Máte někdo tohle kolo? Jak se na něm jezdí? :-)
Kolo Schwinn Mesa GSD, téměř identické, jen má místo véček kotouče, má moje manželka. Koupil jsem jí ho po zralých úvahách a řádném vyzkoušení. Moje paní měří 160cm, koupili jsme velikost 17 palců, což by normálně její výšce neodpovídalo. Na výšku se rám tváří jako ve velikosti 15 palců a také je velice krátký, horní trubka pouze 53 cm(střed-střed), což plně odpovídá pro menší postavu. Osadil jsem pouze kratší a strmější představec Ritchey, dal rovná řidítka Ritchey, která jsem zaříznul na 56 cm. Na řadu přišla i výměna vidlice, original Suntour XCP 75 byla na její váhu hodně tvrdá, osadili jsme Manitou Six Sport, která je podsatně měkčí a má hladší chod. Také jsem překopal kazetu, originál osmikolo 11-30 nebylo pro ni vhodné, cyběla nahoře 34ka a dole jsem vypustil zcela zbytečné malé pastorky, takže nynější skladba osmikolečka je 14-34, po rovině stačí bez potíží a do horských stoupáků je 34 akorát.Kotouče Hayes bez problémů, dále přibyly nášlapy a sedlo Fízik. Co by zrovna mě vadilo je větší úhel hlavové trubky, tzn. že vidlece je více postavená, ale u menší postavy je posed a tedy i těžiště níže, tak je to v pořádku.
Díky za obsáhlé info, je to ještě vůbec Schwinn Mesa? :-) Pochopil jsem, že to asi není letošní model, ten má už vidlici Manitou Six. Sestra si tohle kolo koupila před 14 dny. Projel jsem se na něm a přišla mi 19ka na mě malá (přitom měřím 180 cm), tak jsem objednal 21ku. Doufám, že to kolo bude OK. Myslím, že za 8500 to snad bude dobrá koupě.
přítelky ně ho má necelý měsíc a je spokojená..jen nením jestli je to to GS má osazení scrma x7 kotoučové mechenické brzdy vidly manitou six.
sehnala ho v cikloexpertu za 11000 ciž je super cena.
Jak to tak čtu, není to nakonec dámské kolo? :-))
Není to letošní model, je to lońský v červeno-šedém provedení. Má ozačení GSD, to jako GSDisk. To, že je Ti mesa malá i při Tvé běžné velikosti, je správný odhad, již jsem to zmiňoval, ta Mesa je prostě krátká a i její výška se tváří menší než je. A možná, že se ve Schwinnu s tímto modelem právě trefili do ženské geometrie. Prostě nižší, ale hlavně kratší kolo, jinak za ty peníze je celkem slušné.
to bude ono jen je v barvě červeno bílé a sedí ji supr i to sedlo je jak pro ženský zadeček konstruované..
jen ho dodávají na hodně hrubém vzorku tak je to jen na terén,až je sjede dám ji tam neco univerzálnější
Hlavně, že jí bude sedět, design má hezký. Ohledně plášťů ses měl v prodejně domluvit, myslím že by nebyl problém je vyměnit. Originál tam byly WTB Velocirapror, také jsem je vyměnil. Dopředu Hutchinsin Mosquite, dozadu Micchelin Wildgriper. Jsou lehčí, užší a figury dezénu nižší.
Jj, tuto kombinaci plášťů vozím na svém kole a nemohu si to vynachválit...
Jenom mi už pomalu odchází ten Hutchinson a už teď mi krvácí srdce, až za něj zase budu dávat 700,-...;-)
Když už jsme u těch plášťů, chci si ty Velociraptor nechat vyměnit za nějaké víc na silnici, co byste mi doporučili?
Co se týká plášťů, zkus Nanoraptory od WTB. Jsou lehké, mají průběžný vzorek a dobře odvalují. Jinak pokud chceš spíš pláště na silnici, nebyl by lepší cross?
Zkus se někde porozhlédnout, možná nyní na podzim trefíš nějaký výprodej nebo se dá koupit levněji u obchodníka, jenž tyto pláště sundal z nového kola. Myslím, že ten Mosquite by se dal do pěti stovak sehnat, ty Wildripery od Michelin také stály původně jedenáct stovek, teď jsem jej někde sehnal asi za třistačtyřicet.