Termín: 03.04.2010
Místo: Zbiroh
Tradiční Velikonoční vyjížďka.
Předpokládaný sraz - 9:30.
Start - 10:00.
Bližší info cca týden před akcí podle aktuálního stavu globálního oteplování :o)))
To přihlašování je dobrý. Už jsem to vyzkoušela. 8-)
Jinak bych si zase dovolila již tradičně na tuto akci upéci a přivézt velikonoční nádivku (snad vylezou do té doby kopřivy) a bochánek.
No samozřejmě!!! Už jsem to přidala do pozvánky :o)))
Jo a já prosím do nádivky místo masa mandličky a dvojitou dávku kopřiv :o)))
Dva dny tu clovek neni a takove novinky, tak mozna se pripojim. Vcera jsem zrovna nasla popis trasy na Padrdske rybniky, kam se dlouho nesmelo to by taky nemuselo byt spatne.
No počkej, na Padrťské rybníky se už hezkých pár let může (to souvisí s celým vojenským prostorem Jínce). Že ty jsi teď objevila tu cyklostezku?!?
Osobně se ale přiznám, že směr na Pdrťáky neplánuji - je to dost odřízlé od civilizace a do hospody hodně daleko.
v tom případě bych tam jel. :-) Nemuseli bychom, jako vždycky, trávit třetinu vyjížďky místo na kole v hospodě...
Tak tohle už jsem zkoušela několikrát, aby si účastníci vzali sebou svačinku, ale vždy minimálně polovina nic takového sebou nemá.
Jistě, můžeš řct, že je to jejich problém, ale když je chytne glykemickej šok, tak jsou prostě v háji.
Ne, ne, pokud budu tvořit trasu já, tak rozhodně nehodlám riskovat a hospoda prostě na trase bude.
Ty Padrťáci nevyhovují i z toho důvodu, že by byla překročena zamýšlená vzdálenost 50 km.
Osobně jsem jela Jínce 2x v zimě a na podzim a musím říct, že je to nic moc. Mnohem lepší je nechat si tuhle lokalitu na to, až bude tepleji a příjemněji.
Přimlouvám se za nižší nadmořské výšky. V Brdech by mohl ještě ležet ledosníh. To by pak Velikonoční pro mě byla pěší. 8-(
Padrťský rybníky pojedu jindy to je jasnačka.
Glykemickej šok sem nikdy neviděl, tak by mě to docela zajímalo a s úžasem a radostí bych se vžil do role pozorovatele :-) :-) Fakt se to může stát? Já jen, že už jsem strávil den na kole i v době hladovky a nějak se nic nestalo...
Jen ryju, buď v pohodě. Já vím, že většina lidí na svou schopnost postatrat se sama o sebe dávno rezignovala. Aspoň že na ty vyjížďky ještě pořád nepotřebujem cestovku :-D (jsem si vědom, že i to přijde) Jen je mi to vždycky líto, když nejhezčí část dne (okolo poledne) místo na kole v lese se zaleze na dvě hodiny a dýl do hospody....
Ale zvykl jsem si už dávno. Beru to jako nutné zlo. Ale rejpnout si občas musím :-) Dyk mě znáš... ;-)
Celé to měří asi 80 km, uznávam, že na jaro je to hodně. Smí se tam snad jen o víkendech a o svátcích po vyznačených trasách, od 7 do 19 hodin, alespoň to popisují v Cykloturistice 1/2009 "Od hamru k radaru" a je tam i Husákova vyhlídka. Někdy bych tam docela jela.
Tak Velikonoční se nám začíná rychle blížit a tak vytahuji téma nahoru a přidávám pár aktuálních informací.
LOKALITA: platí Zbirožsko
SRAZ: cca od 9:30 u motorestu Bouchalka http://www.nosice-thule.cz/stresni-nosice-kol...
CESTA: dálnice Praha - Plzeň, sjezd na Exit 41, na první křižovatce vlevo a jede se tak dlouho, až je po levé straně Bouchalka.
Pokud by nám snad bylo zde znemožněno parkování, pak cca o necelé 2 km jsou bývalé "tři sudy" a tam se dá vpravo u silnice zaparkovat - hned za odbočkou na Zbiroh. Je tam takový plac, bývalé parkoviště.
START: v 10:00. A, samozřejmě, na nikoho se nečeká :o)))
TRASA: demokracie se tu v tomto směru příliš neosvědčila a tak trasa zůstane tajná.
