LeeLoo ma nove kolo na novou sezonu, ikdyz zajete uz loni... Giant Cypher...
ja svemu kolecku dopral par oprav...
nove rafky (+draty a niple) + nove plaste - bezdusove pouziti
nove kliky + prevodnik (vozim single prevodnik)
nove rolnicky v napinaku
novy retez
nove osy a loziska pedalu
nove bovdeny + hadice predni brzdy
nove desticky
novy zadni brzdovy kotouc
nove loziska v zadni stavbe
nova objimka sedlovky
no, to je asi vse
Já (držte mi palce) bych měl bejt novoobajkovanej první týden v dubnu. Na druhé kolo budou potřeba druhé pedály, se šlehačema sem 100% spokojenej takže ty zůstávaj. Ale váhám jestli ty nový s platformou, nebo bez - jenom holý. Docela bych uvítal názory. KONA bude letos bohužel ve stínu novorozeného, i tak jí ale budu muset pořídit novou přehazku. Počítám s Deoréčkem. A staré hadry nahradim novým úborem.
Pedály mám, druhej držák a snímač na comp už sem taky pořídil, tak teď ještě mít to kam namontovat.......
Tak to flákni na zeď na imaginární kolo :o)))
Hele, mít to v rukou Knížák, tak to na tu zeď rozloží, před to posadí nešťastnou figurku sočima přilepenýma na tu zeď, nazve to "Čekání na sen" a vytěží z toho částku na kola pro nás všechny :o)))
Plánuju už asi dva roky koupi horáka a jak se znám tak ho koupím, až se mi trek úplně rozsype nebo mi ho někdo ukradne.....ostatně schválně už ho rok nepřivazuju při nákupech a furt nic :-D
Silničku mám třetím rokem, ta je v pohodě jen teď v pondělí si půjde pro novou (kopcovou) kazetu, nějak ty moje kolena potřebujou víc zubů.....
Neplánuju, ale už to nastalo. Šaltr asi nepřežil smotání na ledu, včera jsem chtěl vyjet a ani se nehl. No, vyjel jsem na silničce a nakonec to bylo asi lepší, než na bejkovi:-).
Nové (lepší a jiné) věci jsem domašlil loni, ale jako radost si pod jarní stromeček dám další sadu kol na silničku (resp na cyklokrosku; budou tam 34 pláště); určo Fulcrumy; jedny stávající Shimana jsou měkká a na ta druhá stávající už 1/2 roku marně sháním nipple...
neplánuju. Už je doma. O víkendu na to přehážu řazení atd. ze starýho kola a pak mě můžeš někde u nás uštvat :-)
Od prvního týdne je už nové kolečko doma, přišlo do obchodu přesně pod stromeček :-) a zítra, když počasí dá, tak konečně otočí poprvé náby kolem dokola :-) tak jsem zvědav jaké to bude.
Tak ať nedopadneš jako já.
Nové kolo opřené o zeď v baráku a jezdím na starém.Asi jsem měl holt také počkat na teplejší počasí a nehonit to už mezi svátky.
Koukat na něj tři měsíce bez pokusu o svezení bych ale nezvládl.Máš výdrž.
Tak už jsem doma. Pocity veskrze pozitivní. Myslel jsem si, že to bude mnohem větší kostitřas, ale dá se to celkem v pohodě, akorát kostky to je opravdu děs, nejhorší je, že když chci na jih Pha, tak mně nějaké té kostky určitě vždy čekají.
Jinak nic mně nebolí, i sedlo bude v pohodě, zadek je mírně otlačený, ale nebolí a sedět jsem mohl v pohodě až domů.
Kolo jde úžasně za pedálem, stačí párkrát otočit a hnedle to cupitá 30 :-), také mně překvapila jeho setrvačnost, kdy přestanu šlapat a rychlost se snižuje velmi pomalu. Úžasné je, jak na tom nic nevrže, neškrtá, tak je hezké poslouchat, jak je slyšet pouze šustění odvalujících se kol :-)
Nakonec nám to napoprvé dalo 103 km po celkem rovince, jenom 700 m up s čistým průměrem 25 km/h a bylo to pěkně na pohodu :-)
No stovku napoprvé to jsi borec :-). Jinak já strávil dnešní den na zahradě s motorovou pilou, jsem sešvihanej a odranej od větví a na kole nic. Naše přemoudřelé dítě se motalo kolem mne a častovalo mne rozumy, jak to ty stromy bolí a kdo ničí přírodu bude z ní vyloučen (kácel jsem přerostlé lísky co vadí sousedům, předchozí majitel zahrady je nasázel těsně u plotu a nechal přerůst). Prostě jaro na vsi, no.
Další důkaz, že zahrada je peklo :-)
:-) jak to víš? Ty jsi byl u nás na zahradě? :-)
U vás ne, ale jinde a každá zahrada je stejná, stále něco chce a vyžaduje. Posekat, osekat, ostříhat, pohnojit, ořezat, shrabat, pročistit, vyčistit, začistit, přečistit atd.
Já právě myslel že na všech ostatních zahradách se to nějak daří stihnout, že si tam potom i sednou a vypijou v klidu kafíčko, jenom na té naší ne.
Jediná přijatelná zahrada je zelený beton :-)
Jako bych slyšela svého drahého manžela :o)))
Ten by mi tam ale povolil namalovat i kytičky :o)))
Ale bez legrace - u nás k tomu málem i došlo. Mít před 8mi lety při rekonstrukci garáže o 100.000 víc, tak máme pod celým pozemkem garáž a střechu krásně stálezelenou :o)))
ňáko jsem přehlíd, co je to vlastně za stroj, pochopil jsem akorát, že to je silnička, dej k dobru podrobnosti /pikantní, přirozeně/
http://propa.rajce.idnes.cz/Trek_2.5/
A kde to má tlumič? :))
Tady http://propa.rajce.idnes.cz/Kolo/#PB093628.JPG :-)
Krásný kolo, je to na campě? Jaký?
Ultegra 2010
pěkné, už jen kombinace barev zvyšuje průměrnou rychlost, toho druhého "otloukánka" bych ale čistit nechtěl
To jsou staré fotky, takto jsem to přivezl z jedné blátivé vyjížďky jižně od Prahy. Normálně to vypadá lépe, takto zahnojené už ho i já očistím. Toto vezme tak 20 minut, když máš tekoucí vodu, tak košťátkem to je coby dup. :-)
tak "Karkulka" dobrý říkáš....tak to je fain ;-)
Nemáš, nebo samozřejmě někdo jiný, nějaký tracklogy, nebo doporučení co se týká tras na silničku ve směru severovýchod Prahy?
Spoj se s Ječňákem z BF nebo PeBe...
Párkrát jsem s nima byl a je to pěkný svezení. Je teda fakt že je to spíš východ... Startuje se z kruháče v Uhříněvsi a pak buď směr Poděbrady , Kersko ... a nebo Lehkej pojezd na Sazavsku.
Já jezdím takovou klasiku přes Říčany-Světice-Popovice-Kamenici-Týnec-Netvořice-Rabině-Slapy-Praha. Případně Křivokládsko. Logy ale nemám, není loger :-))
Já mám Jůlinku, koloběžku..
