Má někdo zkušenost s Meridou Special Edition 2005.Údajně příliš tuhá přední vidlice.
Díky za odpověď
yaris
jak dlouho na tom jezdíš.Ona si totiž nová šavle potřebuje sednout a taky jí to trochu trvá. Jinak vidlice Manitou jsou jedny z nejlepších, aspoň dle mého názoru
Já na tom nejezdím,já uvažuji,že ho koupím
yaris
myslím, že by to nebyl špatný kauf
Byl by to určitě vynikající kauf! U Štěrby v Praze by měli jet stále slevy, a to dost významné.
Je v celém Česku 20%,někde i více.SE je i za 20.490 Kč.
yaris
Vzhledem k XTčkovému osazení to je za hubičku. Jezdím tohle kolo model 2004 a nemá chybu.
aky je rozdiel v tom XTcku ?
vdaka
No, jak bych to řekl: XT je druhá nejvyšší shimánovská sada, je zde použit kvalitnější materiál než u nižších sad (LX, Deore, Alivio...), nad ní už je jen XTR, což je profi sada (to XT je sice dle literatury sportovní sada, ale už na hranici sport - profi). Velmi kvalitní, předpoklad dlouhé výdrže. Ale budeš-li ji kupovat sólo, tak také už dosti drahá. Merida SE Disc se od Meriddy SE Véčkové liší tím, že ta s véčkovými brzdami má navíc XTčkové náboje (tedy, tak to bylo alespoň v případě modelů 2004).
To o te tuhe vidli jsem psal ja. Ale Dayv ma recht,potrebovala si sednout.Kdyz ji zamknes poznas i na mensich nerovnostech ,jak ji postradas.Ber ho,lepsi budes tezko shanet(za tu cenu).
Ta vidlice by měla být Suntour.
Váhám jen kvůli barvě.Moc se mi nelíbí.Jinak výbava bezkonkurenční.
Suntour byl na loňském modelu, letos tam je manitou. Obě barvy "spešla" - jasně červená i matně šedá - jsou moc hezké.
Meridu SE už mám půl roku. Je skvělá. Vidlice si samozřejmě sedne. Jsou to jedny z nejkvalitnějších vidlic. I ta barva je skvělá. Takové kolo se na silnicích moc nevidí. Já nemám rád když ne silnici potkávám stejná kola. Merida SE se vyrábí pouze v limitovaných seriích. Pokud máš nějaké dotazy, zeptej se přímo výrobce. Jsou tam skvělí lidé.
Merida SE cross se vyrábí pouze v jedné barvě a řekl bych matová,světle hnědá.Včera jsem si ji prohlížel.
Tak to teda pardón, pánové. Já o horáku a Vy zřejmě o krossu. Nicméně i v případě krossové SE trvám na tom, že to je špička, a rovněž za hubičku.
Já samozřejmě vím v jaké barvě se vyrábí mám ji doma v garáži. To mě určitě nemusíš poučovat. Ty ale evidentně nevíš co chceš podle tvých diskusí.
Sorry. Asi jsme si nerozuměli.
ve finále se rozhoduju právě mezi tímto kolem a Airlinem. Dneska ho jdu znovu omrknout. Díky slevám se dá dostat až k hranici 20.000.
Nejspíš to nakonec bude právě ta Merida, má ale oproti Airlinovi vyšší váhu.
Meridu spec. ed můžu vřele doporučit, já osobně mám loňský model s hydrama a jsem s ní tak spokojenej, že jsme před 14 dny koupili letoštní model opět s hydraulickými brzdami jako dárek tátovi k narozkám. Za ty peníze s přihlédnutím k vybavení jsem lepší kolo neviděl. I když loňské modely jsou lepší (HFS, náboje, XT převodník), ale i tak je to super kolo.
Nevím,jestli to bylo určeno mě,že nevím co chci,asi jo.Takže mám představu o krosovém kole okolo 20.000,s výbavou nejméně LX a také v rozumné barvě.Každý holt máme jinou představu.Někomu se líbí červená,jin´mu modrá atd.Já jsem měl černo-bílého krose a pořád ho mám před očima.To je vše.No a kdzž už mám nějaký okruh favoritů,tak bych rád získal nějaké zkušenosti od těch,kteří s tím už něco najeli.