Tak co myslíte, přistoupí eukracie vlídně k přání lidu těchto zemí, nebo se budou dělat průzkumy a referenda tak dlouho, až evropský duch opět převládne nad přáním hrstky zaprodanců a eurozrádců tak jako v Irsku ? :-D
(V průzkumu De Telegraaf se pro odchod Řecka z eurozóny vyslovilo z 5300 respondentů asi 92 procent. Více než 90 procent z nich však bylo také pro to, aby z eurozóny odešlo i Nizozemsko spolu s Německem. Průzkum naznačuje, že řecká krize výrazně podkopala důvěru obyvatel k evropské měně. )
Teď nevim přesný údaje, ale snad Milton Friedman nebo Paul Samuelson předpovídal, že se do roku 2012 rozpadne eurozóna, protože ekonomiky všech zemí nejsou dostatečně sladěné... :-D Ale je paradoxní, že třeba čína si drží slabou měnu a Evropě to naopak vadí, asi že se jim to zboží z číny zdraží :-D No jsem zvědav jak to dopadně, každopádně slabé euro nesvědčí ani nám, protože se nám pak zdražují díly na kola :-)
když bude koruna sílit a euro oslabovat, tak se nám kola zlevní.....
Já bych čekal, že všechny díly sou z Taiwanu, tam se používají spíš dolary a euro táhne dolů i korunu... Takže tak :-)
Odchod z eurozóny, to jako že by zase platili ty jejich drachmy? Nebo co to vlastně měli.
Jenom doufám, že se z toho poučí ti naši blbečci, a nebudou takovýhle triky taky zkoušet:-p
Už jsem o tom tuná psal, jsem prostě vizionář (anebo Klaus)... Viz měna NEUR a DNEUR (hledej šmudlo)
A desítky ekonomů před vámi...
Co vim ja tak Nemci patri prakticky k nejvetsim "sponzorum" slabsich clenu EU, i kdyz maji svych problemu taky vic nez dost. Proc by meli sponzorovat jmenovite Recko, co bezkoncepcne a stedre rozhazuje penize, nepodnika zadne kroky vuci sve rekordni inflaci, krizi ignoruje a dokaze jen natahnout ruku kdyz je na pokraji statniho bankrotu?
Jsem pro, clenove EU se na zaklade spolecne meny prece nemuzou domnivat, ze je bude nekdo zachranovat kdyz se o to oni sami ani nepokusili.