomalila. Ale nebojte se, vše je na dobré cestě. Brzy se tu objeví další informace. Sledujte diskuzi.
8-)
Kde bude "hlavní stan" už víte z předchozí diskuze. Takže jeden odkaz pro "šampóny":
http://www.hotel-lesana.cz/main.php
Pak jsou ještě nějaké hotely přímo v Babylonu, ale tam je větší pravděpodobnost, že by vás mohli v noci rušit zvuky linoucí se ze sousedních pokojů.
8-)))
Jakou kapacitu má to tábořiště u Chodské boudy nebo u Babylonu nebo jak se to vlastně jmenuje...? (nemůžu na webu nic najít)
Je tam 12 čtyřlůžkových chatiček a tři větší chatičky (dvoupokojové) asi pro 6 osob.
http://www.srub.unas.cz/popis.html
Kapacita bude o dost větší. Už jsem tam 3x na víkend byl.
Jsou tam již uvedené tři větší chatičky, pak tam je nějaký počet (je možné, že těch 12) 4-lůžkových.
Pak tam je ale ještě poměrně dost supermalinkých (jsou tam dvě velikosti, jedna malá a druhá supermalá) dvoulůžkových chatiček, nevím přesně kolik. Pak tam je ještě jedna menší atypická (asi taky pro 4), která vypadá jak kostka.
Celková kapacita bude větší než 60.
O kapacitu chatek bys se nebál, to spíše o kapacitu sprch (v pánských jsou 2 sprchy ne příliš dobré funkce). A těžko říct, při větším obsazení, jak vydrží teplá voda.
Pokud se bude pít pivo, doporučuju si domluvit aby dovezli něco rozumného. Loni tam měli něco hrozného, asi to byl Pardál. Letos jsme měli předem domluvený sud něčeho, co jsme chtěli.
Jsou tam pak dvě ohniště, takže večer lze dělat oheň a něco opéct.
A pak jsou tam dva kurty třeba na volejbal, kdyby někdo neměl po kole dost.
My tam hráli minulý týden soft tenis.
"O kapacitu chatek bys se nebál, to spíše o kapacitu sprch (v pánských jsou 2 sprchy ne příliš dobré funkce). A těžko říct, při větším obsazení, jak vydrží teplá voda."
Tys nebyl na srazu na Mácháči, co? Tam jsme se všichni myli pod jednou slabě tekoucí sprchou v pánské umývárně. Protože když se pustila sprcha i v dámské, tak netekla ani jedna z nich. Tohle je proti tomu úplný přepych.
8-)))
Nebyl a upřímně říkám, že takové podmínky nemám rád a vyhýbám se jim. I tohle místo jsem zkousnul jen na dva dni při pěkném teplém počasí přes léto.
Zase se jim musí nechat, že cena včetně jídla je opravdu lidová a díky tomu, že jsem tam byl vždy v době, kdy tam bylo málo lidí, tak jsem vždy měl pro sebe tu malou chatičku (cena normálně za jednu osobu), takže jsem se tam nějak nacpal i s kolem.
Dalo by se osprchovat v bazénu v Domažlicích - vstup do bazénu je 35 kč - to nikoho nezrujnuje, a teplý vody je tam dost,akorát si nejsem jistej jestli ještě není v rekonstrukci - na jejich stránkách to nepíšou :o(
Ahojda... zrovna tento víkend bych mohl mít volno a zvažuji, že bych se možná přidal k vám. Jen bych se rád zeptal, jak je to s přihlašováním, resp. do kdy je možné se přihlásit. Kolik se asi platí, do kdy přijet, u koho rezervovat spaní a jídlo a tak... Nikdy jsem na žádném srazu nebyl, ale kdysi jsem tu četl před lety podrobné informace k jednomu srazu v okolí Mácháče a bylo to dosti podrobné. Tak jestli jsem to někde nepřehlédl. V detailu akce toho moc není. Díky moc, Jarda Černý
Přihlášení - rozklikneš si nahoře "Detail akce" a tam to najdeš. Čím dříve se přihlásíš, tím lépe, nejdéle tak týden před akcí.
Kolik stojí ubytování, jídlo atd. ještě přesně nevím, ale moc to nebude. Paní správcové momentálně nejde net, ale slíbila mi poslat veškeré informace co nejdříve.
Příjezd na sraz v pátek 24.9.
V předchozí diskuzi najdeš, kde se sraz koná a v diskuzi "Podzimní sraz - INFORMACE" něco o trasách a ještě tam (časem) přidám něco o jídle.
Ještě nějaký dotaz?
Tak a je to. Mám volno do úterý. Takže přijedu, nebo přijedem s Jardou malým v pátek. A budem do úterý.
Jedu, jedu. A už se moc těším.
Pokud by někdo měl v plánu dorazit na sraz v pátek 24.9. před 16.00, napište to sem nebo mi pošlete obálku. Museli bychom provést určitá organizační opatření.
8-)
Copak jede někdo, kdo neumí počkat v hospodě?!?
