Rezervace je provedena na týden.
Píšu si :-)
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Asi také přijedu se svým pekelným strojem. Poježdění po rovinách bude fajn relaxace protože asi dva týdny před tímto termínem chci svůj stroj důkladně prohnat po Solnohradsku :-)
Na ty roviny bych až tak moc nespoléhal.
Kouknul jsem do mapy a ony jsou tam ty vrstevnice nějak blízko u sebe :-) Ale dokud to nemusím rvát silou na ten nejlehčí převod tak to moc neřeším. No bože, však ono to zase bude za chvíli z kopce...
jo jo na tu rovinu, kde jsem jel minule nahoru asi tři a dolů skoro osmdesát a Romantikovi při brždění praskla duše se fakt těším :-)
Budu tam Sire :-)
Tu největší rovinu ses nechal vézt na vozejku, pokud si dobře vzpomínám.
no jo to máš pravdu :-D Kolo na vleku, ze kterýho za jízdy spadlo a já u Aleše v autě.
Ty jo já byl zparchantělej a líbej, co? :-) Byla to moje první sezóna s lehokolem a vlastně asi po patnácti letech první vůbec s kolem. Naštěstí jsem se z toho dostal, ne? :-) :-)
Jinak - první oficiální výlet je plánován na čtvrtek, takže příchod, příjezd, přílet, připlutí atd. ideálně ve středu odpoledne/večer. Pobyt samozřejmě bude možné prodloužit před i po srazu.
Kontakty na ubytování zveřejníme až s dalšími informacemi - vše je v řešení.
Do psích kulí, v tu dobu budu asi prohánět ležáka po Krétě. No uvidíme. Kdyby to náhodou vyšlo, přijedu rád.
Boha a proč sis tu Krétu naplánoval takhle blbě? je to v tom samým termínu v podstatě pořád... Koukej ať ti to vyjde! ;-)
Musím dovolenou trošku přizpůsobit práci a pak v září už tam nejsou taková vedra. Každopádně doufám že se uvidíme v červnu v tom Krnově.
budu se snažit, ale zatím to nemám jistý....
Jířo, na místenku Tě vedu v patrnosti. Je ale prevda, že bych nejraději jel po ose, jako vloni ! To je něco jiného, než se tam dovézt autem ! Vůbec ale nevylučuji, že nakonec to auto vezmu. To ale ještě dohodnem. Myslím, že se do té doby ještě párkrát uvidíme. Do toho Krnova ale jedu autem určitě a jsi první na pořadí ! :-)
do Uherskýho brodu bych taky rád jel po ose, ale netuším ještě jak to bude, jestli dostanu dovolenou atd. atd. Ale na sever moravy s emi po ose nechci. Ptal jsem se právě na to. Tak suoer. Díky.
Když vyrazíš o den dříve, tak můžeš jet s mámi, tentokrát severní cestou přes Polsko Slezsko.
Teď myslím do toho Brodu
tak jet ode mě do Uherskýho Brodu přes Polsko zní fakt dost praštěně :-D :-D Což znamená, že mě to zaujalo a pokud to vyjde s dovolenou, tak s váma jedu :-)
Nepojedete Jirko kolem našeho.Rádi se přidáme
Tož já bych se přidak taky..
Vypadá to, že do Polska vnikneme u Broumova, nebo Náchoda a ven někde na opavsku, ostravsku.
Když předběžně plánujete průjezd kolem Opavy nebo Ostravy,tak bychom se my severomoraváci mohli připojit.Dejte vědět,až bude plán hotov
Plán cesty je hotov:
sobota: Náchod - Chudoba - Klodzko - Paczkov
neděle: Paczkov - Otmuchov - Krapkovice - Ratiboř
pondělí: Ratiboř - Bohumín - Hranice - Přerov
úterý: Přerov - Otrokovice - Uh. Hradiště - UH. Brod
Středa: rezerva
Tož a kde budete v Přerově spát,at vás mohu pozdravit.Na sraz vyrazím až v pátek po poledni.
podle toho bikemapu???
na bikemapu je cvičná verze
přešel jsem sem:
http://www.gpsies.com/notepadList.do?username=hok2
pro jistotu jenom upozornuju, ze na trase Nachod-Klodzko je vyskovy profil velice netypicky pro Polsko, tak abys pripadne nebyl prekvapen...
Že bysme to radši vzali přes Hejšovinu? Nebo rovnou přes Šerlich?
Ty to můžeš vzít přes Otovice a v Klodzku se přidat.
No ja bohuzel letos na sraz nejedu, pred porizenim lehokola jsem se stih prihlasit na Truckfest, se kterym to koliduje.
