Nechce se to ani věřit, ale za 6 týdnů jsou Velikonoce. Doufám, že do té doby v níže položených oblastech sníh roztaje a alespoň trochu vyschnou cesty. Neplánujete někdo v tento termín nějakou akci, která by se dala pojmout jako Velikonoční vyjížďka Nákoláků?
Tradiční cestu do Budyšína a zpátky. Příjemná cesta po cyklostezce, takže nehrozí bláto, je to jen pár km, člověk se po zimním lenošení nenásilně rozhýbá. Ale z Plzně by to bylo trochu z ruky. Pro Nákoláky nepoužitelné, není tam žádná červená.
No zrovna jsem si říkala, že už je na čase, abychom se domluvili.
Termínově mě to vychází na sobotu 3.4., což je velikonoční sobota.
Teď už jen zbývá vymyslet, kudy a kam se vydáme.
Možná bychom to tentokrát mohli vzít kolem Zbiroha. Co vy na to?!?
Ve Zbiroze na náměstí se dá zaparkovat a tras kolem se dá vymyslet dost. Navíc je to taková lokalita, kde jsme ještě moc nebyli...
dalo by se kolem Zbirožskýho potoka dojet až do Skryjí k Berounce. V tomhle počasí to bude úžasná cesta! Tak na dva dny :-) :-) Ale byla by to prča :-D
V tom případě bych na úsek okolo Skryjských jezírek potřebovala zvýšenou dávku antideprasiv. 8-))
asi jo :-) Však jsi tam byla pěšky, tak víš jak to tam vypadá :-)
Možná jsem šťoura, ale kousek odtud bude jarní sraz. Ale ta krajina okolo Zbiroha je fakt pěkná, tam se dá jezdit i opakovaně.
Já bych věděl, akorát nějak nemohu přijít na to, jak zajistit, aby neskončili skoro všichni v hospodě a odjeli to :-))
Tak jsem hodila předběžně voko do mapy a viděla bych to asi takto:
Sraz na parkovišti u Bouchalky = exit 41, směr Zbiroh http://www.bouchalka.cz/
pak mám 2 varianty:
VARIANTA 1:
MTZ do Komárova - Podluhy - Felbabka - přes Ostrý, abychom taky měli nějaký ten kopeček :o))) - Hořovice - Praskolesy - Žebrák - Bzová - Vlastec - zřícenina Řebík - Líšná - Týček - Zbiroh a Bouchalka
VARIANTA 2 - kopcovitější:
Kařez - Kařízek - Mýto - Těškov - Radeč - Březina - Volduchy - Rokycany - po ČTZ přes kopce Žďár a Na skále zpět nebo po ZTZ přes Strašice a Komárov
Jsou tam terény (MTZ, ŽTZ a ZTZ), silnice i zpevněné cesty, zkrátka pro každého něco.
Bouchalka by měla zaručovat občerstvení po dojetí.
Délka - 40 - 50 km, podle situace se dá prodloužit či zkrátit.
Takže co vy na to?!?
Varianta II kopíruje tohle:
http://burisek.rajce.idnes.cz/Pres_dva_kopce_-...
8-))
Hmmm... To jako myslíš 3.-5. dubna? No zní to zajímavě:) Vzhledem k tomu, že je to cca do 100km ode mě, byla by to taková rozcvička na jarní sraz...