Setkali jste se už někdy s tím, že jedete normálka po frekventované silnici, kolem skály a najednou slítne šutr? No já u toho byl dvakrát: poprvý loni v létě na tý silnici, co vede podél Vltavy od Zbraslavi na Davli - to spadnul kus břidlice cca 15 x 15 x 25 cm nějakých 20 m přede mě, prostě to nějak sjelo dolů a přeskočilo ochranný plot dole. Včera to bylo horší - silnice podél Sázavy (Sázava - Stříbrná Skalice) - zase břidlice, zas tak velká, ale tentokrát jen necelé dva metry za mnou. Bylo slyšet zašramocení, to jo, ale než jsem tím směrem otočil hlavu, tak to bylo dole. Normálně jsem musel zastavit, jak jsem se rozklepal ...
Zde je řešení
http://www.blanicti-rytiri.cz/files/imgs/rytir...
Ja mam v te souvislosti jinou zkusenost - typicky u tech skal co jsou kolem cesty z Karlstejna do Srbska - mnohem vice kameni pada kdyz prsi nez kdyz je sebesilnejsi vitr. Ale to co tobe se mi jeste nestalo. Nebo o tom nevim, to spis :-)
Treba je to signal. Neco jako ze si mas koupit novou prilbu. Nebo plaste :-)
Tuhle mě trefil do hřbetu ruky na kole, velikanánský žalud. To by člověk nevěřil jak se toho dá leknout :-D
A jakou modřinu to udělá.
Stalo se v Klánovickém polesí zhruba před 3-4 lety.
jo jo jasně. A taky stomy? To se ti ještě nestalo? Ale málokdy s emi to stává na kole. Pěšky už párkrát. Kameny jen minimálně, ale těch stromů už bylo hodně. Už jsme párkrát byl v lese při vichřici. Ohromná prdel! Jdeš a okolo tebe padají stromy. Uhnout a schovat s enení kam, tak jdeš prostě dál....
Nejen při vichřici. Jak letos napadlo o trochu víc sněhu, tak se občas urval vršek stromu, hlavně u borovic. Jednou mě to minulo jenom o tři metry.
mě teď v pondělí na pozemek spadla větev od sousedů, byla fukéř a těsně předtím jsme se od tamtud synkem zašli za roh. Borovice větev průměr stehno + tak 6 m2 větviček v jednom kuse. Vůbec to nevypadalo ale ten vítr ji přenesl tak 2-3 metry přes plot....
Nenechte se napálit. Normálně po někom házel kamení a odrazilo se mu to zpátky. Teď tu hraje neviňátko. Nejdřív vedle s tim jarem, teď tady na něj chudinku padá kamení. Radši si na něj dejte pozor. ONO to SAMO spadlo....