Lídl opět bodoval - vzal jsem rukavice /raději troje, nebudou! :-)/, pak jsem tam vrazil fusekle, balení duší a na závěr prdnul do košíku batoh /týž den ho zbalil syn/, bylo radostné vidět jak kolaři všech věkových kategorií zkouší dresy, bundy... odjížděl jsem ze stánku konzumu v dobré náladě /bohužel jako jediný z fanoušků cyklistiky na kole/
Já dneska smontoval novou cyklokrosku (rozebranou jenom pro přepravu autem domů), namontoval želízka do bot a poprvé vyjel projet se po návsi. Učil jsem se s nášlapama (SPD). Šlo to dobře, člověk se jenom nesmí zapomenout. Polohu těch želízek v tretrách jsem asi trefil napoprvé. Ještě malinko poladím výšku sedla a bude to. Dobrý dojmy. :-)
sluníčko vylezlo a všude je plno zářivě šťastných lidí, holt, když člověk zrovna není v nějakýh těžkých sr...ch, tak by měl převážit pocit nekonečné vděčnosti a na tváři by měla být alespoň stopa úsměvu a vlídnosti
Tak to my jsme byli v KIKu, tak zase měli nacvakávací košíky na řidítka a zvonečky z nápisem "I (srdíčko) my bicycle" . Nejdřív jsem koupil košík na kolo ženě, jenže její kolo bylo zrovna v servisu, tak jsem ho zkusmo namontoval na svoje kolo... a musel jsem do krámu znova, pro druhý košík.
A to by bylo z nových dílů všechno, protože jsem ostuda a na ty nové špalky do přední brzdy si vždycky vzpomenu až ve chvíli, kdy se s její pomocí pokouším zastavit.
Všechno při starým. Jenom nová přední duše, na poslední podzimní vyjížďce se ta stará pokusila inovativně se naplnit vakuem. Sice jsem ušetřil sedm gramů vzduchu prakticky na obvodu rotujícího kola, ale bylo to trochu na úkor přilnavosti. No prostě mě to ve čtyřicítce vyložilo žebrama do kamení a krkem a obličejem do maliní...
Už mě nebavilo jezdit na chřestících plečkách a pořídil jsem si Flight City od Supa. Za 11kkč. Big Apple 2,3", pořádný blatníky a 8rychlostní Nexus. Do Prahy docela příjemná záležitost. Snad na to nebudu muset nějakou dobu sahat.
No, na tvoje ježdění to vypadá vážně pěkně! Zrovna dneska jsem tak uvažoval nad tím, že bych si časem pořídil do města kromě té své "vyhlídkové plošiny" taky něco agresivnějšího, tak vím, na koho se obrátit.
(jen bych to doplnil tebou opovrhovanými reelighty :-) )
Já zůstávám věrná svému GT, ikdyž jim v tentokrát v servisu trvalo 14 dní, než z toho zase udělali kolo :o))) A ještě až ho projedu tak zjistím, zda ten loňský zarezlý řetěz přežil stromeček.
Už mi ale začínají naznačovat, že bych se jako měla poohlédnout po něčem novém, tak se udiví... Letošní nabídka kol mě zatím ničím neuchvátila a z loňských mě za srdce také nic nechytlo...
Ne, ani pro letošek, natož do budoucna. Nestojí mi to za to. A lidláckou nabídku jsem prošvih, protože pešo to mám daleko a kolo nepojízdný. Ale vybral bych si tam, zvlášť kdybych odehnal hrabivý důchodce, kteří to kupujou jen proto, že je to laciný a pak s tím kupčej. ;-)
Já už jsem doplánoval...http://highlander-cb.rajce.idnes.cz/Nove_leho_4...
jsou to fotky jen tak narychlo, až bude lepší počasí tak se polepším.
to vypadá víc než dobře!!!
Martine otázka. ten stojánej je určenej na kolo nebo je to z motorky? Jak vysoko ho máš? resp vzdálenost od místa uchycení k zemi, abych věděl, jestli by to šlo dát ke mě nebo ne...
Dík!
Stojánek je určený původně na kolo. Jenže byl hrozně krátký. Tak z něj zůstala původní jen ta nesklopná část, zbytek jsem udělal jiný. Výšku uchycení nevím, ale změřím. Jo a neboří se...
Tak jsem to změřil a je to přesně 485 mm od úrovně podlahy k uchycení stojánku.
Vyfoť ho sklopenej, nepere se ti s řetězem?
S řetězem se nepere, ve zvednuté poloze kopíruje úhel vratné větve řetězu. Zkusím nafotit, jen co se trošku zbavím začínající chřipky....