Mohu vám jen slíbit, že to bude cca 50 km, bude asfalt, šišky i bahno a protože já osobně rozhodně hodlám tuto vyjížďku přežít, tak bude trasa volená prioritně tak, abych to přežila :o)))
OBČERSTVENÍ: hlavní jídlo plánuji po návratu přímo na Bouchalce.
Cestou se uvidí - nějaké možnosti budou (si teda myslím), ale kde přesně se najíme, to vám teď neřeknu.
Rozhodně si sebou vemte skývu do kapsy - resp. budou Velikonoce, takže mazace, bochánky, zajíčky, králíčky a nádivky jsou vítány.
Kdo bude mít napečíno bez rumu, bez čokolády a masa může si být jist, že ho cestou zhynout nenechám :o)))
POČASÍ: jako obvykle svěřuji tuto část již osvědčené rosničce Burajdě. Ale rozhodně jí to teda nezávidím.
Po teplém pracovním týdnu má přijít chladný víkend, tak Burajdo, prosím, aspoň ten vítr, kdybys mohla nechat doma :o)))
Zkrátka, ať bude, jak bude, může za to Burajda :o)))
SEBOU: doporučuji kola :o)))
a dál prostě vše, abyste tu Velikonoční přežili :o)))
Jestli máte dotazy, ptejte se.
Na co budu umět odpovím, to ostatní si vymyslím :o)))
8-))))) Myslíš, že se na střechu toho auta všichni "naboucháme"?
Ježkovy zraky... No jo, no, holt mám nový noťas a trošku jiné rozložení některých kláves...
A korektorem to už opravit nejde... Ach jo.
Tak tady je ten správný odkaz http://www.bouchalka.cz/
Ty ale děláš s trasou tajnosti! Že ji budeš vymýšlet v pátek večer, viď? ;-)
Tvá důvěra v mé rosničkářské schopnost by mě sice měla těšit, ale ta zodpovědnost ... Nevím, jestli ji unesu. 8-(
Tak alespoň něco napeču, abych vám případné necyklistické počasí trochu vylepšila nějakou dobrotou. 8-))
byl jsem tak maximálně hodinu v na kole v lese s LeeLoo a PB. Závěr je, že nevím, jestli jet na velikonoční protože:
Jsem tlustej, línej a "vysátej" takže toho mám dost i za tu chvíli a bojím se, že to s váma prostě neujedu.
Ohnul jsem osu rychloupínáku o Rohloffa:-(
zvykám si na nový kolo, takže řidítka jsopu jinde než jsem zvyklej. Posez jsem ještě nevymakal, musím srovnat šlapák a mám na botách blbě kufry. nevím jestli to stihnu vyladit tak, aby s ena tom dalo delší dobu jet...
no uvidíme. Dám vědět....
Tohle si každý musí zvážit sám.
Já ti jen můžu garantovat, že nejedeme nikam do pustiny a jasně jsem napsala, že akci hodlám přežít.
A přestaňte už blbnout - v poslední době tady každý před vyjížďkou běduje, jak to neujede a pak by si to dal dvakrát...
no už mi kolo zase jezdí. Strávil jsem na něm včera kus odpoledne a dneska dohromady zase aspoň dvě hodiny. No, že to pak v lese vydrželo jet jen sotva hodinu mě nasralo, ale už jsem odhalil snad příčinu, spravil a vyměnil nějaký díly a snad to pojede. změnil jsem polohu kufrů na botách a snad to trefil a snad jsem trefil polohu šlapáku. Ješty vychytat polohu sedla a řidítek. už si asi nikdy nekoupím nový kolo :-D
Člověk se na nový kolo těší, ale potom to ladění a vychytávání drobností, kdy pořád něco nesedí jako dřív nebo se chová jinak, to je dřina. Taky jsem dneska ladil kolo půl dne, montoval, vypínal sedlo....připomíná mi to přeinstalaci počítače, taky toho najednou plno chybí dodělat. :-)
A kdyby sis byval zmeril vzdalenosti dulezitych bodu toho stareho? Nebo jsi to udelal a ani tak to nepomohlo?
neměřil. Má to jinej rám a v jiném místě řidítka, jiné sedlo atd. Krom toho si to chci nastavit o chlup jinak, než to bylo na starém...
Prostě je to o dolaďování, aby to bylo příjemné. Na Azubu 4 mi to trvalo asi půl roku :-)
Tak vám nevím, ale Burajda chce letos o Velikonoční asi sedět doma.
Jinak si totiž neumím vysvětlit, že nejhnusnější den tohoto týdne bude právě v sobotu...
No ale vážně - fakt to vypadá, že se roničky tentokrát nespletou a bude fuckt hnusně.
