A že jsi se nepochlubil sám?!?
Já jsem si napsala o stěrače na auto a o čaje a Ježíšek si to všechno správně přečetl :o)))
Ja bych potreboval darovat vic volneho casu, ale to bylo pro Jeziska moc drahe.
Tak mam od mistniho Pere Noel zatim supr dupr budik s projekci casu na stenu a elektricky zubni kartacek. Sam jsem si dal zatim IR dalkove ovladani na fotoaparat, vykonny blesk Metz MB 48 (z bazaru :o) a jeste mam v CR objednany ultrasirokouhly objektiv, skoro funglovku. Proste letos foto, aspon sam sobe :o)
Ježíšek mi nadělil Deuteříka. Na stará kolena ze mě bude "vnadná" cyklistka. Mirku, které řemínky si mám správně zapnout či utáhnout? 8-)))
Bylo třeba tomu škrkavci trochu pomoci, ale nakonec se nechal přesvědčit :-))
http://www.trekbikes.com/images/bikes/2010/xl...
:-O co s tím budeš v lese dělat? :-O
:-)))
V lese asi nic, ale na asfaltu. Do lesa sem si nechal svého býka. Konečně nebudu muset do Jizerek na a z chaty jezdit autem, ale na kole, stejně jako na mnoho dalších míst :-)
Jako že si hodíš býka na záda, dojedeš na sraz na žiletce, pojezdíš s námi na býkovi, pak ho zase hodíš na hřbet a na silničce odfrčíš zpět?? :o)))
Ale jinak je to teda parádní kousek, ať se ti na něm dobře jezdí.
po asfaltu? Ty?
Haló admine, hlásím zneužití přezdívky! Za Pavla se přihašuje někdo jinej!!!!
Když budu mít pod s sebou ten správný nástroj, tak proč ne? Ale jakmile bod s sebou budu mít bika, tak raději příkopem :-)
Po dlouhém rozmýšlení mi donesl tohle:
http://www.2wheeljones.com/images/cr1_team.jpg
Hezkýýý.
Tak jsi dal to, které jsi od začátku chtěl, je to tak? Skvělý ježíšek a přeju Milane hodně kilometrů a spoutu krásné šťastné dřiny! Vo tom to je (hlavně o tom štěstí) :-)))
Dík.Již mám najeto 24m.
2x obyvák tam a zpátky.
:-))) hlavně na těch otočkách opatrně, jsou zrádné!!! :-)))
Tak jsem to byl dne poprvé trošku prubnout.
Zatím jen na klasických plastových pedálech a bez tachometru.Najel jsem cca25km.
Pocity mám rozporuplné ale spíše pozitivní.
Chybí mi tam brzdy (jako na horském).
O bezpečném úchopu za spodní část beranů (či jak se tomuhle úchopu říka) si nechám asi ještě také chvilku zdát.Uvidíme na delších tratích až bude tepleji.Snad to půjde.Zatím ale bez nášlapů.
To by byla sebevražda.
Neber to nijak zle, ale na takovým stroji bez pevný nohy a jak jsem pochopil i bez pořádného čapnutí řidítek ? Co je na tom tak mimořádného ? A co je jiného na brzdách ?
Ale jestli to pomůže, zkus dát berany nahoru (starší generace ti poradí jak) :-))
Co je jiného na brzdách?
Hlavě asi to,že nejsou tam kde mají být.
Člověk musí hodně přechytávat.Bude nějaký čas trvat než to dostanu do rukou.Při prvním přehození při jízdě na větší talíř jsem málem sletěl.Počítám,že to ovšem časem zmáknu.
A to z těma beranama nahoru od tebe pěkné není.
Ber to jen jako srandu a pošťouchnutí (a snad i trochu závist :-))
S tím přehmátnutím by to neměl být až takový problém. Jen se ruka trošku sveze po páce. A to řazení v pákách musí být parádní, já měl na "žiletce" řazení ještě na rámu, bez indexů.
A na držení beranů si brzo zvykneš. Když si vzpomenu na ty, které měl na favoušovi brácha - povolený a zoufale uzoučký... A taky se to dalo.
A co se pedálů týká - dnešní jdou vždycky bezpečně vycvaknout. Tehdy měly kufry prostě jen drážku a když se řemínky dobře utáhnuly a nestihly se pak včas povolit... :-)) Podobný jako vázání na lyžích tehdy a dnes.
Ty favoriťácký berany jsem vyhodil přesně z toho důvodu, kterej uvádíš. Byly zoufale ouzký a z pák mi sjížděly dlaně, až jsem na brzdách visel za palce a furt musel upravovat úchop. To úchop na nový silničce v krámě byl parádní.
To mě překvapuje, já měl ty uzký řídítka nejraději z celého favorita. :-)
Brácha měl na F10 takový atrapy, uzoučký, a trubka měla průměr jen 22 mm. Na F1 byly alespoň širší a silnější (25 mm). Na těch už se dalo. Ale když jsem pak nouzově přelezl na ty úzký...to bylo skoro lepší jet bezdrže :-)
Proč za spodek beranů?
Na silničce největší část kilometrů stejně najezdíš tak, že se držíš nahoře za brzdové páky. Jestli nemáš extrémně krátké prsty tak i brzdit můžeš bez problémů.
Pokud máš brzdy dobře seřízené, tak je spíš problém to, aby pláště přenesli brzdný výkon na silnici (bacha na písek a štěrk). A ty nášlapy zvažuj - je to o zvyku, a kdo se s nimi učil, určitě párkát spadnul - zapomemnul se vycvaknout.
