není to moc cyklo, ale třeba se to taky někomu už přihodilo. Po třídenním běhání na lyžích jsem si dneska chtěla dát nohu přes nohu a slyšitelně mi prasklo v levém stehni a dost to bolí. S největší pravděpodobností se jedná o Krejčovský sval, který je nejdelší v těle, od kyčelního kloubu vede k vnitřnímu kotníku a umožňuje rotaci stehna. Na ortopedi jsem se zatím nedostala, prý si na to mám dát obklad a pokud bolest bude přetrvávat i zítra, tak se zastavit v ordinaci. stalo se to už někdy někomu a jak dlouho ta bolest, případně léčba trvá. Skoro nemohu chodit, sezení taky nic moc. Děkuji za případné dobré rady, H
Děvče, to máš z toho, že se neodíváš do občanky, než se začneš prohánět po lese :o)))
Teď si holt při sezení budeš muset dávat pravou nohu přes levou :o)))
Ale vážně - jestli něco prasklo ve vazu, tak to trvá dost dlouho (týdny) a chce to klid...
Pro klid v duši bych ale na tvém místě na ortopedii zašla, ikdyž RTG ani sono asi moc neřeknou...
Do týhle chvíle jsem nevěděl, že mám v sobě nějaký krejčovský sval...nebo to maj jenom holky? :-)
Díky za rady všem i za účast. Nejspíš jsem jen plašila, nic to není, jen natažený úponek tracheoter? ten menší. žádný hematom, žádný otok, tak mám být jen v klidu a na 3 týdny musím bohužel zapomenout na lyžování, cvičení a podobně. Jo a taky mám jezdit výtahem a nejspíš to bylo způsebeno námahou a letitým opotřebením, no příště se do občanky raději kouknu :-). A klucí ho mají taky a je jedno z které polokoule jsou :-)
Tři tejdny, to jde. Já včera přišel po tejdnu na noční, vidím zase rozepsaný dvanáctky. Ptám se kolegy, co se stalo. No, jeden z nás, co tři měsíce marodil s roztříšteným zápěstím a chodil od konce prosince do práce, prej upad v pátek na zmrazcích a zlomil si na téže ruce pažní kost rovnou pod ramenem. Zas budeme jedna souvislá dvanáctka nejmíň do dubna, je mu šedesát, samej vápník. :-(