Dosud jsem jezdil na crossu vždycky jen jednodenní trasy a používal jsem stavitelnej stojánek u zadního kola.Ted plánuju jízdy několikadenní,s"plnou polní",a tak nevim do jakého stojánku jít aby to plně naložený kolo udrželo balanc i se záteží.Nemáte to už někdo vychytaný?
Znám jen dva typy stojánků a ten co máš je nejvhodnější na kolo se zavazadly a i bez zavazadel.
Na naložené kolo zásadně ten u zadního kola, tedy ten, co máš.
Žádný - zbytečná zátěž.
Pro "sporťáka" asi zbytečná zátěž, pro "turistu" ale dost dobrá věc. Protože dost fotím a koukám triedrem, tak často potřebuji slézt z kola a nemusím aspoň hledat kam to opřít.
Takže žhavá zkušenost.
Měl jsem stojan na zadním kole.Super.Když jsem dokoupil přední brašnu a dal do ní kameru,(480 g)tak jsem musel kolo držet,aby se nepřevrátilo.Než mi ho před 10 dny ukradli.
Závěrem:pokud budeš mít bágl jen vzadu,zádní stojan,pokud uvažuješ i o předním,pak asi středový.I když je pravda,že jsem měl brašnu jen na řidítkách a je možné,že při zatížení předního nosiče se to bude chovat jinak.Chce to zkusit.
yaris
Mám stojan vzadu u zadního kola a kolo stojí daleko lépe, když je na nosiči něco naložené. Když bylo prázdné, párkrát mi i samo spadlo (ve větru), naložené nikdy.
No je fakt, že i při tomhle zadním stojanu to dost často rozhodí naložená řidítková brašna, ta přece jen posune těžiště trochu nahoru.
No je fakt, že i při tomhle zadním stojanu to dost často rozhodí naložená řidítková brašna, ta přece jen posune těžiště trochu nahoru.