Taky mě zaujal ten stojánek. Jen nevím jestli to bude dost stabilní s naloženejma brašnama. to těžiště je pak dost vzadu.
Mělo by to fungovat, testoval jsem to s pytlem brambor (25kg) na nosiči :))
tak a je to. Moje nový kolo už je taky v kupě a pojízdný. Hurá!!!!!!!!!!
nějaký fotky s povídáním:
http://jurimir.rajce.net/Novy_lehokolo...
Máš to teda pěkný.
Pěkná práce , ale kde jsou blatníky :-( to je jenom na sucho?
Celkově to vypadá moc hezky, gratulace k novému kolu :-)
P.S. ten zip nahoře na té tašce je teda OBR.
Ten zip by měl bejt vodotěsnej a jde otvírat docela velkou silou, mám tu tašku taky.
Hezký kolo a hezký brašny :-). A ta silnička pro - py taky :-).
Jel jsem kolem Tebe v sobotu hodně brzy, takže jsem si nedovolil hodit kámen do okna.
Jo a Murphy to s tím krápníkem myslel jako fakt???
to nevím, zeptej se ho :-) Říkal něco v tom smyslu, že tě v květnu praští rampouchem za ty kecu o jaru, když se ke mě brodil tím sněhem :-)
Brzo? Vstával jsem v šest ráno.... Jo a kameny neházej. Na dveřích je zvonek...
hmm....tak s tímle už tu "maturitu" v klidu dáš :-) Má to pěknej design.
ď. Tu "maturitu" bych chtěl někdy aspoň vidět.... :-)
http://pebe.rajce.idnes.cz/21.3.2009_-_Tocna_s...
;-)
http://pebe.rajce.idnes.cz/21.3.2009_-_Tocna_s...
Vsadim se, že já bych ji na jůlince dal, jen nevim, jestli bych tam dojel :-D
Přeházel jsem starýho bajka z duralu na carbonovej rám, jen kvůli záchvatu jarní chtivosti, že si prostě musim koupit něco na kolo. Vůbec to neni blbý, kolo letí za šlápnutím mnohem víc, nečekal jsem, že to bude tak znatelný.
Apropó... nevíte prosím někdo, kterej obchod v Praze prodává hadry Nallini ? Potřebuju fakt dobrý kaťata, mám nějaký všelijaký, nesedí, dřou....
tak já si pořídila tohle
Matts HFS XC 1000-D , http://www.merida-bike.cz/prodej/matts-hfs-xc...
ale už loni v září, takže skoro jako by to bylo letos
Nové kolo neplánuji, ale potřebovala bych nové tretry. Včera jsem obrazila většinu cykloprodejen v Plzni a nic mě nezaujalo. Na netu jsem si v katalogu Northwave jedny vyhlédla (na cykloturistiku). Ale nenašla jsem žádný e-shop, který by je nabízel. Nemáte někdo nějaký odkaz na internetový obchod, který by měl nabídku letošních modelů treter Northwave? Díky.
Tuna??
http://www.lomtrading.cz/?eshop&kategorie...
Děkuji za snahu. Jsou to tyhle
http://www.lomtrading.cz/?eshop&kategorie...
ale barva nevyhovuje (neladí). Mají v katalogu ještě celé černé. 8-)
Původně jsem si kolo kupovat nechtěl, ale jelikož jsem si na podzim ublížil a musel na operaci s tlapičkou, udělal jsem si radost aby mě to nebolelo a koupil si ve výprodeji kubíčka
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx... - sice černýho a z německa za ještě lepčí cenu, ale už ho nemaj, tak nemám správnej odkaz. Akorát má moc dlouhej představec 10cm to budu muset ještě pořešit, nedá se s tím zatáčet. Teda ještě jsem ho nevytáh ven, ale v obýváku to nešlo :o))))
Teď mi přistála v garáži stará silnička Štěrba, objevil jsem ji zaprášenou, dávno nejetou v jedné kůlně, takže jsem zvědav, zda-li se probere k životu.
nebylo v té kůlně ještě něco?
