Uhříněves hlásí, že tady to začlo v 7:35 hodin. Teď jsem byl v terénu služebákem, na silnicích cca 1 cm, sypač do toho sice pral sůl, přesto na křižovatkách téměř kalamitní stav, prokluzuje to při rozjíždění. Tak pozor při víkendových aktivitách, ať vás to nezasype :-)))
Po chumelení ani památka.
jj, KALAMITA! V Praze napadly tři cm sněhu a u Muzea čtyři... ;-))
Tady na jihu (!) od rána hustě chumelí, odhadují to na cca 20 cm... Musel jsem popojet k zákaznikovi, ráno těch 40 km po silnici 1. třídy (hlavní tah BV-UH) trvalo 1 1/2 hodiny. Uvízlý kamion na železničním nadjezdu (!). Prostě to nedal... Zpátky už to byl "fofr", za hodinu jsem byl zpět... Normálně je to otázka cca 35 minut...
Že si nejel na kole, tím bys projel :)
Na kole bych to nedal, protože kus cesty bych musel jet po té silnici BV-UH. Jinudy to opravdu nejde... A tuplovaný sebevrah opravdu nejsem; stačilo, že jsem musel vyjet autem, měl jsem to po 5 km sto chutí otočit a zavolat, že nepřijedu. Bohužel na tom mém zásahu stála celá firma, nemohli expedovat; i když v tomto marastu něco expedovat? :-) Tož jsem prostě musel... Tak málo osobáků jsem už dlouho nepotkal. Vyjeli opravdu jen ti, co museli...
Ja chtel jet z Podivina na otocku do Brna a pochopitelne jsem se na to vykaslal. Odhaduju to zatim k 30 cm a neprestava, spis to nestihame odhrnovat z chodniku. Pry to ma pokracovat do pondeli, zhruba.
No jo, na silničce toho už moc nenajezdíš, ale to takle sněžnice? -).
V Břeclavi začalo chumelit přesně ve chvíli když jsem vyjížděl do práce - v 5.10 h.
Při návratu odpoledne po hlavní Valtice - Břeclav se jelo tak 40 - 50 km/h po 10 cm vrstvě rozježděného sněhu.
Na silničce? :-))
Ne, autem.
Na kole jsem jel včera. A pojedu zas až to bílé, mokré a studené aspoň ze silnice zmizí.
V neděli sraz před kulturákem jako obvykle? ;-))
Asi ne, nemám běžky. -).
Nebo spíš brusle, když tam teď prší.
Nezapomeň se stavit v OBI a koupit hrablo, přivaž ho k řidítkům a půjde to :-)
Jaké hrablo? Co hrablo? Komu hrablo? :)
Tak jak říkáte vy moravááááci tému s čím se odklízí sníh?
Hrablo je hrablo to máš recht.Člověk to používá běžně v mluvě ale napsané jsem to ještě neviděl.Takhle to vypadá dost blbě.
Ono je spousta slov jež se používají ale samostatně zní po několika vysloveních zvláštně až nezkutečně.S tím hrablem máš ale pravdu.Sám jsem ho dnes hledal a nenašel.Cestičku jsem prohazoval lopatou.
Mám určité informace, že tam u vás je fakt veselo...
West Yorkshire, Huddersfield - uz dva dnz ani vlocka, jenom holomraz z azura.
Naoplátku ti zahlásím, jak je v LBC: od dopoledne sněží, na Ještědu v provozu všechny vleky a lanovky mimo plání (ty snad už zítra), nejlepší svezení bylo "pod Lany", tam se to dalo krásně "vykrajovat", jinde je hodně zledovatělých ploten. Zasněžujou i můstky, budou asi nějaký závody.
Na zitra je pro WY strasliva predpoved, snehovy prehanky, dnes je sle proti predpovedi jasno, bezvetri, nepatrne taje. Snad zitra odletim.
To si ani neřekl, že jsi ve Wyomingu... mám tam nějaký známí, měj 2 měsíce zimní prázdniny, ptž by se často nedostali do školy :-D
Kdepak Wyoming, West Yorkshire v severni Anglii! :-)
Nemysli si, že si nějak pomůžeš ...