A tak se ptám, jaké povětrnostní podmínky jsou pro vás ještě únosné a co už bychom teda jako neakceptovali.
Za sebe můžu říct, že zatím hodlám akci zrušit jen při vytrvalejším dešti. Ňějakou tou přeháňkou se zastrašit rozhodně nedám :o)))
Pokud pojedeme za horších povětrnostních podmínek, bude trasa úměrně zkrácena tak, abychom Velikonoce přežili ve zdraví :o)))
Kam chodíš na ty jobovky?
Tady to tak hrůzostrašně nevypadá:
http://pocasi.idnes.cz/?t=mapa&c=3.4.2010 13;00
No jo, v noci nepojedeme. Ale ono se to nějak blbě kopíruje. Tak si to překlikněte na den. 8-)
Bylo to fajn... primerene terenu, primerene bahna... Diky :)
a co nějaká mapka s trasou?
navigaci nevozim :)
tak popis: Z Bouchalky na 3 sudy, odtud po modre na Partyzansky bunkr. Pak cervena pres Ujezd, Hradek do Horovic. Po cyklo 303 pres letiste az na Tocnik. Zde po cervene az do Zbiroha. Ze Zbiroha po modre na Jablecno. Pak na zlutou an a Tyricky vrch a dal na Vlastec. Zde po silnici a nasledne cyklo 303 zpet na Tocnik. Odtud po cyklo 0005 do Drozdova, Cerhovic a pak po hlavni zpet k auto - nazvy mist a cisla cyklo jsou brany z mapy.cz
snad si to pamatuju dobre...
2x na Točníku, byl někdo hore?
2x na Točníku a nevyjet nahoru a nedat si žlutou po hřebeni, ostuda největší :-)
Já bohužel nejel ani na Sázavu (3 dni bikování + testování vidlic z BF), ani s vámi a místo toho jsem od pátku nemocný a trčím doma.
Jaká ostuda největší?!? To se ti to mluví z peřin, co?!?
Hele, rejpale, tohle byla nenáročná Velikonoční vyjížďka, kde bylo v plánu Točníkem 2x projet a tento plán byl do puntíku splněn.
Navíc dole pod Točníkem i nahoře na Točníku zatím chcípnul pes - žádné otevřené občerstvení. Tak co bychom tam kde pohledávali?!? I těch 15 minut, co jsme tam zevlovali bylo dost dlouho...
Navíc na lačno jsem už jednou Točník šlapala a nikomu bych ten očistec nepřála. A žlutá hřebenovka... Jo hochu, ta vede zcela jinam než kam vedla naše cesta.
Takže žádná ostuda, naopak trasa byla dodržena přesně podle plánu :o)))
To že vedla ta žlutá jinam jsem zaregistroval než jsem to psal, to by nebyl problém, není dlouhá a zase by se to okolo (ať severně nebo jižně) spodem objelo zpět.
To by byla jen taková perlička navíc :-)
Ostuda největší je to ale jen pro bikery :-)
A ani se moc dobře nerejpá když jsem doma a musím tu nemocný trčet, to bych si raději tu žlutou i s výjezdem na Točník dal 3x po sobě :-)
no tak nebuď nemocný! Píšeš to bohužel docela často:-( Je na čase se zamyslet a něco s tím dělat!! ;-)
Letos prvně (a doufám, že naposled), z těch mojich dřívějších velkých dlouhodobých zdravotních problémů jsem se už snad konečně postupem času zcela dostal.
Kdybys jen tušil jak jsem poslední rok/dva rád za svůj současný zdravotní stav oproti tomu co bylo před tím...
Jestli tě bacil nějakej bacil, tak tě můžu uklidnit, že v tom nejsi sám, že to teď nějak řádí. Naše malá se právě vyhrabala z hnisavé angíny. Udělala si svůj osobní rekord: 40,3°C a to musím přiznat, že ač nepatříme mezi panikáře, docela sme měli strach. Tak ať se z tý nemoci vyhrabeš alespoň tak dobře, jako to naše sluníčko. Držim palce. ;-)
No ty jo, ta si pěkně zatopila, jen co je pravda.
Hele, nás jednou s holkou v takovýhle horečce zamkla doktorka v Motole v noci na rentgenu. Ta kráva ji dvakrát zrentegovala, pak náhle zapomněla, že nás posadila na chodbu, zamkla oddělení a odkráčela zase spát.
Nejít tam asi za půl hodiny zkratkou jakýsi doktor, tak tam sedíme asi ještě dnes...
Naprostá beznaděj - tehdy nebyly mobily, někam se v noci dovolat vnitřním telefonem nějak nešlo, prostě konečná...
