Lidi, prosím vás - nevíte, kde (třeba na internetu) se dají sehnat nějaké vědomosti o kompatibilitě převodníků různých výrobců? Myslím tím to, že na dálku chci objednat např. převodník 36 zubů, shimano nemají, místo toho tam s tímhle počtem zubů nabízejí FSA nebo sentour nebo gebharda nebo ... - všechno to na obrázku vypadá vpodstatě totožně, všechno čtyřpackový, když cinknu na kontakt, tak prodejce neví. Tutéž zkušenost mám i s pětipackama na silničku - objednávat na dálku na základě nicneříkajícího popisku na e-shopech je risk, kupovat celý kliky je zas finančně zbytečné, když zbytek slouží.
Máte s tím někdo zkušenost? Díky :-)
Musi sedet pocet a roztec otvoru pro srouby a kazdy vyrobce tenhle rozmer a kompatibilitu i pro ostatni vyrobce udava, takze staci jenom hledat, treba na netu na oficialnich strankach. Pokud si ani tak nejsi jisty, nakupuj jenom u serioznich prodejcu, kde rozumi tomu co prodavaji a sami ti ochotne a dobre poradi. Je jich hodne.
Nejenom toto, ale musí sedět i případné osazení z boku díry, aby seděla vzdálenost převodníků od sebe. Příklad je třeba XTR 07, kde jsem zkoušel prostřední převodník XT a placka byla posunuta asi o 2 mm mimo.
Prave proto pisu, ze vyrobci udavaji kompatibilitu, popr. ji zaruci prodejce. Pokud ne, nekupovat, pokud doporuci a nesedi- vratit prodejci. Nedelal bych z toho kovbojku a dival se proste po udavane kompatibilite.
Zkusil jsem prostredni placku ze shimana dat na Truvativy. Vzdalenost sedela, roztece, tloustka, ... ale byl tam posun O PUL ZUBU!!! ;-( Takze i kdyz vsechno sedelo, retez strilel a ja nebyl sto prijit na to proc. Trvalo mi to ctvrt hodiny, nez jsem se donutil to cele opet demontovat a prilozit k sobe...