Tad yv okolí už takový kouzelný kůlny nejsou... :-( Ale jako dítě jsem si občas užil. Starý obracecí a žací stroje, který s eměnily třeba klidně v plachtenici a trávě předtím v moře atd. atd.
Vždyck ymě bavilo ty poklady mezi starejma krámama hledat a objevovat... :-)
Ne, nic dalšího krom kol, na kterých ti z rodiny, kteří zatím nemohou mít řidičák, normálně jezdí, tam nebylo nic. Tohle zbylo po jednom ze synů, který od získání řidičáku už na kolo nesedl.
Kůlny s poklady nejsou ani tady. Navíc většinu věcí, které normálně zůstanou na půdě či v kůlně po předcích nejspíš rozkradly po válce RG (rabovací gardy)
Uááááááá. Zazvonili hnědáci a už je doma mazlik. :-)))))Takže mám plnou předsíň bajka, kašlu na oběd a jdu montovat :-)))))
Tak se aspoň pochlub co to máš, zkus jen tak něco utrousit....než budou fotky (?) :-)))
Hlavně barva jestli je "in". 8-)))
Barva je úplně bezvadná, moje nejmilejší a nejoblíbenější. Černá. Mám rád černou, světlečernou, tmavěčernou, černočernou i slabší černou. Kdyby nebyla černá, skousnul bych ještě tmavě, ale opravdu hodně tmavě modrou. Teď ještě k tomu kolu něco na sebe. Pošilhávám po tankánskejch montérkách.
Tak teď už ho mám doma, všechno dopadlo dobře, tak už to nemůžu zakřiknout. Do nové sezóny na celopéru CANYON Nerve XC 7.0
Je to toto?
http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b...
Podle názvu to bude pěknej cholerik a poděs, to kolo, tak ať ho zkrotíš a dobře slouží!!!
Nojo, takže něco jako já....
Zatím krotí ono mne. Z hnědý dodávky mi vyložili černou krabici, z ní jsem vylovil "kolo" a teď čumim jak Apač na Kreml co mám dělat s tlumičem kterej mám prvně v životě, s vidlí která má o dvě "dokurvítka" víc než ta stará atd... no asi tam nejdřív natočim pedály.
no přece nafoukat na tlaky podle SAGu a čekat na první vyjížďku, na kterou nezapomenout pumpu na tlumič s sebou a jezdit, testovat, dofukovat, odfukovat, točit kurvítky, až to bude ono :-)))
nooo, tak to taky jde :-)
ALe je taky možný to nafouknout jen tak od oka, projet se, přes obrubník, říct hmmm, trochu doladit a nechat to tak beze změny dva roky....
Ale tvoje cesta je určitě profesionálnější :-D
Hehe, nafoukat SAGy. Konkrétně u tlumiče absolutně nevim, kolik by to tak mělo dělat. Jelikož tu věc vidim zblízka poprvně :-)))
Napovím, že by tam mělo být něco mezi 110-120PSI pro váhu 60-70kg ;-)
Ale jóóó, vono to pude! Teď sem se tu dopídil k nějakejm 11 - 12mm, mám tam 135PSI a SAG 10mm. Takže jak je vidět, těch 120 bude reálnejch. No a pak že to nepude :-))))
No vidíš to, to by bylo aby to nešlo :-)
Já jsem čerpal info tady http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center... , stránka 236.
Bych dal jako výchozí u tlumiče SAG 15 % a u vidle 20 %. Následně při vyjížďce uvidíš kam až ti to chodí, jestli využiješ celý chod a podle toho to doladíš.
Dobře. Hele kluci a mám jednu věc kterou nemůžu najít v těch instrukcích. Předpokládám, že SAG na tlumiči nastavuju s vypnutym propedalem jo?
Nikde jsem se to nedočetl, takže to asi bude jedno. On stejně Propedal na tohle vliv mít asi nebude, dělá tam trochu něco jiného než by přitvrzoval nebo naopak...
Ale počkej radši na Mloka, ten to bude určitě vědět ;-)
no je to teda zábralí.... :-(
Ale přeju ti ať ti dobře a dlouho slouží a ať ti přináší jen krásné pocity!
Gratulace Sire!
Nojo, zábradlí, v mém případě cokoliv jiného zcela nepřijatelné :-))))
Díky. A teď si teprve uvědomuju, že jsem opoměl tebe. Tak jenom samé radosti s tím novým krasavcem, ať vám to spolu spolehlivě šlape. ;-)
Tak už je to tady?!?
Gratuluji a ať se ti na něm dobře jezdí :o)))
Kam ho pojedeš vyvenčit na první jízdu?!?
To už jsem taky přemýšlel. Bude to teda bohužel až příští středu, ale dřív to nevyjde. Asi nejlepší bude obligátní Šárka.Ve všední den kolem poledne by tam ani nemuselo bejt tolik lidu. Nahoře, když jedeš na Padesátník, tak doprava směrem na Nebušice vede po okraji lesa taková cesta. Je to jeden kořen za drhym, tak tam si myslím, že by to na to nastavování bylo akorát. Hezky po rovince, tam a zpátky. No a na závěr si dám lehčí sjezdík od křižovatky dálnice dolu. A tenhle si dám proto, že ho znám když tamtudy jedu z práce a vim, že se to na HT dá dolu mazat 38/h.Pak už mám bobky. Tak sem zvědavej, jak to pofrčí na tomhle ;-)
Tak nakonec nové kolečko pro letošek přeci jenom bude - pro synka...
musím prásknou Jerguše: i on pokukuje (podle prospektů na ponku) po novém kolečku - http://www.isolit-bravo.cz/?shp=990
Tenhle vekikl jsem viděl v Brně na Techagru a moc důvěry nezbudil...ale jako poutač do expozice je to super.
Tak už 15 dní mám doma tohohle Authora Mission: http://www.author.cz/kola/katalog/&aid=2543... Po 15 letech nový kolo a nemůžu si ho vynachválit. Sehnal jsem ho v akci za 14.990 Kč jako model roku 09, letošní model už stojí 18 táců a někde víc.. Ideální kdo hledá cross který je už trošku pevný jako horské.. a navíc s hydraulikými brzdami. Mám po téměř 200 km jen samé dobré pocity..
Tak jsem dneska poprve provětral Šemika. Tý brďo to je raketa, to je neskutečný! Zcela naplnil moje očekávání. Tlaky ve vidly a tlumiči jsem jakžtakž nastavil, ještě bude potřeba poladit rychlost odskoku a bude to komplet. Co mně překvapilo, je ta fantastická prostupnost terénem. Nějakej šutr,, kořen - pfffff, nezájem. Pozitivní je, že má trochu vzpřímenější posez, než KONA. Nikdy mi to nepřišlo, ale teď po praktické zkoušce jsem zjistil, že je to mnohem lepší. Z podstatně širších řidítek jsem měl ponejprve strach, jestli to nebude jak zatáčet s kamionem, ale ukázalo se že neopodstatněnej, protože mi to opět vyhovuje víc než ty užší. Úbytek 2kg váhy je znát víc než znatelně. To kolo nejede, to kolo letí a je jedno jestli po pevný cestě, nebo přes kořeny. Jedna jediná věc půjde co nejdříve pryč. A to jsou gripy. Tyhle sou hnus hnusnej sadomaso, příjdou tam osvědčený ODI Rogue. Ze začátku byl trochu nezvyk, že tady není ukazatel zařazeného převodu na řidítkách. Nejdřív mi to docela vadilo, ale po pár kilometrech jsem zjistil, že ho vlastně nepotřebuju. A zase naopak velice dobrý na řazení je to, že jde řadit nahoru i dolu palcem, to je hodně dobrý. Sedlo se zdá taky solidní, výměny netřeba. Celkový dojem výborný, už se nemůžu dočkat čtvrtku a nějakého delšího "záletu". Děkuji všem, kteří mne přesvědčili, že žít bez celoodpruženého kola prostě nejde :-))))))
Tady jsem udělal pár fotek a važte si jich, je to naposledy, co vidíte Šemíka čistýho :-)))))
http://picasaweb.google.cz/humpliki...