Ale treba ve smeru na Kraliky jezdim pres Zieleniec, coz je skoro pres Serlich :) (ale porad je to vyhodnejsi nez pres cz)
Pro průjezd Ostravou po Bohumínské,Marianohorské a Plzeňské si přichystejte pevné nervy.Co nám uředníci zpoplatnily dálnici(prý jezdíd zadarmo po dálnici může jenom někdo), tak tamtudy jezdí 90% dopravy skrz Ostravu.Já sám můžu vyzazit zatím až ve středu z důvodů volna. Jedete i na trojkolkách, že to plánuješ po hlavních cestách?
Tu trasu ber jako osu přesunu, nemám čas vyklikávat bod po bodu cestu po cyklotrasách. Nechávám to na vyhledávači trasy, ten se cpe na hlavní.
Když jsem se o to snažil tak to dopadlo takto:
http://www.bikemap.net/route/580445#lat=49...
V Polsku to je jiná, tam jsou silnice nejnižších tříd téměř nesjízdné nebo nejsou žádné.
S radostí mohu konstatovat, že se mi ten letošní kalendář začíná krásně plnit lehoakcema.....! :-)) Už aby bylo jaro ! Já v Uherském Brodě určitě chybět nebudu ! Nebudu ani říkat, že se nemohu dočkat, už aby to bylo ! Ono totiž setkání lehokolistů svým termínem trošku předznamenává konec sezony. Naštěstí sezona teprve začne ! To setkání v Brodě určitě bude taková třešnička na dortu 2010 !
Sice se ještě dodělávají poslední úpravy, nahrávají se některá videa do Historie srazů, ale web už v podstatě funguje.
Můžete se připojit a on-line se zaregistrovat na http://www.setkani-lehokol.cz
Jinak se předpokládá, že tolik práce, co se do webu vložilo, se zúročí i v dalších letech a tento web by se měl i nadále používat. Bude se měnit jen grafika a informace v něm obsažené, aby to bylo jasné.
Takže se registrujte, plánujte si dovolené a hlavně se těšte. Aktuální informace budeme dodávat na stránky podle toho, jak budou přicházet.
Jenom mám takový dotaz k ubytování: je nějaká dohoda mezi organizátory srazu a majiteli kempu? Přijedu sám a nejsem s nikým dohodnutý a nerad bych platil chatu sám a řekl bych že takových lidí je více a případný spolubydlící by mi nevadil.
Ahoj vsem, vzhledem k tomu, ze je treba pred srazem nechat udelat tricka, tak pro ty co chteji mit jistotu, ze pro ne tricko bude, davame termin uzavirky prihlasek do 15.8.2010.
Ti, kterym je to jedno, se mohou prihlasovat i pozdeji. Bylo by ale fajn, kdybyste se vsichni prihlasili co nejdrive. Zaprve, aby bylo pekne videt, kolik nas bude a ktere dny. A za druhe, abychom vedeli, kolik priblizne mame nachystat lavic a piva! Ceka nas totiz velky pivni stan pivovaru Janacek, ve kterem budou probihat vsechny doprovodne akce, cimbalovka, promitani, meetingy, breefingy, coolingy atd :-)
Do aktualit byl jeste pridan kontakt na dalsi ubytko v Nivnici, pouze 5 min. pesky od kempu. A za pouhych 130 Kc/os/noc
hele Jene, jaký to triko bude mít barvu? Já chci červený, žlutý nebo oranžový :-)
Jo a lavici nepotřebuju, mám pojízdný křeslo! Nějakej Azub mi ho vyrobil... Pivo taky nepotřebuju a ty anglický jídla nebo cos to jmenoval, taky nejím :-D
Jeden dotaz na program....co je v plánu na neděli? Sobotní večer a noc budou asi náročný a tak jenom relax????
Kdo pojede s Romanticama v úterý na sraz od Wídňa?
V úterý ráno teprve vyrážím od baráku, počítám že k večeru dorazím někam k Novým Mlýnům.Kudy že to jedete?
Hned na hlavní stranu přidáno několik organizačních informací a sááááhodlouhý program, abyste věděli na co se máte těšit, kdy se kde bude co dít a abyste se pořád nemuseli ptát :-)
mám takový malý návrh co takhle pro závod tříkolek udělat i kategorii amatéru - lidí co si na tříkolku sednou jen na srazu. áť máme taky šanci :-)
Prave o to jde, abyste se zapsali co nejdrive. Ale jinak se pujde zapsat na zavod trikolek az na miste. Budou k dispozici azubacke trikolky, takze zavod je pro vsechny. Rekneme, ze bychom mohli vyhlasit nejlepsiho amatera :-) Ale delat dve kategorie uz by bylo asi prilis. Uz tak z toho mame trochu hruzu, kolik jsme si toho navymysleli :-)
Bude možné se zapsat do závodu tříkolek a šneků až na místě? Pravděpodobně přijedu až o půl dvanácté vlakem.
