...,že je nezebou nožičky?!
Může tady někdo fundovaně vysvětlit, čím se my lidi- cyklisti lišíme od těch ptáků? Včera + předevčírem mě šíleně zábla chodidla - a kachny vedle v polozamrzlý Sázavě lážo plážo havaj, zima jim očividně nebyla...
:-)
Protože jsou ve vodě, a tekoucí voda nemůže být studenější než 0. Cyklista, kterej jede dejme tomu v -7C se pohybuje ve studenějším prostředí:-p
Takze radis v pripade promrzani na chvili zalezt nekam do reky? ;-)
Kachny mají peří tak promaštěný, že se jim do něj nedostane voda, který by na nich pak na vzduchu zamrzla. Jestli to máš vyřešený podobně, tak do toho:-))
Zacina se mi to (jakozto vodakovi) libit cim dal vic. Takze se mam pred jizdou navic jeste poradne zmastit? Aby pak z toho nebyl clanek na raft.cz, misto na nakole.cz. ;-)
Nejak takhle: http://www.raft.cz/clanek.aspx?ID_clanku=1072
Jak se dělají kachničky ? No čím déle tím lépe.
Jednoduše nejlepší je ji dát dělat v patek nebo v sobotu v 23:00 a pomalu péct
7 hodin na 90°C přiklopenou ( přiměřeně posolenou, pokmínovanou, mírně podlitou někdo dává i mléko ) pak dalších 6 hodin na 120°C, z toho 5 hodin přiklopenou a poslední hodinu odklopenou a natřenou medem ( medem smíchaným s výpekem) případně tím co na tom máte rádi....
Mám elektrickou troubu ani při tak dlouhém pečení není spotřeba velká když vydržíte neotvírat .
Pekáč mám nerez Tescomu s vnitřní mřížkou na které kachna leží - neplave pak v tuku . Výhoda je , že maso je pak jako máslo a všechen tuk je venku , nevýhoda je v obtížnějším porcování - sype se pod rukama.
Dá se též péct jen 5 hodin na 120 °C ... ale já to nezkoušel ( obdobně se peče 3 hodiny "pomalé kuře).
Doporučuji dokoupit ke kachně ješte mražená 2 až 4 stehna která přidám a mám 4-6 nohou kachnu :-D
Taky někdy dělám to, že zhruba v 9té hodině pečení dám pod kachnu rozpůlené celé kuře přímo do toho jezera sosu a kuře pak po vyjmutí kachny ( během pojídání kachny ) pokmínuju a nechám doběhnout pod grilem a mám "falešnou kachnu na zítra" .....
Těch 7 hodin se to musí podlejvat? Nechce se mi celou noc podlejvat ptáka...
nemusí vůbec nemusí, ale musí to být přiklopený
Pomalu pečená kachna vychází ze staré finty hospodyňek, které musely celé dny pracovat a přitom mít navařeno.
http://www.apetitonline.cz/recepty/4217-pomalu...
Pomalé kuře jsem už dělal. Sice trochu jinak, ale chutnalo super. Chvilku jsem ho popekl (20 minut?) a pak to jenom vypnul a nechal dvě hodiny "dojít" (potřeboval jsem jít pryč)
My jsme byli vloni napodzim v Laponsku a každej den jsme bojovali v mytim v jezerech, protože byly děsně ledový. Běžně se v alpách v létě koupu v horských řekách a potocích, takže to zvládám celkem dobře, ale jeden den byla voda tak studená, že jsem udělal sotva 6 temp. Kámoška co je fakt otužilá uplavala 20 temp. Pak přišel jeden fin, skočil šipku a to jezero přeplaval tam a zpátky (cca 500 metrů). Nahej se pak sušil na slunci (teplota vzduchu 10 C, vodu odhaduju tak na 2-3)
Tak si třeba zajeď na školení do finska :o)))
před pár lety jsem takhle viděl nějakou bajkerku v Rakousku u takového horského jezera ve kterém jsme si se sebezapřením šplouchali nohy ( asi nádrž pro sněhová děla).
Přijela, uřícená, hodila se do naha, přeplavala to tam a zpátky oblíkla a šup pryč.
Musím říci, že jsme celá rodina zírali.
Zaujala tenkrát i naše batole :-D
..taky bych zíral....na tu babu :-))
To bylo ale fakt zajímavý, že i batole koukalo... :-)
jo když přijeli na sraz lehkolo fini a my měli všichni dlouhý kalhoty i rukávy a dvě vrstvy oblečení na těle a jeden z těch finů jel do půl těla, tak jsem si říkal, že do týhle země na dovolenou prostě nepojedu! :-D
Někde jsem slyšel/četl (už nevim), že tihle vodní ptáci nemaj v nohách některý nervy (termoreceptory), tak tu zimu prostě necítí.
Lidi se tímhle způsobem asi budou muset pro budoucnost nechat geneticky upravit - zase předpovídají -20 :o)
Jestli jim chybí termoreceptory, tak jim sice není zima, ale pak nejsou chránění před omrzlinama. To musí mít podchycený jestě nějak jinak.
Asi tam nemá CO zmrznout... Ale je to jen můj dohad...
To určitě má, kachní noha je z normálních kostí, šlach a kůže. Svalstva tam asi moc nebude, ale i ten zbytek musíš aspoň trochu prokrvit, jinak odumře a upadne.
Asi tak nějak. Ono když se jí náhodou povede si natrhnout/roztrhnout blánu mezi prsty, tak z toho docela teče krev ;-) Alespoň to mám okoukané od domácích kachen, ale ty divoké na tom budou asi úplně stejně...
Právě se mi dostalo fundované odpovědi od kolegy - ornitologa. Takže stručně shrnuto:
Za prvé : mají pod kůží tekutinu se zvýšeným obsahem glykogenu.
Za druhé: mají nohu minimálně prokrvenou.
Za třetí: mají v noze minimum nervových zakončení.
Tož pokud si ze mně netropil šoufky (na což ho teda taky docela užije), tak asi tak.
... zavážou si tkaničky!
Njn. Blbý, ale hezky se to rýmuje. 8-))
...a namlátí si tlamičky.
:-))
...ty naše český kachničky :-)
Ale jenom samičky.
Samečci se divně koukají,
po břehu se potloukají.
...barevný peří si čechrají.
Nejdříve se ale tlemili, když pozorovali čumily zkoumající proč mají nohy teplé, mysleli že je z toho smíchu klepne.
A na břehu tam Airline stál a zimou kachny nechápal. Však klouček bystrý spřádá plány, jak si nechat narůst blány. :-))))
:-)))
možná by se stačilo trocha napít fridexu...
...nedávno o tom psali v Reflexu.
Kachničkám prý pěkně zabarvuje peří,
jen ekologové tomu "bůh ví proč" nevěří.
Tak, a teď by někdo mohl zodpovědět jak to dělají kačenky :-)
Že je nezebou nožičky? Zkus zadat do googlu "footfetish".
Myslíš, jako že třeba tohle? Fakt, že ji asi nožičky nezebou :-)
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&...
Ono se to neotevře celé, je to to předposlední ve sloupci
No fuj tajbl...
A tak pěkně se to téma rozvíjelo...
Taky mě to překvapilo a přímo i mravně pobouřilo, myslel jsem si, že se dozvím něco nového a poučného a ono tohle
No tohle! Překládat pornostránky automatickým překladačem, to mě ještě nenapadlo:D
Hezký, že jo? Podívat se na ten klip jsem neměla odvahu, ale ten doprovodný text mě málem hodil pod stůl! :-D
Je fakt, že ženy nemůžou patřičně pocitově docenit některé záběry.