Zdravím Vás, postavil jsem si kolo, jehož primární využití je XC / CrossCountry. Problém mám s ráfky / dráty. Koupil jsem základní řadu zapletených kol WTB a jsou velmi měkká, mají špatný záběr a hlavně při každé jízdě v těžším terénu (sem tam skok, sem tam kořen) se povolují dráty a musím centrovat. Rád bych si koupil lepší, především pevnější. Nedokázal jsem ale nikde na internetu najít rozumnou radu / test zapletených kol a tak se obracím sem s prosbou o pomoc.
Nejsem žádný boháč, ale vím, že do toho bohužel nějaká tisícovka spadne. Čím to ale bude levnější, tím lépe! Vytipoval jsem si tři favority:
náboje XT s ráfky Alexrims XCR100
náboje DT-Swiss 370 s ráfky DT-S 4.2
zapletená kola Remerx Viking
Schválně jsem je dal v tomto pořadí kvůli ceně. Zajímá mě, jak velký rozdíl pocítím za 4000 / 6000 / 8000 Kč u jednotlivých modelů a zda to má vůbec smysl, který model se vám líbí nejvíce, případně zda máte nějaký tip na jiná kola, v podobné cenové kategorii, která budou lepší.
Také bych rád znal Váš názor na pláště Schwalbe Racing Ralph.
Mockrát děkuji, vím, že jsem toho vychrlil hodně najednou, ale mám dilema a potřebuju ho vyřešit :-) Mějte se hezky a užívejte si předvánoční atmosféru v klidu a pohodě!
O RR je neco tady:
http://www.nakole.cz/diskuse/10710-schwalbe-rr...