Od příští sezóny 2010 budou moci cyklisté vzít svá kola i na jízdy historických vlaků. Rekonstruované nákladní vozy, řečené „hytláky“, budou pokřtěny 5. prosince 2009 na nádraží Praha-Braník v rámci dne s Mikulášem.
to je chvályhodné, já bych, ale nejvíc ocenil, kdyby začal z Olomouce jezdit "kolařský" vagónek na Ramzovou. co je platný, když má vlak příslušné označení lákající cyklisty na přepravu kol a skutečnost je taková, že ve speciálním vagonu je možno kolo hodit jen na hromadu k ostatním podobně uskladněným, žádný háky na stropě, držáky, prostě NULA, Mikuláše bych oželel :-)
přesně... když si vzpomenu jak na mou karbonovou silničku zkoušeli zaměstnanci ČD uložit celopéro, ještě že jsem se tam vrátil...
V Rakousku jsem něco takového nezažil
Já jsem ze Saska docela zvykly na to, ze se kola prepravuji na hromade. Mam pocit, ze haky na kola jsem jeste v osobnich vlacich nepotkal.
v Sasku to neznám, ale měl jsem na mysli, že v Rakousku jsou železničáři ( dle mé osobní zkušenosti) citlivější k přepravě a jsou schopni rozeznat plně obrašnovaného crossa, horáka a silničku nedají dospod... třeba jsem měl jen kliku:)