dotaz: je skodlive, ak mi pri volnobehu prestane tikat "to tam vzadu"? (ospravedlnujem sa, ze neovladam (stale zatial) terminologiu)
Vycistit to neviem, nakolko na to tusim treba specialne naradie, a bike mam novy, necelych 300km po asfaltkach prevazne. Mam s tym ist do servisu, nech to vycisti (rok mam bezplatny servis), alebo to neponahla?
Kdyby ti přestalo tikat v hodinkách..mělo by tě to vzrušovat víc:-)
A čemu ti to vadí?Pokud normálně kazeta zabírá a neprokluzuje..tak je vše ok..Některý volnoběh je prostě slyšet víc,jiný méně..Ale pokud praporky fungují jak mají,není důvod se znepokojovat.
no vies, mam novy bike (za vlastne peniaze a prvy drahy), tak som si povedal, ze budem k nemu pristupovat maximalne zodpovedne. Nechcem nic zanedbat, a ked mi to prestalo tikat, tak sa informujem. Ale ked pises, ze to nevadi, okej. (aj tak sa opytam este technika, ked budem v meste;)
:-) Zeptej se koho chceš..
Ale fakt to není problém..
Samozřejmě..i volnoběh se může porouchat..většinou se rozbije "praporek"..ale jsou tam dva..na lepších kolech i 3..takže to pořád prokluzovat nebude.U starších kol občas praskla pružinka co držela praporek proti zubům.Ale opravdu se to stalo párkrát..
Mne osobně snad 1x za 30tis km..
no, některé volnoběhy jsou konstruovány jako tiché, bez zvuku (asi s nějakýma válečkama jako náboje s protišlapací brzdou)
Já bych při vymizení zvuku byl naopak rád, že mě to neruší:-)