Mám v úmyslu si pořídit SPDéčka. Chci jít do typu Schimano 520 za necelou 1000,- ale slyšel jsem, že se v nich vysírají kuličky a že srovnatelná Welga mají průmyslová ložiska co víc vydrží, co vy na to?
Jezdím na SPD Shimano M 520, jsou tam oboustranně průmyslová ložiska a nic se mi "nevysírá". Welga jsou rovněž velmi dobrá. Trošku - možná - "slabší" jsou ty jednostranné nášlapy od authora (na jedné straně ložisko, na druhé kluzné pouzdro), ale zas když uvážím, že na těhle jednostranných mám najeto hezkých pár tisíc kilometrů a šlapou, tak vlastně slabší vůbec nejsou.
Dík, tak s těma kuličkama myslely asi nějaký starší typ od shimana. Jdu do těch M 520, teď je maj někde na netu dokonce za 790,- :) Koupil bych ještě starší tvrdší MTB tretry 44,45!!!!!!!!!
Ty 520 Ti mohu skutečně doporučit. Nikde jsem ale neviděl nějaký bazar, kde by šly sehnat jeté tretry. Předpokládám, že když chceš "tvrdší", tak to asi nebudou z kategorie "turistické", ale "sport". Taky nevím, jestli je vhodné kupovat starší tretry z důvodu toho, že každý má nějak jinou nohu, takže jestli si ta bota "sedla" na tu minulou, nemusí se už přizpůsobit mojí.
kde si ich prosim ta nasiel za tych 790,-? hladam hladam a nenachadzam...dik :)
no uz som to nasiel za cca 839,- to sa da - hej - ale otazka je, ked si chcem kupit k tomu topanky, tak ako viem, ze mi budu pasovat na toto SPD? mozno je to blby dotaz - ked hej tak sorac :)
na spd topánky by snad měly jít přidělat akékoľvek kufry..
za 750kc
http://www.bikestore.cz/inshop/shop.asp
Nestraš, stačej kočky a fenka. Ještě aby mi i pedály něco vysíraly. Zatím jsem teda po nich žádný kuličky nenašel. :')