Při pročítání starších příspěvků jsem narazila na termíny špice (prasklá) a bič.
špice = paprsek = drát;
bič = nástroj honáka k usměrnění svéhlavého bobytka - jinak fakt nevím
O biči se mluvilo v souvislosti s výměnou prasklého drátu - špice.
Bič je takový přípravek k sundavání kazety ze zadního náboje...
Přesně tak, je to kus železa s rukojetí, na jehož konci je kousek žetězu. Nasazením toho řetězu na pastorky se pastorky podrží proti otáčení za tu rukojeť. Když s tím zamáváš v luftě, tak ten řetěz na konci vlaje a vypadá to jako bič.
Tak tak. Do popisu jsem se ale sám bál pustit...;-)
super! dík za info, konečně vím jak se to jmenuje! doteďka jsem tomu říkal: forichtung na sundávání kazety...
a já už zase vím jak to vypadá, našla jsem na netu obrázek :-)
já to koupil před čtyrma rokama v jednom krámě "vše za 39,-Kč" jako NÁSTROJ K ČIŠTĚNÍ PTAČÍCH BUDEK" made in 8vlastně sďelano v) CCCP
Jak se s tím proboha čistí ptačí budka? Nebude to nějaký překladatelský oříšek?
jak se s tím čistí pračí budka, to nevím. Já to používám k povolení kazety.
A neni to multifunkční hyperpřípravek pro cyklistu-ornitologa? Jakože na kole objíždí a udržuje budky a v případě nouze si může povolit kazetu.
Na teleshokingu je takovej věcí spousta.
:-)))
:-))))))))))))))
Jasně, Horst Fuchs to nadšeně doporučoval a jeho asistentka "hýkavá" Gabi při tom stačila prožít dva orgasmy.
Jestli oni v tom CCCP nemají (neměli..) něco, co k nám ještě nedorazilo...;-)
Že by se s tím ta budka nakonec čistila tak, že se ti ptáci s tím uvnitř umlátí nebo jenom vyženou...?
Tyy bláho :)) ja sem si ted postavil novy kolo-he-a sel sem se sem dozvedet neco novyho :)) hahaha ale diky vam sem se malem umlatil smychy.... na me nemuzete takle brutalne :)) me staci malo a uz se smeju-ale todle je hahaha fakt moc :) kdyby byly volby tak vas volim na prezidenty!!!! :)))
To víš, tady je to 2 v 1 - poučení a zábava. Doporučují 4 ze 3 cyklistů....
Jo taky mě to rozesmálo, jenže po pádu z kola před třemi dny mám zlomené žebro a tak je pro mě smích trochu sadomaso záležitost :))
Ale konečně vím, jaké nářadí na tu kazetu.