Co jsem tak pochopil z videa z předešlého srazu, závody tříkolek jsou i pro lidi, co tříkolku nevlastní. Je to tak, nebo jsem to pochopil špatně?
tak za chvíli vyrážím. Tak se tu všichni mějte krásně a ať se uvidíme za pár dnů na sraze a ať nám aspoň trochu vyjde počasí.
Čus
Jurimír
Počasí vyjde tutově a na brzkou viděnou. Hlavně dojeďte v pořádku a bez defektů a nehod. Já dorazím ve středu večer.
A mě čekejte ve čtvrtek odpoledne :-) Hlavně doufám, že mi zase něco půjči, klidně i skládačku :)
ty nebudeš mět koloběžku? Nebo si tě pletu?
Právě nevim, jestli ji vezmu :-) Moc na ní zatim nedávám... ale zase na celý den, dnes jsem měl sídlištních 15km a dalo mi to dost zabrat :-(
Na koloběžce se dá dát za den 60 kilometrů v pohodě. Ale má úplně jiné rychlosti, než lehokolo. Třeba do kopce jsem na koloběžce rychlejší, než na lehu.
No to je mi naprosto jasný :-) No uvidíme, zase minule se mi tak pěkně jezdilo na tříkolce :-) A Jůlinka je takový městský stroj :-)
Někteří tam budeme mět víc jak jeden stroj, něco se pro tebe najde.
To je dobře :-) Váhám nad tou koloběžkou, ale zase se mi ji nechce tahat :-(
Co máš za kolobrndu?
K6 od K-Biku ze Zlína :-)
Těhle koloběžek po Praze taky pár jezdí. Já mám rád svoje Mibo s tuningem brzd. Ale tuhle kolobrndu bych chtěl někdy vyzkoušet.
Vím, je to mimo téma, ale nedalo mi to.
není problém, občas ji do Prahy vozím :-) Můžeme se domluvit :-)
tak me napada dotaz na vsechny pritomne kolobezniky - nebolej vas z toho klouby?
Kdysi jsem jezdival na skladaci Al mikrokolobezce (hodinu busem a pak z hlavaku do skoly bud 22 minut ostrou chuzi nebo 17 minut na kolobezce), nez se pode mnou rozlomila u hlavy,
a vzdycky me bolela kycel, na ktery jsem stal, tak jsem porad musel stridat nohy Jak tohle mate a v cem je to lepsi nez kolo?
Ja jsem to mel kvuli tomu, ze to slo vzit do busu i do ucebny.
My jsme je pořídili jako trénink na lyže. Ukázalo se, že je koloběžka dobrá do města, protože je obratná. Teda samozřejmě pokud nemáš velká kola.
Kyčel mě z toho bolí, když jedu moc dlouho v jedné poloze, to je z dlouhých kopců a když jedu hodně pomalu. Ale to není koloběžkou, ale mými špatnými kyčlemi. Jinak nohy je samozřejmě nutné střídat, aby tě nebolely svaly na stojné noze a abys nohy namáhal rovnoměrně.
Oproti kolu to má dost výhod. Třeba snazší údržba. Dá se s tím vlézt do městského busu nebo tramvaje. A je to prostě jiný pohyb, než kolo. Jinak průměrná rychlost hraje samozřejmě ve prospěch kola. Z kopce se na tom dá jet rychleji, než na horáku. Když se skrčíš, tak máš mnohem menší odpor vzduchu.
Menší odpor vzduchu? Měřil´s (nebo někdo jiný) to? Vždyť na kole máš nohy skrčené, zatímco na kolobce natažené. Skrčit se lze aji na kole.
8-P
no na velký kolobrndě (se širokým prknem) se asi dá jít do podřepu, ne?
což na kole nejde, kvůli horní rámový trubce
PRO pro pa:
Jo a ona se mi zařízne ...
8-)
Nesmíš sedat mezi půlkami, ale lehce bokem :-)
http://jurimir.rajce.idnes.cz/statni_svatek_na...
Na Mibu s 12" koly z kopce jezdíme úplně ve dřepu. Dáš chodidla přibližně 45° ke stupátku a dřepneš si, až si skoro sedneš na blatník. Je to celkem nestabilní, ale hodně rychlé. Horáče tak předjíždíme běžně. Občas mám pocit, že je to má menší odpor i než Azub Eco. Jenže na tom Ecu si i v padesátce ještě přišlápnu.
Blíží se 9. září, tudíž my, klasičtí jezdci na zábradlí, nebudeme zde peskováni těmi, kteří k pohybu potřebují ležet na gauči. Hrrr na ně....a pomlouvat.
P.S. Lehokolisté, ať se vám všem na vašem srazu daří, hlavně počasí aby vám přálo.