Na veletrh For Bikes, který potrvá až do neděle v Praze-Letňanech, jsme dostali od dánské ambasády zapůjčeno nákladní kolo Christiania Bike. Podívejte se sami, kdo všechno se na něm projel.
ten stroj jezdí fakt pěkně, oblíbil sem si ho, jen Jitka v něm nebyla moc jistá...
jo bylo to super! Několikrát jsme se nechal vozit po hale :-)
A musím se přiznat, že jsem si na to taky sedl a vozil i já jiný, byť je to zábradlí! A v hale, kde se zkoušeli elektrokola, jsem taky neodolal a asi tři si půjčil...
Ale tedy na zadku to cítím doteď a to to byly takový široký měkký sedla a pár minut. Nechápu jak na tom můžete jezdit??
Ale christiánka je super!
No a já tě mám nafocenýho ):-) Už mi za ty fotky nabízeli i peníze :-D
A v lehistické variantě to neměli?
ne. Ani jsem snad neviděl nebo si nevzpomenu, ale přemejšlel jsem, jak by to šlo udělat :-)
Stačí to okouknout v Drážďanech:
http://petrp.rajce.idnes.cz/Drazdanska_vozitka/...
ale to není christiánka. to je kolo s vlekem/vozíkem. To jsme viděl v mnoha variantách, ale i na Spezi byla předloni jen klasická christiánka. No uvidím letos :-)
Počkej, ale jak by vypadala christiánka? To by jezdec musel mít periskop, aby přes korbičku viděl.
nemusel. lehokol je fakt hodně variant.
U něčeho s podobným posezem, by to neměl být problém:
http://www.wisechat.com/images/BikE1.JPG
a na krisiánce by se to šlapání dalo dát ještě níž. nehrozí, že bys to v zatáčce naklonil:-) A když tak to poslední, co tě bude zajímat je jestli náhodou nedrhneš šlapkou :-)
Proč tak složitý model?!?
Vždyť jsou přece lehokolové tandemy, tak bych vycházela z nich...
těch je taky asi tak tisíc variant, takže netuším, co máš zrovna na mysli....
No to jsem si zase naběhla :o)))
Já to brala spíš podle délky rámu - přišlo mi, že by bylo event. jednodušší na "kristýnu" předělat ležáckej tandem.
Prostě sebereš druhému šlapky, posuneš si ho blíž a postavíš kolem něj ohrádku :o)))
A je jedno, jestli ho máš před sebou nebo za sebou :o)))
no jo, ale JAKEJ tandem myslíš? To co jsem dal na tom obrázku jako tandem existuje samozřejmě taky.... :-)
Nekřič na mě... búúúúúúúúúúú... :o(((
Hele, já nevím jakej, já se v tom envyznám. Prostě tandem pro dva jezdce...
Koukám, že jsem se do toho v dobré vůli zase pěkně zamotala. Ale ty si to nějak rozmotáš :o)))
no jo jenže to můžou sedět stejným směrem, můžou bejt zádama k sobě, můžou skoro ležet 15cm nad zemí, můžou sedět skoro metr vysoko, může sedět každej jinak, může mít každej hnaný svoje kolo, můžou mít spřažený šlapání jako na klasice... Skrátka je to asi jako bys řekla "zvíře" a chtěla a´t si něco představím a já netuším, jestli máš na mysli orla, velrybu, slona, nebo myš... :-D
V pátek se projížděli hlavně dospělí a vystavovatelé - to byl jediný den, kdy na to měli trochu čas.
V sobotu a neděli Christiania provezli hlavně rodiče s dětmi, který byly nadšený. To bude hlavní použití toho vozítka - hodíš dovnitř nákupy, dvě nebo tři děti a mažeš do školky. Bohužel poslední den se se mnou rozloučil můj foťák, takže obrázky budeme dostávat z celé ČR ještě pěkně dlouho.
Tímto prosím všechny, kdo se na tomhle kolečku provezl, jestli by mi poslal svoje fota na [email protected].
Jinak díky Banánovi za instruktáž k novému foťáku - už je objednaný.
Zapracuju na těch fotkách... něco tam určitě mám :-)
Hele a to ti ani karta nefunguje? Nebo foťák odešel jako můj???