Hezké, čisté, nejeté, potřebuje trochu bikového zbarvení, rozuměj lehce zabahnit :-))
Koukám, že sis objednal i stojánek, mám ho také :-), jako cestovní na nějaké základní seřízení skvělý.
Přesně tak. Na dovolenou atp. se perfektně hodí. Malej, ve futrálku a praktickej. Na takový ten základ sper. Tady jsem ho nikde prodávat neviděl.
Ne že bych byl cimprlich, ale ten prostor kolem středu a přesmykače, ten se bude čistit asi hodně dobře ;-)))))
Tak vám se včera na letišti přistával jeden speciální speciál za druhým a ty si lítáš po lesích?!? :o)))
No, ale abych ti zase moc nekřivdila - včera jsem se mírně brouzdla Šárkou a říkala jsem si, jestli už jsi jí Šemíkovi ukázal :o)))
Já teď objevuju cestičky "za Aritmou" - člověče, tam je úžasná vyhlídka na údolí. Neměla jsem o ní ani potuchy. Sedíš si tam na skalce, sluníčku svítí, větřík pofukuje, je tam ticho a klid... naprostá parááááááda.
:-) tak jen ať slouží k plné spokojenosti! Když to tak bezva jezdí, hele já přijedu do Šárky, pudem s eprojet a sjedem Dívčí skok! Dycinky mě to lákalo a tohle kolo to zvládne!
To kolo to natuty zvládne, o tom neni pochyb, ale se mnou nepočítej. Já zůstanu nahoře :-)))
Hele jestli se ti chce lítat, tak na to je tady jinej prostor a ani to neni daleko :-D
já se lítat bojim...
ale tohle už jsme "šel" jednou pěšky, tak proč ne na takovýmhle skvělým horáku? CHceš říct, že tě zastaví pár kamínků a sjezd se sklonem 70% nebo kolik to může bejt? :-D
Možná mluvíme jeden o voze a druhej o koze, nevim přesně kterou máš na mysli.
Tak to já ti to takhle z hlavy nepovim, co mě zastaví a co ne. Když se tam postavim, tak ti řeknu jestli to dám, nebo jestli na to se..
A od jisté doby a dost bolavé zkušenosti se už vyhecovat nenechám :-D
Jako mimopražáka ( navíc ještě bydlícího východním směrem - jak Vy říkáte v Číně )mě velmi potěšil Tvůj smysl pro krásu českého jazyka.
K dokonalosti těchto vět snad už stačí jen "ňákej ten" komponent, případně zmínka "vo vodendání něčeho takovýhodle votamtaď ".
Bravo!
Další chlubící téma zakládat nechci, ale mám něco, s čim se prostě pochlubit musim, podělit se o radost, všichni rodičové určitě pochopí. Tak si představte, že máme mezi sebou o jednu skutečně zapálenou, opravdovou cyklistku navíc. Naše Andrejka právě dneska začala jezdit sama na kole. Konečně jí docvaklo jak spojit držení rovnováhy co se naučila na odrážedle se šlapáním. Oddělali jsme kolečka, táta trochu zatlačil zezadu a ...... a jela. Sama. Krása. Sice ještě jezdí jak s dvojkou v cévě a nějak nám nejde rozjíždění, ale prostě už to tam je! Tak vám mám takovou radost....
Taky se pochlubím.
Je super :)
http://www.specialized.com/media/equip/6078-419...
Hmmmm, krasavice. Hele a je vůbec cejtit takovej blembák na hlavě? Jako jestli večer nejdeš spát a hdyž si lehneš, tak zjistíš, že sis ráno zapoměl sundat přilbu?
