Máte někdo praktické zkušenosti s výrobky k identifikaci a ochraně kola KRIMISTOP ? (viz. krimistop.cz)Mám kolo cca za 30 000kč a nerad bych jej nechal jen tak uzamčené.
Ahoj, všichni, identifikace kola např. miročipem je samozřejmě záslužná věc, ale
1. stavila Tě někdy policie ČR - městská, zkoumala Ti kolo, zda je opravdu tvé?
2. je řadová policejní hlídka v terénu vybavena skenerem - čtečkou?
3. dokud nebude uzákoněna centrální evidence, povinnost každého cyklisty včet. babiček jedoucích na pole nebo do kostela mít sebou nějaké OTP (obdobu malého techničáku u motor. vozidel) tak ukradené kolo si najde většinou jen majitel sám, pro prokázání vlastnictví pak stačí paragon z číslem rámu. Ovšem jak "slabší" dovede robustního jezdce na policii, to nevím.
kolo za 30 000.- nesmíš spustit z očí.
Tohle kolo NESMÍŠ opustit - ponechat bez dohledu, i kdybys musel! Stejný názor jako blažej.
Pod tíhou vlastní zkušenosti a řady starších příspěvků na tohle téma naprosto souhlasím s oběma předchozími názory. Můžou ale nastat situace, na kterých nebudeš mít žádnou vinu a stejně o kolo přijdeš. K Blažejovi: Policajti mi radili, abych zavolal 158, až kolo objevím, že přijedou a vyříděj zbytek. Zatím jsem si tenhle poradenskej klenot nemoh ověřit.
také se mi stala v minulosti obdobná věc, kolo jsem našel v cukrárně a volal 158 a od té doby svého miláčka pakruji skoro v posteli :). Chtěl jsem jen vědět zda je tento čipový systém zaběhlý, ale jak koukám zatím si někdo mastí kapsu. Díky