Ahoj
Tak mam prekvapive uz dneska od slunce spaleny nohy a kontrastni prechod z tmave cervene na bilou tam, kde koncily kratasy, kdo by neznal... :)
Ale tak me napadlo, nedaji se treba koupit elastaky na kolo, pres ktere by se clovek trochu opalil?
Pokud je to udajne mozne u plavek "Tan Through"?
http://www.novinky.cz/zena/styl/170161...
Mate s tim nejake zkusenosti nebo jak se s specifickym opalenim z kola vyrovnavate?
Mne to zatim prilis netrapilo, holt v bazene bylo na prvni pohled jasne, ze jezdim na kole, ale co jsem vymenil favorit za Ibexe, zda se ze slunce nejak vic pali (jeste jen z jedne strany). Doted jsem opalovaci krem na kolo nikdy nepotreboval.
Neresim. Opaleni z divoke vody je cca stejne, jako z kola - kratasy, kratky rukav, rukavice, boty s ponozkami nad kotnik, nebo neoprenky.
Jestli Ti tak zasadne vadi neopalena zadni strana nohou, muzes si pro doplneni poridit takove to kolo, co se na nem jezdi vleze na brise. 8-)
To bych rád věděl, čemu říkáš DIVOKÁ voda, že na to jezdíš v opalovačkách:-)))
Já mívám akorát spálený nos a když jedu bez rukavic tak hřbety ruk, jinak je všecko pod neoprenem, včetně čela a uší...
Nevim, jak Ty, ale ja si docela casto vystoupim a jdu se podivat, co mne ceka. Pak prestavky na jidlo, loveni plavacku, cekani na startu nebo v cili az se prevezou auta, ...
A jezdim vetsinou v kratke bunde a v rukavicich.
No tak já nejsem nudista, a beru si ještě aspoň plavky:-)))
Na divokou vodu, hlavně tam kde to neznám, nebo je to fakt těžší, si beru vždy longjohna a bundu s dlouhým rukávem. Při zaplavání jednak se tolik neodřeš od šutrů, jednak v ledové vodě přežiješ o pár minut dýl, což může být rozdíl mezi vylezením na břeh a nevylezením... plavals někdy kilometr v ledovcovém potoce WW4-5?
Kolem vody se potuluju vždy navlečený a v helmě. Nikdy nevíš, kdy tam spadneš nebo budeš muset skočit.
Rukavice si beru hlavně na vícedenní ježdění, kdy se oděrky nezahojí, a potom mokvají. Jinak moc né. Nicméně u singlířů je chápu.
Ja uz singluju spis vyjimecne. Rukavice beru kvuli zime. A taky kvuli potokazine. Kdyz clovek rozebira zatarasy, pretahuje se pres ne, ...
Do ww5 nelezu. A snazim se jezdit to, na co mam bez plavani. Kde si nejsem jisty za tepla. ;)
Abych tenhle OT alespon trosku vratil smerem k zamereni webu - letos se kvuli tomu zatracenemu kolu asi na H2O stejne nedostanu... ;-)
Nj, já byl tři dny na vodě, jeden na střelnici, jinak se o víkendech věnuji rodině... už se nemůžu dočkat, až bude sedět na kole a v lodi...
Pořiďte si oba tohle:
http://zazvur.rajce.idnes.cz/velomobil/
ať se nezdržujete přesedáním ...
8-)
Řeším to jednoduše - za slunečných dní jezdím v sukýnce, teď jsem si koupila ultra krátký kraťasy téměř bez nohavičky, jezdím bez ponožek v sandálech a jezdím zásadně bez rukavic.
Tím pádem se u mě žádné cykloopálení nekoná :o)))
Teda jen na nártu se mi "vypálí" sandály :o)))
to je vyhoda.
ja vubec nechapu, proc se nedelaji kratky nohavice i v panskych velikostech
A ted jde o to, zda je bikerske (pro bikera) nosit sukynku.
