http://mgery.rajce.idnes.cz/VP_Brdy/
Hmmm, šikovná holka. A to jako byla povolená akcička? No já jenom jako že je to krásná přehlídka ksichtů a espézetek a kdyby si s tim někdo dal práci, tak má do večera seznam jmen i s adresama a rodnejma číslama :-)))))))
Nebyla to povolená akce.
http://www.bike-forum.cz/forum/hajny-je-lesa...
V posledním threadu je vyjádření správy vojenského újezdu...
A tim chceš říct jako co ?
Mnoho.
Mě by jenom zajímalo, jaký na to máš názor ty - asi mi nějak unikl tvůj názor. Šoupneš sem fotky nějakejch gaunerů devastujících les a mlčíš. Jsou to tvoje fotky ? Nebo chceš veřejnost upozornit na to co se děje ? Nebo děláš sociologickej průzkum a jako pozorovatel zjišťuješ co se bude dít ?
Dík za osvětlení
Zvědavý invalida.
Tak nebuď tak zkoupej na slovo a rozpovídej se
Kdyby hosi vyjeli treba do Bosny, maji to legalne. Silnice nizsich kategorii vypadaji podobne, jako ten jejich teren. A kdyby zajeli do terenu, jeste by jim byli mistni vdecni, ze overili, kde se jiz nenachazi miny, pripadne, ze cast uzemi odminovali.
Stav routovatelne silnice loni zacatkem vodacke sezony:
http://mur.rajce.idnes.cz/2009-05-07_CRO_amp...
... eště pět kilometrů téhle silnice a pak deset kilometrů té špatné ...
8-)
Navigace nas hnala pres 40 km horami terenem, ktery mi prijde pro furu lidi jako limitni pri pouziti MTB s odpruzenou vidli. Prevyseni kolem 400 m. Ke konci uz moc neslo fotit, setmelo se nam uz cestou nahoru. ;-)
Podle me neni potreba spekulovat nad tim, jestli to jsou pupkaci nebo nad velikosti jejich prirozeni (mozna ze par cyklistu na tom v tomhle ohledu bude i hur :o)). Proste provozuji normalni logikou neco zjevne hovadskeho a v tomhle konkretnim pripade i protizakonneho a melo by se s tim neco delat. Je mi lito tech deti na fotkach, kdyz je jim vzorem takovehle chovani, ktere prevezmou jako beznou normu od svych rodicu (uz v principu hovadstvi vubec).
Kdyz projdes odkazy, nekdo s tim jiz neco udelal a momentalne to vysetruje vojenska sprava.
Taky jsem videl dve 4kolky, jak se brodi sem a tam Kocabou. Jenze nemely SPZetky ani nic jineho.
Mimochodem - nekdo tam odkazuje na zakon - motorova vozidla do lesa nesmi. Na ucelove komunikace smi jen ti, kdo tam jedou z opravnenych duvodu - na svuj pozemek, vykonavat praci a tak. Ani tam nemusi byt zakaz. Proc se tedy vlastne 4kolky vyrabi a prodavaji? Kazdou chvili je nekde vidim za vylohou. Ani pro to vystavene mnozstvi nevidim u nas v republice LEGALNI vyuziti.
uplně normálně na nich můžeš jezdit i po silnici... Kolega na ní jezdí do práce...
Máme jednu na firmě.Používáme ji převážně jako pracovní, má závěs na vozík, ale stejně se sem tam jedem projet po okolních loukách a tak...Do lesa teda ne..Na silnici to taky může , má to normálně RZ a technickou.
No vidis - a na tech loukach porusujes zakon dle meho taky. Jak jsem pochopil zminovany paragraf, nesmis s motorakem vubec mimo asfalt. Jak tam neni asfalt, je to ucelova komunikace a na tu smi jen ten... viz vyse.
Mimoto že s ní můžeš jezdit normálně po silnici, tak ji má spousta lidí na práci na svém pozemku, například i ve svém lese, kromě toho s ní lze třeba sportovat v k tomu určených areálech.
