Tam skončíme všichni...
http://www.ssiworld.com/watch/bicycles.htm
Jarek
Zdravíčko, pokud se poohlížíte po nějakém tom laminátoru, skartovačce či tabuli do kanceláře, mohu z vlastní zkušenosti doporučit http://www.nobynet.cz/ Jedná se o velice dobrý eshop, který se mi již několikrát osvědčil. Opravdu milá obsluha se postará o vše potřebné a na jakýkoliv dotaz bleskově odpoví. Ceny jsou navíc také velice slušné.
Zdravíčko Leničko!
Existuje několik možností:
Buď ses na odkaz nepodívala, třeba proto, že Ti nejde otevřít jako mně, nepřečetla komentáře - na rozdíl ode mně, a nepochopila, že tady nikdo skartovačku ani laminovačku nepoptává. Pak je Tvé jednání, byť trochu zbrklé, celkem omluvitelné.
Nebo sem pereš hloupou reklamu a ještě k tomu naprosto mimo mísu. V tom případě jsi husa hloupá.
Věřím, že se jedná o první variantu.
No... že by to u mě vyvolalo záchvat smíchu... spíš mi to připadá takový divný, ta kolečka nevypadaj až tak zle.
Teď nedávno jsem četl, že se rozbíhaj akce "kolo pro Afriku", prostě stará kola se někam odevzdají, tam je opraví, seřídí a pošlou do Afriky. To mi připadá hodně smysluplné.
Ná stránkách UNICEFu můžeš takový kolo koupit a darovat cca za 1500, podobně i jiné životně důležité věci, záleží na chuti a hloubce vlastní kapsy.
UNICEF? No jó, to je ta organizace co dava miliony euro svych oveček na to, aby měla reklamni napis na triku fotbalistu z Barcelony, tak to potom jo... :-D
O dost vedle.
Barcelona nikdy neměla na svých dresech reklamu.
Změnilo se to v roce 2006, kdy umístili na dres logo UNICEF. Barcelona za to PLATÍ 1,5mio€.
Ale co bychom si nekdydli hnůj, že. Když ono je to takové populární, pomlouvat nevládní organizace.
Moje neznalost, kazdopadne kdyz mi paní v českém obchodě chtěla prodat vanoční pohled UNICEF vyrobeny v číně!!! S tim ze nejake penize by snad potom šli na děti v africe, tak jsem si neco pomyslel... Moderní nemoderní ta baba to taky nědělala zadarmo, prostě penize co primo osobne nedas obdarovane osobě se trikrat nekde přetočí a rozkradou obzvláště v Česku. A to nejsou jenom dohady...
Že se pomůže chudým afričanům?
Hmm... na kolik přijde doprava takového kola do Afriky?
Mohlo by se to vozit jako balastní zátěž na lodích, které cosi vozí z Afriky a zpátky plují prázdné.
Tak už chybí jen vyřešit dopravu ze "srdce Evropy" do přístavu.
Nezajišťuje tuhle akci náhodou nějaký výrobce kol nebo nějakej závodník? Mám dojem, že o tom kdysi byl nějakej článek ve Velu, že to nějak sbíraj, repasujou a posílaj do Afriky. Ale už je to tak minimálně rok a půl, spíš víc.
Vzhledem k tomu, že svůj současný stroj jsem vyráběl z horších kol, než jak vypadala většina "skartovaných," připadá mně to jako mrhání materiálem. I další recyklace bude zkomplikovaná tím, že to "melou" včetně sedel a plášťů. Určitě by to šlo využít lépe, ale zřejmě jsou záběry z oblasti, kde vyjde levněji kola zničit, než zrepasovat.
Nepředpokládám, že by se jednalo o záběry z reálného provozu. Myslím si, že je to předváděčka. Nakoupili někde v bazaru hromadu kol a předvádějí, co ta mašina zvládne. Začínají od jednoho kola a postupně jich tam cpou víc a víc pohromadě.
jj, takovouhle mašinu jsme u nás repasovali pro firmu, která likviduje pneumatiky (i z náklaďáků). Na tomhle je nacupujou, pak ty rozhadrovaný kousky protáhnou velkou vanou s tekutým dusíkem a pak to pomelou. Zbyde gumová drť a dráty.
Na videu to až tak nepůsobí, ale když stojíš nad tím, preventivně se něčeho držíš, abys náhodou nezavrávoral... :-)