Už několikrát jsem tu psala o tom, že ve skalách v Hřensku byli za nejasných okolností zabiti 3 mladí lidé.
Překvapivě nikdo jiný si na tuhle událost, několikrát omletou v různých sdělovacích prostředcích, nepamatuje - jak jsem teď četla, stalo se to v 80tých letech.
Dneska ve 20:55 na ČT1 jde pořad Přísně tajné vraždy, který bude věnován tomuhle případu.
Tak ssnad už budeme mít jasno :o)))
Jo tak jsem to zhlédl. Jen poznámka. 1) Mám pocit, že cajti v našem okrese fungují furt stejně mizerně.
2) před pár lety v Mikulášovicích zabil blesk tři německé turisty najednou, takže to jde.
Yo, když je bouřka a nesváže je přitom do kozelce, tak to jde :o)))
Tenhle pořad je strašně krátký, takže to bylo jen tak letmo. Dost vtipný taky byly ilustrační záběry se sněhem, ačkolis e to stalo v létě.
Jednou o tom ale udělal pořad Klíma pro Novu a to mi teda běhal mráz po zádech.
Tak moc se to nevyjasnilo. Taky nevidim důvod, proč by blesk nemohl zabít víc lidí najednou. Ale nemohl je zahrabat, svázat a okrást. Ovšem, co je na tom pravdy?
Jo, samozřejmě, nemohl s nimi udělat nic dalšího. To byla jen reakce na tvrzení, že to nejde. Jen pro úplnost, aby se to nějakému návštěvníkovi našeho kraje nestalo znovu, ti Němci se schovali v kapli Nejsvětější trojice Loc: 50°57'28.915"N, 14°24'33.399"E. Ona ale nemá hromosvod. :(
No to bych se kouknul - jak to teda je? Je to objasněné?
není. Tehdy v roce 87 to zametli pod koberec a když to otvírali v roce 92 znova, tak už bylo dlouho po tom, aby našli nějaký stopy apod. Vplynulo z toho, že si rodiče a valná část lidí myslí, že ví, kdo to udělal, ale nemají důkazy a přej to byl tehdy pohraničník, a proto to poliši nechali vyšumět....
Objasněný to je. Tomu pohraničníkovi při výkonu služby trochu jeblo a chtěl se prostřílet do Berlína. Považoval ty tři turisty za kontráše a neštěstí bylo hotový.
No nevím a tohle jsem neviděl. Tenkrát jsem ale v telce viděl dokument, kde říkali že to mělo znaky rituální vraždy (hlavy oddělené a zahrabané úplně jinde) a taky tam blízko byla ruská posádka, kde tenkrát nic nevyšetřovali protože nemohli ( a asi nechtěli). Pochybuju že by prchající pohraničník prchal do Berlína(!) a odděloval hlavy. Tenkrát to sváděli na zvěř, ale ta to taky nedělá.
vím o tom jen to, co mi kdysi říkala Radka a co sem včera viděl v tý bedně. Jak jsem koupil, tak prodávám.....
A v tý bedně, neuváděl to Hutka?:-)))
ne, hele podívej se sám, jo?
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani...