http://www.regiony24.cz/14-85915-policie-zacala...
Policisté zahájili trestní řízení proti dvojici mužů, kteří zaútočili na řidičku auta, protože na ně pozdě večer zatroubila na olomoucké ulici Na Vozovce.
"Když se čtyřiatřicetiletá řidička blížila ke dvěma cyklistům jedoucím vedle sebe, zatroubila na ně," řekla policejní mluvčí Marta Vlachová. "Jakmile dorazila na křižovatku s Foersterovou ulicí, jeden z cyklistů ji dojel, sesedl z kola a přes částečně stažené okénko levých předních dveří se ji snažil z vozu vytáhnout," pokračovala mluvčí. To se mu ale nepodařilo. V té době dojel k vozidlu i druhý cyklista. Odhodil své kolo na přední dveře auta a způsobil v laku rýhu. Dále utrhl pravé zpětné zrcátko auta.
Tímto jednáním způsobili dva muži z Olomouce, ve věku 47 a 50 let, škodu 15 tisíc korun. "Policie proti nim zahájila úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci," uzavřela Vlachová.
jsem zvědav co k tomu napíšete :P
A já se těším, jak tu budeš obhajovat chudáky cyklisty, protože "Zvukové výstražné znamení ve městech smí být použito pouze v případě nouze, mimo obce rovněž k odvrácení případného nebezpečí."... Nenapadá mě jiný důvod, proč bys to sem zrovna TY dával:-)))
Co k tomu psát, je to v šetření. Ale jestli to daj ombudsmanovi, bude to trvat, dneska zemřel.
Ach jo:-(
Nechapu o co v tomhle vlakne jde. Pochybuju, ze to nekdo z nas videl na vlastni oci a povi nam, co ze se vlastne stalo. Nechme to na trestnim rizeni a potom na soudu. Pokud nekdo spachal prestupek nebo trestny cin, at je po zasluze potrestan. Cyklista nebo klidne kosmonaut, vzdyt je to fuk, pokud se choval tak jak nemel.
Víme všichni houby, jak to bylo doopravdy. Na druhou stranu by to nebylo poprvé, co jsem viděl agresivní reakce cyklistů poté, co měl někdo tu "drzost" troubit na cyklisty jedoucí vedle sebe.
mě nedávno na křižovatce u olomouckého Bristolu překřížil cestu řidič oktavie, úplně mě zablokoval, když jsem se snažil ještě profrčet /ale jo byla už oranžová, ale jinak pusto prázdno/ a nikoho neohrožoval, zmohl jsem se jen nechutný slovník, ránu rukou do karoserie a malý kopaneček do světlometu. to už nebyla nevinná sranda, ten hajzl by mě klidně srazil. to se pak člověku udělají kruhy před očima a přestane se ovládat, fakt jde někdy o život