To se mi stalo jednou při triatlonu. Tedy neusnul jsem (resp. usnul, když jsem jel jednikrát v životě železňáka, a natáhnul se v autobusové zastávce), ale asi po kilometru běhu zjistil, že běžím v helmě...
To ti závidím. Moje vnučka půjde do školy a kolo nic. Pořád přídavný kolečka, jinak se vzteká a praští s kolem až to drnčí. Řekne že se bojí, přitom ze sedla dosáhne nohama na zem. Je v tom po víle. Jsem zvědav kdy se to změní. Prostě nechce. :-(
Tak zkus přídavný kolečka nejdřív sundat víle :o)))
Ale vážně - přídavný kolečka je hnus největší. Starší holka je na kole také měla a jezdit se s nimi nenaučila. Za to jen jsme je sundali, jezdila během dvou dnů...
No a nám právě docala pomohly. Ale možná by tříkolka udělala stejnou službu, nevím. Na odrážedle se naučila perfektně držet rovnováhu a to tak, že ve svých necelých třech letech to střihala naprosto suvereně. Ale jak sedla na kolo a měla přidat šlapání do pedálů, tak to dohromady nějak nešlo a začínala projevovat takovou docela i nechuť k tomu kolu. Prostě bylo na první pohled jasný, že ta "buňka" ještě nedozrála. Tak abych jí to neznechutil, namontoval jsem kolečka a střídali jsme to. Do školky/ze školky na odrážedle a jinak do dvora na kole. Dlouho jí to nešlo, až teď začlo bejt vidět, že jí nějak najednou to šlapání začíná jít líp. Tak jsem to sundal a ...a táta blaženej. No a ona z toho má tak upřímnou radost, tak nadšená že se to naučila :-)
Možná byl taky problém v té šílené váze dětského kola. Ono pro toho prcka to ušlápnout musí bejt docela náročný.
Holky taky drandily na odrážedle, koloběžce a tříkolce. Kolo přišlo na řadu tak někdy kolem 3 let.
S přídavnými kolečky nejsou ty správné rodičovské zážitky z prvních jízd potomstva. Bára se taky učila bez nich a kolik opakované radosti jsme si užili! Hned první den jsme jeli šít do nemocnice díru nad horním rtem - bylo vidět skrz, na domácí ošetření to nevypadalo. Ale je to bojovnice, neodradilo ji to, takže o týden později jsme jeli šít druhou díru těsně vedle. V nemocnici už věděli a ani se nevyptávali...
Máš kliku, že uměla mluvit, jinak na vás mohli zavolat sociálku. :-))
No tak to nám v tom případě u ní hrozilo několikrát. Dvakrát zlomený stejný přední zub - jednou jen mlíčňák, podruhé bohužel dospělý, hned, co stihnul vyrůst (no jo, no - klika u dveří školní šatny je vzhledem k výšce sedmileté holky fakt v blbé výšce). Třikrát za sebou šité stejné koleno během třech týdnů - vlastně dvakrát, potřetí už to sešít nešlo. Se vlastně divím, že to dětství přežila - a když jsi to vzpomněl, je štěstí, že nás ta sociálka nevyšetřovala ;-)
Já nevim, co bych poradil. Snad jenom motivace a předat to nadšení. Když budeš hezky šlapat, tak na tom hřišti budeš rychlejš... nebo: Když se budeš snažit a hezky se to naučíš, brzo budeš jezdit se mnou na výlety na svém kole - sama, bez sedačky. Atd. Ale uznávám, že co platí na 3 letý dítě, s tím by mě předškolák poslal do kšá. :-) V tom lepším případě :-)
Technický dotaz: Jak se jezdí s dvojkou v cévě?
Zajdi do restaurace.
Nalej do sebe všechno co ti přijde pod ruku, kromě desinfekce na záchody.
Popros někoho kdo pokus nepodstupuje, aby to točil.
Sedni na kolo a jeď domu.
Jestli to přežiješ, tak až se z toho ráno vychrápeš, shlédni záznam a uvidíš, jak ti to krásně frčelo.
:-)))