Nikdy jsem na lehokole ani neseděl a tak jsem s Rondou využil nabídky od Murphyho projet se na lehokole. A tak se v sobotu 5.12. ve Štěchovicích za vydatné pomoci a úsilí Murphyho a dalších přátel lehokola stalo, že to bylo poprvé :-)
Poté co jsem se sám rozjel pokračovala výuka v jízdě stylem hop do rozbouřené řeky a ukaž co umíš, takže po pár metrech jízdy po frekventované silnici jsme odbočili do terénu do kterého bych nevjel ani na treku. Naučil jsem se klouzat blátem, tlačit a nosit lehokolo, pak ho také očistit. Byla to jízda plná překvapení, vyzkoušel jsem si jízdu náročným terénem, do ostrých stoupání, prudkých klesání a serpentiny, dlažební kostky, kočičí hlavy i příjemné cyklostezky. I když jsem si několikrát s lehokolem opravdu lehnul :-) a neměl jsem žádný top model, tak jsem byl se sobotní jízdou spokojený. Byl to fakt nádherný den plný neotřelých zážitků :-)
Na doktreslení a pro lepčí představu pár fotek :
http://leleknakole.rajce.idnes.cz/Lehokolo_-_1....
To aby ses přejmenoval - Lelek ležící na lehokole:-)
Hmm, zajímavý podnět, popřemýšlím a možná to bude Lelek-nakole občas ležící :-)
Lelku, ty máš nepokojnou povahu. Sotva ses uzdravil, už zase podnikáš nebezpečné věci. :-)))
Když ono to bylo příliš lákavé. Já jsem už delší dobu přemýšlel kde a jak bych se na tom divném stroji svezl a když jsem zjistil, že se už zase udržím řiditek a přišla tahle nabídka, tak to nešlo odolat :-)
Asi má vysoký skóre v temperamentové dimenzi vyhledávání nového. A to je daný geneticky, takže se to ovlivňuje děsně blbě.
A to jsi promluvil jakou řečí nebo nahlédl Lelka prizmatem kterého odvětví? Zní to totiž zajímavě. :-)
Prizmatem mé oblíbené Cloningerovy teorie osobnosti:-)
Až jsem se zpotil co že to mám za hroznou nemoc a honem jsem běžel do moudrých knih jestli se to dá léčit a když jsem zjistil, že to má kde kdo a nedá se to léčit, tak se mi ulevilo.
To mě nemůžeš takhle děsit :-)
Lelek ovsem ve sve skromnosti zapomnel vzpomenout, ze predvedl i opravdu dramaticky kousek. Zaradil ve 30 kmh prevod D (draty), zablokoval tak zadni kolo a cca 15 m gumoval. Zacatek smyku je oznacena lahvi, konec autorem.
http://mur.rajce.net/2009-12-05_Kocaba-Lezaty...
To hlavni - i na konci cary lezel pouze tak, jako na jejim zacatku.
Slušný sáňky. Máš zřejmě děsnou kadenci, když si dáváš na takovou rychlost ty nejlehčí převody. To mě se může stát jedině v nejprudším stoupáku, že mi dojdou pastorky :-)
Jo, sunulo se to pěkně. Houby kadenci, ale po stoupání jsem si chtěl za horizontem přišlápnout aby to jelo ještě rychleji a tak jsem v soutředění abych se udržel v dráze nějak zblbnul a místo přeřazení jsem podřadil a řetěz hup a omotal se za pastorkem dokola.
Ustál jsem to zřejmě dost dobře, ale opakovat bych to už nechtěl.
Mystifikoval jsem. Nebylo to 25, ale 32 km. Na 25. (v Hradistku) vydechla naposled moje GPS. Budiz ji reklamace lehka.
Taky mi to naměřilo 32 km, se závratnou průměrnou rychlostí 5. A to klouzání bylo fakt z rychlosti víc než 30, podle záznamu 34, brrr, to taky mohl být bezva lišej :-)
Teď v sobotu mě předjížděl (bylo to po ránu) favorit, na střeše žlutý ležák. Bylo to mezi Jesenicí a Zlatníkama. Říkal jsem si, že to byl určitě Jurimír. No a když tu teď čtu, jak jste byli ve Štěchovicích ... tak to musel být on, kdo jinej má žlutýho ležáka...
V sobotu se jezdilo krásně, registrovali jste mezi Zbraslaví a Štěchovicema těch silničářů?
V sobotu se jezdilo nádherně, ale silničáře jsem žádného neviděl, jen samý ležák a několik bahňáků :-)
Koukám že hned na poprvé s lehokolem v terénu a nadšení a ještě ke všemu s Azubem Eco! Nestačím se divit, když si vzpomenu na svoje první ležaté jízdy kdy jsem měl plné ruce práce i na asfaltu.
5.12. jsem zkoušel co umí oceláč mimo silnici, výjezdy s prokluzujícím zadním kolem a brodění blátem bez problémů ale ve sjezdech jsem si párkrát ustlal, ono se na tom jílu pokrytém listím nedalo dost dobře udržet na nohou, natožpak na kole.
Jeste ze jsme se klouzali tim blatem, aspon to bylo po rovine! A vlastne tak skoro zadny blato nebylo :-)
Jak jsem se vracel pres kopec myslel jsem ze se mu vyhnu. Zrovna tam stahovali klady, a tak cesta byla takova pekna asi 15cm hluboka jilova kasicka. I z kopce dolu jsem musel slapat a parkrat jsem si slapnul az po kotniky, to kdyz se predni kolo zaborilo trosku vic. :-)
Měl jsem tu čest být při tom ! :-) Pořídil jsem pár fotek, tady je odkaz :
http://cyklomz.rajce.idnes.cz/Certovska_jizda/
Tak koukám že všichni na normálních kolech...akorát ten co měl jediné to divné, tak místy v lese vedl...jak že byl ten bilboard?...kola stojí, leha jedou???
myslíš "odpružené azuby jedou a eco stojí"? ;-)
A to jako proc? ;-)
http://mur.rajce.idnes.cz/2009-05-23_ECO-Arri/
Pěkná kronika jednoho výletu.
Ale aby´s nezpych´, jedna "zásadní" chyba: Nemáš popisky, které pro nezúčastněné jsou skoro stejně důležité, jako obrázky.
Hodnocení: USPOKOJIVÉ
8-)))
Jestli komentar myslis vazne k Eco vyletu, tak neni az tak co komentovat. Proste si dva leho-zacatecnici bez zkusenosti vzali Eco a vtrhli do terenu. ;)
Jinak - na popisky jsem vazne liny. U zajimavejsich akci je odkaz na tracklog. To mi prijde dostacujici.
měl jsem za to, že highlander reaguje na tuhle fotku: http://cyklomz.rajce.idnes.cz/Certovska_jizda/... , protože žádná jiná taková tam není, tak jsem ho chtěl v zájmu korektnosti trochu poopravit:-). Jinak tvoje fotky jsou velmi poučné..
Ehm...trochu jsem se překoukl...to je opravdu Eco...přece jenom už nejsem mlaďoch a očka postihuje občas trochu mlžení :))