To ano. Ale tech arealu a praci na vlastnich pozemcich snad ani nemuze byt tolik, kolik toho jeste stoji za vylohou, natoz tolik, kolik se toho uz prodalo.
Ty dva v Kocabe bych byval s radosti naprasil. ;-(
Když ještě nebylo tich čtyřkolek jako teď, jeli NaKolácí výletově oudolím Kačáku (Poteply a tam).
Potkali přiopilého pána sběratele (znám), který jim nabídl projížďku v Ó-Téčku.
Nechal by sis to ujít?
Kdesi v archivu těchto stránek je aji vídeo ...
Já jen, že píšeš, že si nedokážeš představit jejich legální využití, tak napovídám.
Někdo jezdí na kole po chodníku, nebo bez světel, jiný na čtyřkolce po lese. Oboje je stejně protivná prasárna.
Ten chodnik bych z vyctu vynechal - jsou mista, kde to moc jinak nejde, kdyz na nekolik m sirokem chodniku zapomneli namalovat cyklostezku a mezi zaparkovanymi auty a kluzkou koleji je jen skoro stejne kluzky kousek panelu.
Nepsal jsem, ze si nedovedu predstavit legalni vyuziti 4kolek obecne, ale toho mnozstvi, ktere je jiz v provozu + tech, co vsude mozne stoji za vyklady a dalsich na ceste a ve vyrobe.
Obdobně by se dalo argumentovat, že na některých vhodných místech zapomněli povolit vjezd do lesa čtyřkolkám:o)
Jenze dopad jizdy na kole po chodniku je uplne jiny. Malo ktery cyklista za sebou dokaze nechat rozhazene dlazebni kostky a roztrhany asfalt. A maloktery taky klidne skrta o domy. A i kdyby, moc si neumim predstavit, jak cyklista na dome vyrobi vetsi skodu, nez na sobe a kole. To ty 4kolky klidne poskodit stromy dokazou.
Ale je fakt, ze az na uplne vyjimky se drzim cyklostezek a silnic.
A navic, uz jsem na pilu pridal rockring, tak uz bych nemel napachat zase takovou skodu. ;-)
Náhodou... toho pracovního či jiného bohulibého využití je... :-)
http://ifcax.rajce.idnes.cz/4kola/
Tak jsem si konečně prohlédl fotky z toho srazu. Nejsem žádný hnidopich co se vzteká při každé maličkosti. Musím ale říct, že tohle je sviňárna nejhrubšího zrna a ty hajzly bych zavřel až by zčernali. Je to jednou příroda a ať je to vojenský prostor nebo ne, a tak tohle by si dovolit neměli. Mám kamarády motorkáře a na jednom srazu jsem viděl video partičky kluků co jezdí na Dněprech. Projížděli nějaké hory na Zakarpatské Rusi. Nebyl jsem z toho taky nadšený. Ti kluci jezdili po vyježděných cestách, které už tam byly a nejezdili ve volné přírodě jako tito kokoti. Ani jedno by být nemělo, ale ty ofroudy mi připadají horší.
Tohle? Offroady? Tohle byly tak leda ofrouti... :-)
Já se v těch autech zas tak nevyznám. Podle mě je to banda namrdaných trampů tam kde nemají co dělat.
Neurazej trampy! Ten, kdo je tramp, ten neco takoveho neudela.
Pivni trampy nepocitam. To nejsou trampi, stejne jako vetsina lidi na rekach dnes uz nejsou vodaci.
Souhlas ! Tihle jsou trampy asi jako ta auta offroady :-)
Kdepak. Ta auta se tak alespon snazi tvarit. 8)
No podle me to regulerni off-roady vesmes jsou- 4x4, paterove ramy, vysoke podvozky, odpovidajici kola a obuti, ochranne ramy, navijaky a vyfuky kvuli brodum vyvedene az ke strese.
O tomhle ale tahle debata snad neni.