Jo aháááááá, už tomu rozumím, ty to potřebuješ vědět kvůli tomu, aby sis vzala větší obnos peněz, protože než dorazíš, bude se pít na tebe :o)))
Mimochodem - v tom případku nespěchej, můžeš přijet klidně... Hele, musíš vůbec jezdit?!? My ti účet pošleme :o)))
Myslelas´ samozřejmě "bude se pít na tvé (tedy jako moje) zdraví". 8-))
Z minulých srazů pamatuji, že někteří nedočkavci doráželi již v dopoledních hodinách. Na podobný případ bych musela upozornit správce kempu a dát mu potřebné instrukce (že na můj účet se chlastat nebude!).
8-)))
Sledujte, jak se ta Burajda snaží :o)))
http://zpravy.idnes.cz/pristi-tyden-bude-temer...
Všetečný dotaz:
Nemáte někdo místo v pátek večer na mé milé já a můj dopravní prostředek, za volantem určitě neusnete :-D
Jsem koukala, že se Burajda snaží ty mraky mírně odehnat - nejhnusnějc se posunulo na neděli :o)))
Burajdo, tak do nich ještě pěkně dneska foukej, já mažu do školy, pak zabalit a večer AHOJ :o)))
Snažím se, snažím. 8-)
Jestli sledujete předpověď počasí tak bedlivě jako já, tak jste si určitě všimli, že tu předpověď mírně ale stále vylepšují.
hele není to nakonec jedno? Na lehosraze pršelo snad každej den a bylo to fuk, na to,¨m, že bylo nádherně to nezměnilo celkem nic. A když jsem ráno hópnul do bazénu, tak mi ten déšť potom připadal i docela teplej a příjemnej:-)
Užijte hezke časy toulky! Po navrat domu okamžik pridejte fotky :-)
No zase by jsi mohla s námi někdy vyjet :o)))
Vím, že je trošku problém v komunikaci, ale je super, když jedet s námi :o)))
Radko,vim,ale ja hrozne pomaloučku šlapat,nechci furt posledne ,vy dlouho čekat me. Bez problem komunikace,nevadi me sama deaf s vic slyšici,pro mne duležite mam s kym na kole a hlavne krasne prirody,ale bohužel pouze moc mi vadi,že ja pomalu šlapat. Z Alpy pres jezero k more Carole porad dlouho čekala,nema chut s mnou na kole,nebavi dlouho čekani. Proto nechci s vami na kole.
V kolik hodin startujete pondělní etapu ?? Je malá naděje, že bych se v pondělí mohl přidat aspoň na cyklovýlet, ale musel bych brzo ráno startovat abych se dostavil včas na start. Děkuji
Až se vyspíme, tzn.
- v 6:00 vstane Airlin a začne "šukat" po kempu za neustále bušení konvicemi hrnečky a za halasného zdravení ptactva, zvěře a všeho, co potká... Za ranního rozbřesku se to spolehlivě nese do kilometrové vzdálenosti...
- v 6:30 vstanou první s úmyslem ho zabít. Zatím uniknul jen z toho důvodu, že vždy dělá klíčníka a odmítnul prozradit, kam schoval klíč :o)))
a pak už standard
- v 7:00 rozcvička
- v 7:30 ranní hygiena a stlaní postelí
- v 8:00 snídaně
- v 8:30 příprava na odjezd
no a když úča zavelí, tak prostě vyjedeme :o)))
Pondělní etapa má dělený start. Část (menší) jede po ose, většina popojede vlakem - 10.20 ze zastávky Pila.
Takhle to tam probíhá :-) http://wert.rajce.idnes.cz/Nakolaci_v_Babylone/
Hezký. Až do teď mi bylo jedno, že tam nejsem. Teď mi to přišlo líto, že jsem se do těch dalekých krajů nevypravil.
Na třetí fotce jsem přemýšlel, koho mi Jurimír v těch brýlích připomíná. Už to vím. Kouzelníka Zababu.
Dnešní skóre je jeden vykloubenej prst - ruka v gypsu a jeden zlomenej rám.
To to de...:))
To skore bylo trochu lepsi, majitel vykloubeneho prstu pri padu zlikvidoval predni kolo. Dalsi predni kolo bylo zlikvidovano dnes a vcera doslo i na narazena zebra
Zřejmě si to někteří naplno užívali :-)
Tak trochu vylepseni statistiky, zebra nejsou narazena, ale zlomena...
padající biker v nejlepší formě :-D Stačí na něj vypustit pár dětí a Jurimíra...
a spoustu vody :)
Booooze - o co jsem prisel? Nemel bys tam nejaky podrobnejsi popis akce?
Prostě machroval a pak zjistil, že nemá křídla :-D Ale jako jedinej na to přišel takovým způsobem... :-)
prosimte, stalo se to v bazenu...
Bazen byl delenej na plaveckou a blbnouci cast takovou stenou, ktera z vrchu byla zakulacena a tesne pod vodou. Nas nenapadlo nic lepsiho, nez po tom zkouset chodit. Par pokusu se povedlo a pri poslednim jsem zacal padat na jednu stranu a nohy podklouzly na druhou. Dopadl jsem bokem primo na tu hranu.