A když jsem si pak ztěžovala, tak ji ještě, krávu blbou, omlouvali, že byla unavená...
byla to nakolácká vyjížďka! Pauzy na zajímavých místech jako jsou hrady apod. se nedělají. Dělají se dvouhodinové pauzy v hospodě.....
A dnes ještě dvě neplánované pauzy:-) Nejdřív Anička ohla patku a přehazovačky a ta změnila své místo o 180°a byla najednou nahoře a odpoledne jsem já proříznul přední plášť. :-)
Hlavně jestli se podařilo obojí vyřešit, ale počítám, že určitě :-)
no, dojeli jsme. Já koupím nový plášť a Anička novou přehazovačku :-)
V lese jsme to nějak s Michalem (hlavně Michal!) porovnali a v hospodě bylo druhý kolo. To se přidal Mech a celá se rozebírala a rovnala kleštěma po částech... Funguje, ale je načlá :-(
a já novou pr- ale jak říká klasik není umění sebrat se a odejít, ale sebrat se a zůstat, což se povedlo, takže dík za první letošní jízdu,zážitky a fotky
Jestli tě to uklidní, tak já to také nějak cítím na svých sedacích kostičkách. Včera jsem na chvilku vyjela a dost jsem se na sedle ošívala :o)))
Musím ten paralelogram trošku změkčit, nesmím být na sebe, teda na své pozadí, zase tak přísná :o)))
tak už jsem doma a vysprchovanej. D9ky Radce, která mě hodila až domů.
Vyjížďka super! Tedy na začátku mě dost sralo, jak hlavní voj ujížděl nám, co jsme pomáhali spravovat "nemocnou" přehazovačku a chtěl to otočit a jet jinam, ale jinak to bylo fakt fajn (až na ten prořízlej plášť). Trasa dobrá! Krásné cestičky lesem. Krásný sjezd do Točníku atd. atd. Ale jsem uplně utavenej. Požírám tu zmrzlinu a asi půjdu brzo na kutě. Zejtra pletu pomlázky, tak se musím dát dohromady :-)
Díky všem za společnost a dodatečně se omlouvám za organizačně nezvládnutý začátek, kdy jsme opravářské sekci ujeli. Tak nějak jsme popojížděli na vhodnější a vhodnější čekací místo, až to dopadlo, jak to dopadlo. Tohle jsem fakt nezvládla a zatrest nebudu další dva měsíce nic organizovat :o)))
Jinak si ale musím také pochválit trasu - znala jsem jen tu počáteční modrou a červenou a dál to byl los podle mapy. Kilometrově to, myslím, vyšlo tak akorát - teda mě to aspoň stačilo. Být to o kilometr delší, už bych asi nedojela...
Burajdě, díky za počasí - fakt to vyšlo super. Nádivka byla také dobrá, jen ten bochánek musíš příště připálit víc - od rána koukám do zrcadla pořád ne a ne zkrásnět :o)))
Jo a závěrečné Flintovi koláče, ty teda neměly chybu. Fakt bodly :o)))
No a Burísek příště musí zajistit lepší technickou podporu svého vozového parku :o))) Nebo sebou musí alespoň vzít potřebné náhradní součástky a nářadí :o)))
Díky a těším se na fotky :o)))
No konečně něco o těch dobrůtkách. Každoročně si tu čtu a letos jste toho nějak moc nepojedli? Co myslíte že mne na nakole.cz zaujalo na začátku nejvíc, že jsem sem tenkrát kliknul zpátky a už zůstal? Ježdění na kole? Houby. Ty velikonoční výjížď...tedy žranice, jak jste o nich krásně bááááásnili. :-)
Několik fotek z akce:
http://burisek.rajce.idnes.cz/Velikonocni...
Jsem rad, ze jste nezahaleli.
Ja jsem si dal tri dny s B-F na te Sazave, ale byl to snad jeste vetsi zewl nez ta vase vyjizdka. Aspon, ze jsem si to to te Smrcne a zpet dal po ose, takze jsem se prijemne unavil.
Fotkova premie nakonec je SUPEEEER :)
Burisek ma paradni kvetak na hlave, skoro jako Majkl Dzeksn :)))
http://www.damika.cz/foto/2010_04_03/index.php
Sice jsem to vsechno udelal jiz vcera, ale nejak jsem zapomnel to tam uploadnout, tak trochu se zpozdenim. V prvni polovine Nakolacka Velikonocni, v druhe nase rodinna Velikonocni. A pak ze neslavim Velikonoce! :-)