Nedele to hlida! :-) Jsem ale, pravu povediac, drtek nervozni.
Tak jaký byl let? Neuklouzlo to na dráze? Poreferuj (nebo alespoň o letuškách) :o)
Let byl dobrej, když přehlídnu trojitou piruetu éra na dráze při nabírání rychlosti a poměrně ryčné vystupování asi dvaceti snědších cestujících. Mluvili s nějakým povědomým akcentem. :-) Ve vzduchu nás 110 minut obsluhoval jeden letušek a dvě letušky, za 5 liber nabízeli půldecovou flaštičku lihoviny nebo deckovou plechovku nealka. Taky poživatiny z mikrovlnky zavoněly. Jako obvykle. Nad letištěm v UK místy azuro, zato nad Ruzyní mraky snad ještě ve 150 metrech. Jinak nic mimořádnýho.
Hehe.. to se spoluobčané vraceli z emigrace? určitě zamířej hned na sociálku pro ušlé dávky...
Nejspíš. V Leedsu rozváží lidi k letadlu většinou autobusy, mají tam jenom jeden rukáv. S námi nastupovali dva policajti a vedli někoho snědýho, posadili ho do letadla a čekali, než se zavřou dveře. Asi nějakej vyhoštěnec.
Na Babitronu (web se zpožděním vlaků) pěkně celý den pozoruji jak se postupně od východu přelévá zpoždění do Čech.
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2#mapa
U muzea 4! A silnicari divi se velice... ;-)
Kdyz jsem si na tohle vzpomnel cestou domu, premyslel jsem o systemu, jak na horach urcuji vysku snehu. Na 70 cm na Obertauernu jsme si pekne zahoblovali na kamenech. 40 cisel tam bylo leda nalezato. ;-(
To je jednoduché. Okolo měřící tyče se nikdo nepohybuje, takže sníh tam neohobluje.
Jenze v nekterych pripadech to neodpovida ani stavu v dolikach v pulce svahu. Typicky 80 nahore, 40 v udoli a v udoli je pak problem najit misto, kde bys obema bezkama stal celou delkou na snehu. Neznas? Takhle mne vypeklo pred par lety Livigno.
Já sem dneska velmi ocenil odvážné bikery na pražských silnicích, někteří jsou vážně drsní... Sněhová vánice, na silnici 15 cm rozbředlé břečky... Auta jezdí 30 a oni se ještě smějou...
U nás na kopci je taky už docela dost sněhu, místo rotopedu jsem byla několikrát odhrnovat sníh. Při posledním hrabání jsem dokonce zabila rejska, chudák, ale asi by stejně zmrznul nebo vlezl do sklepa a do pasti. Tak pozor na drobná zvířátka, která pobíhají po sněhu :-) na běžky to doufám zítra už půjde
Super, bude pěkný poježdění v Brdech na sněhu :-)
Tam ti akorát budou stopu ničit běžkaři :o)))
Běžkaři mají jezdit na Strahově a necpat se do přírody. :)
No jo, vlastně, vždyť se to konalo v pondělí a v úterý...
Nijak jsem to dění na protějším kopci nezaregistrovala...
Konalo se to vůbec?!?
Jo, ale docela s ostudou, nestihly upravit trať, tak se jezdilo v brambořišti
Jak píše Lelek. Pak prý se váš osvícený magistrát dohodl s pořadateli, že se z toho Strahova sníh nebude odvážet pryč a mohlo se tam běžkovat pro veřejnost. To už byl sníh dobrý. Jen malá část se ho odvezla do nějakého pražského parku aby malí pražánci viděli jak sníh vypadá.
Teda ve zprávách na nově to vypadalo jak konec světa.
Už zase padá :-)
Asi takhle to vypadalo včera odpoledne kousek od Jihlavy. http://peldy.rajce.idnes.cz/Dneska/
Tak ve Světicích poctivých 40 cm, někde nafoukáno i víc. V pátek kolo perfektní (skutečně nádherný průjezd Voděradskými bučinami), v sobotu už leželo 20 - 25 čísel, když jsem za 45 minut ujel pouhé 4 km, tak jsem to vzdal. A včerejší pěšárna v 35 cm naprosto vyčerpávají :-)