Dobrý den, v létě se chystáme na několik dnů do Vídně. Abychom se mohli věnovat prohlídce města, chtěl bych kola někam uložit, kde by byly v bezpečí. V kempech mi nabízejí pouze uzamčení u stojanu před recepcí, ale z toho mám strach. Máte někdo nějakou zkušenost kam se dají kola odložit. Děkuji za každou radu.
Hmm, těžko říct, když jsem tam bydlel, měl jsem kolo zamčené ke stojanu na dvoře (ale to asi nebyl ten typ kola, jaká máte ;-) ). Není nakonec nejlepší vydat se na tu prohlídku města rovnou na kole? Vídeň je cyklisticky velmi příjemná, dostat se dá skoro všude, kolem historického centra vede okružní cyklostezka. Vzít si pořádný zámek (tak za 20-30Eur), vyrazit po památkách a zamykat na pár hodin do stojanů před nimi.
Vídeň je ideální město pro cyklodopravu. Jednoznačně doporučuji Vídeň projezdit na kole. Byli jsem tam cíleně na kole dvakrát (http://www.cyklostranky.cz/kronika/2003/viden... pak ještě příležitostně při nějakých přesunech a naprostá pohoda.
V Salzburgu, alebo v Linzi sme boli na dvojhodinovej prehliadke mesta a bicykle sme nechali na prvom prihodnom mieste nezamknute. Nestratilo sa z nich vobec nic. Vieden je vacsie mesto a mozno su tu aj bezdomovci, ale zamknute bicykle by som sa nebal nechat na par hodin bez dozoru na hocijakom mieste v meste. Ale prehliadku mozte urobit aj na bicykloch, mesto je pretkane vyhradenymi cyklocestami.