Puvodne jsem myslel, ze mam jen narazena zebra a nikam s tim nesel, ale pri urcitem pohybu byla bolest dost nesnesitelna, tak jsem se nechal od sve manzelky premluvit a rano sel k lekari. Vysledek je zlomene 8.zebro a to vedle bud zlomene, nebo nalomene, to bylo na rtg blbe videt pac misto zraneni bylo zastineno jinym zebrem. Posun kosti neni, takze to mam bez jakekoliv fixace a nakazan klid.
Jo jo, říkáme to tady pořád, chůze je nebezpečnější než jízda na kole :-) Na kole by se Ti tohle nestalo ;-)
A přeju brzké uzdravení ;-)
Obávám se, že Ty bys v daných podmínkách neopustil ani chatku a když jo, tak jedině směrem ke "čtrnáctce", kde byl krb :-D
no oni se žebra nedaj fixovat. To se nikdy nedělá. Ono jak bys to taky chtěl udělat, když musíš dejchat... Tatík hrál hokej, takže takovýhle podobný věci se mu občas stávaly. Pamatuju, že jsme mu nesměli říkat vtipy, když měl zlomený žebra :-)
Poslyšte, pamatujete někdo nějakou akci nebo vyjížďku, kde by se tenhle člověk aspoň dost nezrakvil, když už si něco nezlomil nebo neodřel? LeeLoo nechceš mu pořídit nějakou pěknou vypolstrovanou místnost a ven pouštět jen občas a v doprovodu nějaký ochranky, co na něj bude dávat pozor, aby ti neutekl po částech? :-D
nerikej mi vtipy kdyz mam zlomeny zebra! :-)
hele, na spouste jsem se nezrakvil... na srazu treba ani na jedne! tohle se mi stalo v bazenu :)
ad fixace: slo mi spis o to, ze to nemusel ani nijak rovnat, nic jsem nepropich :)
To jste byli hodní na tatínka.
Já když jsem měl zlámané žebro, sedla se ke mě na postel moje drahá a můj nejlepší kamarád a bavili se tím, že mi vyprávěli vtipy. A měli z toho děsnou prču, jak se nemůžu smát. :)))
nebyli. My mu samozřejmě jeden řekli. Táta měl zlomený čtyři žebra, začal se smát a skončil v plooze plodu na koberci a slzy od bolesti docákli až na nás. Teprve pak jsme to už nezkoušeli.
Jo má to ještě jednu pointu. Když už mu bylo trošku líp, šel s epodívat jak hraje hokej naše "vesnická liga" a jim nepřijel rozhodčí, tak ho ukecali, aby jim to pískal, že to zvládne. Zvládnul. Ale trefili ho pukem do ksichtu a domů se vrátil se šesti nebo sedmi stehama na obočí. Mamka nevěřila svejm očím :-)
Dovolil bych si za bikerskou sekci shrnutí:
z mínusů:
1x vykloubený prst
2x přední ráfek na odpis - osmy jak vyšité
1x zadní ráfek - doufáme, že pouze dráty
1x ohlá patka
z plusů:
- páteční Praha - Babylon po vlastní ose
- schodatá modrá na Čerchov směrem nahoru
- schodatá modrá z Čerchova směrem dolů
- mňamózní modrá z Čerchova na západ směrem dolů
- krátký asi 5 metrový sjezdík na Čerchově k díře v plotu se sklonem dobrých 70°, kde jsem si ošoupal zadnici o zadní plášť
- absolutně mňamózní kamenitý technický singlík po červené
- moc hezký siglíkový sjezd po modré s rozumnou mírou kamenů a překážek
- 2x zdolaný Čerchov
Za mně naprostá spokojenost. Díky Burískům za organizaci a všem ostatním za prima společnost.
Tak už se taky exhumuji pro tom šíleném kopcovitém nářezu... Bylo tam hezky, ale řeknu vám, vlastní postel je prostě vlastní postel :o)))
Pro mě osobně byl teda tenhle výlet nářez na moji fyzičku, ale musím říct, paráááááááááááááááááda :o)))
Burísci moc díky.
A Burajdo tobě jedničku s hvězdičkou za počasí. Když jsme od Plzně jeli v tom šíleném deští a doma jsem zjistila, jaké jsou zase povodňové situace, tak raději nikomu ani neříkám, že jsme strávili slunečnou neděli a pondělí. Oni by mi stejně nevěřili :o)))
Díííííííííííky a už se těším na Kanadu.
Teda (NE)těším :o)))
Jo a k výčtu ztrát přidávám sého pana Azimuta Garmina. Ten se ale obloukem přesunul z mých řidítek do kopřiv z toho důvodu, že už prostě sever ukazoval podle své vlastní aktuální nálady, což mi při orientaci v lese způsobilo trošku problémek :o)))
JAK BYLO je tady:
http://www.nakole.cz/diskuse/12135-podzimni...