Ikdyz kostkovanou cyklosukni bych jeste bral...:-)
Já taky žádný biker nejsem! Mám bletníky a vozím nesesér :o)))
No jo...to ja taky. Teda bletníky nevozím, mě se nelíbí. Ale neseser (to je něco na sračku) vozím.
Mě šlo spíš o to, že když vyrazím v sukýnce, zda budu vypadat v pohodě... Mě ti to příjde takove divné....nebikerske.
Ve Skotsku´s byl a nezahlíd žádnou bikerku?
Nevěřím ..!
8-)
P.S.
... ani bikera ...
K neuvěření!..
Bikera ne. Ale ve městech občas nějakého v sukni na kole člověk potkal.
Ve skotsku nosi sukne Skotove, kluci!!!:-) Tam bych to jeste zvladl. Ale v CR...ja ti nevim...:-)
Ty ´si v Šesku?
Vlastně, kde jinde by ti trpěli, aby sis serfoval v pracovní době ..?
8-)
Jsem v Šešku. A pracovní dobu nemám....
na ležáku se teda zjara nohy prudce opékají, já po spálené kůži netoužím, takže např. včera - ráno před jízdou mazadlo faktor 20, během dne přimazávka olejem s f. 15, přechodům mezi opa a neopa kužkou se sice úplně nevyhnu, ale je mi to celkem šumák
Oba víkendové dny (sobota závody, neděle vyjížďka po Beskydech) jsem jezdil v krátkém; KONEČNĚ jsem pořádně dokrmil cykloproužky, přes zimu již značně vybledlé :-))
Sice jsem červený (zejm ruce) jako spařené prasátko, ale jsem hepy ;-)
nemažu se, protože ten pocit mastnoty a ucpaný kůže fakt nesnáším, ale mám opálený hlavně nohy jen z jedný strany. Zád aještě opálím při práci třeba na zahradě, ale zadní stranu nohou už hůř :-(
Hele když jezdíš na leháči, tak proč v cyklokraťasech? Vložku nepotřebuješ a můžeš si vzít na sebe třeba ty zázračný plavky a pak prostě jen při koupání ležet na břiše.... :-)
Mam cyklokratasy bez vycpavky. No v podstate je otazka, na kolik jsou cyklo a zda se necim lisi od obycejnych cernych elastaku... :)
Tak teoreticky by se na kole v plavkach jezdit dalo, ale vzhledem k tomu, ze jsem jeste zadnyho cyklistu v plavkach nepotkal (par cyklistek ano), tak se mi to nezdalo jako vhodny napad, staci ze jsem za exota kvuli kolu. :)
na to kašli, já jsem za exota vždycky všude. Má to i výhody. Projde ti to, co by jinejm neprošlo. Prostě mávnou rukou s tím, že "no jo to je Jurimír" :-D :-D
pro mě je na tom oblečený důležitý jen to, aby do něj moc nefoukalo a netlačilo, takže jsem kdysi jezdil v jeansovejch šortkách, ale to nebylo ono, tak jsem někde sehnal nějaký jiný, co mají kapsy zadní víc na boku a netlačí to do zadku. Akorát jsme je už pak nikd yneviděl a potřeboval bych další :-(
Já bejt tebou tak do těch plavek jdu, když ti to vadí...
Ono kdyz zafouka, nebo sprchne, neni ta vlozka az tak uplnemimo... 8)
Cyklokraťasy co sem přesedlal na horizontální styl nepoužívám, ale máš pravdu že je větší kosa na partie, no však víme. :-) Proto uvažuju o merino boxerkách nebo dlouhých spodkách z neprofuk membrámou na oněch choulostivých místech. V létě je to paráda bez vložky, člověk se nezapaří a příjemný větřík je jako balzám. :-)
Teda... Myslel jsem, že tyhle problémy řeší jenom ženské a metrosexuálové :-)) Na opálené proužky na těle, krásný to "vypálený cejch" cyklistů jsem naopak hrdý. A o víkendu jsem je začal konečně hezky přibarvovat, přes zimu mi téměř vymizely :-)