Já držím berany různě a střídám to, ale nejvíc za brzdy a i tak brzdím. Málokdy to nestačí a musím chytit brzdový páky jinak. Při jízdě berany za spodek nebo předek (vpředu oblouků) beru málokdy, to je závodní pozice, mně je velmi nepohodlná. A taky i po roce se mi pořád zdá tato pozice držení beranů jako méně bezpečná, takže i ve sjezdu řídím za brzdy, ale víc se u toho skrčím. Prostě se tak líp cítím.
Pedály jsem nechal a dal klipsny a moc je neutahuju, takže se dá noha vysunout bez povolování řemínků (nemám tretry ale tenisový tenisky s tvrdší rovnou podrážkou bez vyčnívajícího vzorku). Potahat v kopci se dá taky aspoň chvíli a jinak stejně dokulata správně netočím. Ale jednou do nášlapů asi půjdu, ty klipsny nejsou úplně ideální, nášlapy budou lepší.
Sice jsem jiz silnicku opustil (strach z provozu), ale stale si pamatuji, ze prave predni usek spodni casti beranu jsem vzdy povazoval za nejpevnejsi a nejstabilnejsi zpusob drzeni.
Na silnicce jsem vozil utazene klipsny a pote, co jsem utikal po rukou pred tramvaji, klipsny povolene. Totez na horaci. Na SPD jsem presel bez padu.
Na leho jsem je dal hned pri koupi. Sice jsem namontoval kombinovane, nicmene pouzivam skoro vyhradne tu naslapnou stranu.
mě přinesl samý zajímavý a užitečný věci. Třeba krompáč a lopatu, ať si mám jak vykopat kanalizaci:)
Jo a taky vodítko na psa, takže si ho konečně můžu pořídit;)
Takže něco na kolo bohužel nebylo, ale byli tu jedinci, co měli celé kolo, tak když se to zprůměruje... ;)
Noo, my si naježili stěnu do obýváku, takže už to tu nevypadá jako ve squashovém kurtu. Zeď je vkusně obložena rozestavěnýma skříňkama, rozloženou skříňkou kterou jsme koupili omylem a krabicema s dvířkama, poličkama a závěsama na telebednu.
Já si (už tedy před Vánoci) nadělil nové cyklobrýle (do šera) a zimní rukavice, které v těch 13 st nad nulou, co jsou venku, opravdu využiji :-)
Jinak teda samé rozumné dary: flaša slivovice, vínko s klokanem (australské), titanovou kudlu a hlavně metodickou příručku pro rodiče "Jak nenasírat svého puberťáka" (jsou tam samé užitečné rady typu Nekupujte nám nic, co není tmavý, Když si dovedeme domů kamarády, tak zcela dostatečně je říct jim "Nazdar" a pak zmizet, Když máme hlad, tak se chceme jen najíst; nepotřebujeme žádné kulinařské speciality, bohatě si vystačíme s Mekáčem)
ehm, jakou kudlu? Není fotka? ;-)
Aha, já si neuvědomil, že jsou tady vlastně kudlofilové... :-) Je to kuchyňský nůž. Ale fotku klidně udělám ;-)
tak i kuchyňský nůž může být nádherný unikát. mám dva nádherný s tradičním slovenským zdobením rukojeti, jeden ruční práze z Azerbajdžánu se zdobením stříbrem a zlatem.....
Cos pořídil?
Mne se ten nůž líbí :-) A hlavně suprovně řeže...
Tuším je to tento: http://www.vyostrenakuchyne.cz/?21,titanovy-nuz...
Mně se líbí těch 22 cm čepele. To bohatě stačí k proniknutí do každého srdénka.:-)
Myslím že by se dal z druhé strany pověsit i klobouk.
nevypadá špatně. Podobnej tvar si kupuju teď od tevfalu, akorát chci tu umělohmotnou rukojeť rozmlátit kladivem a udělat nějakou hezkou. Pod lodžií už mám ořech pár let a jeho barva by s emi do kuchyně hodila...
Na kolo jsem dostal dres s dlouhým rukávem s Wintexem a Turistický autoatlas ČR s cyklotrasami.
A jinak mnoho užitečných věcí - např. pruhované trenýrky...
http://crow75.rajce.idnes.cz/Full-dynamix/ Mě konečně přinesl bajka. Díky Hekynenovým zkratkám,už takhle nevypadá :-)))
novej rám. Novou vpřední vidli. Nosič, řidítka adtd. atd. A lehokolový brašny od Ortlibeu. A nějaký ty nože a knížky a...
Taky sis poridil zabradli-silnicku? :o)))
Nahod par fotek, at se muzeme mrknout.
sprosťáku!
:-D
fotky nejsou. Ještě to nejezdí. Momentálně je celej rám u bejvalýho kolegy, kterej dělá airbrushe na motorky a tak. a trochu si s ním pohraje :-) Až bude hotový a sesadím to, tak určitě vyfotím neboj. Ale to bude tak nejdřív za měsíc. Má toho moc...
Hlavne ho vyfot pred prvni jizdou. Zvlast, kdyby ses nekam vydal napoprve se mnou... 8-D
to je jeasnačka. Rohlofa jsem si taky vyfotil dřív než jsem někam jel, protože pak už jsem to lesklý stříbrný nikdy neviděl. A první jízda bude v lese a těžko říct jestli bude sníh nebo bláto. Ale já kolo nemeju, takže pak už ho čistý nikdy nevyfotím, to vím :-)
Tak to jsem zvědavej. To bude vytuněný leho ? a nerezový laděný výfuky budou?
Tak u nás se zastavilJežíšek s tímhle: http://peldy.rajce.net/Taky_kolo
Brzdová kapalina v tom tedy opravdu není.