zdravím všechny, chci koupit krosové kolo a nemůžu se ve finále rozhodnout mezi Meridou Crossway Spec. Ed. za cca 20 a Authorem Airlinem za cca 19 tisíc.
Pro Meridu hovoří kompl. osazení XT, pro Airlina zase nižší hmotnost a údajně lepší rám. Zkoušel jsem projet M. i A., svezení je na obou kolech perfektní. jaký je váš názor? díky.
jestli ti sedí rám Meridy, jdi do ní. Lepší rám, co to znamená? Kompletní XT mluví za vše, alespoň podle mě.
Rozhoduješ se mezi dvěma špičkovými koly. V tom se nedá poradit. Já je obě hodnotím velmi, velmi vysoko, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit naprostou spolehlivost authora airlina, a to i přes "nižší" kvalitu osazení. Navíc - obě jsi zkusil a na obou se Ti to zdálo perfektní. Takže asi vezmi to, které se Ti víc líbí (což je taky problém, co?).
přesně tak. když ony ty kola jsou obě pěkná.
Podle Cykloturistiky jsou obě kola perfektní. Mám zkušenost s Autorem (mám sice "horáka"), ale jsem s ním nadmíru spokojená, je to kolo na který je spolehnutí.
Nedávno jsem najel na kole Author Airline první tisícovku kilometrů, jsem velice spokojený.
Ja mam Meridu SE 2.mesic.Jelikoz jsem resil stejny problem mezi temito koly nakonec rozhodla sleva od Meridy a ted bych nejradej koupil jeste jednu do foroty az mi tato doslouzi.Ale jeste pockam na novy model:-)
Já bych šel do Meridy.Výbava mluví za všechno a váhový rozdíl není zase tak velký.
Vypadá to na tu Meridu. Zítra by měla dorazit do obchodu a jdu ji ještě omrknout a projet. Chci vyměnit rohy za delší a snad i pedály za nacvakávací SPD. S těma nemám ale zatím žádnou zkušenost, takže se pro začátek asi zavinu od hlavy k patě celý do molitanu. Jak máte na krosu velký rám? V nejnižší poloze horní spojovací trubky u sedla vychází tak, že se mě dotýká lehce v rozkroku, je to OK?