reklama

VALMEZ začne na jaře stavět páteřní stezku

Radnice Valašského Meziříčí na Vsetínsku začne letos na jaře stavět páteřní cyklotrasu, která v budoucnu povede přes centrum města. Náklady na vybudování zhruba osmikilometrového úseku budou činit více než 48 milionů korun. Pro její stavbu ale město získalo dotaci z evropských fondů, řekl ČTK mluvčí Valašského Meziříčí Josef Beneš.

Se zahájením stavebních prací se počítá už na začátku dubna, trvat by pak měly zhruba do poloviny následujícího roku. Radnice zatím na dodavatele stavby vypsala výběrové řízení.

"Cyklostezka by měla uspokojit zájemce o aktivní způsob života. Měla by být určena nejenom cyklistům, ale svým povrchem by měla vyhovovat také kolečkářům a skateboardistům," vysvětlil mluvčí.

Ve Valašském Meziříčí se navíc do budoucna počítá i s tím, že na chystanou páteřní trasu naváže sít dalších vedlejších stezek. Ty by měly ulevit hlavně centru města zatíženému nadměrnou automobilovou dopravou. Kudy by měly vést, ukáže až studie, kterou nyní radnice nechává zpracovat. "Možná se i na ně v budoucnu pokusíme získat peníze z evropských fondů, ale to je zatím ve stádiu příprav," dodal Beneš.

Chystaná cyklostezka bude navíc navazovat i na páteřní trasu podél Rožnovské Bečvy, kterou nyní pro milovníky jízdy na kole chystají obce mikroregionu Rožnovsko. Trasa projektu za zhruba 130 milionů korun, rovněž podpořeného penězi z regionálního operačního programu, povede z obce Zašová nedaleko Valašského Meziříčí až po Horní Bečvu na Vsetínsku. Na její stavbě se podílejí všechny obce mikroregionu. Podle plánu by měla být dokončena začátkem příštího roku.

[ Zpět ]
Datum: 05.01.2009
Autor: Neregistrovaný uživatel (Deník veřejné správy)
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Někdo na silničním kole nebo na gravelu

Hledám: Někdo na silničním kole nebo na gravelu
25.12.2024
Hledám partu / parťáka/ parťačku (ne vztah pouze kamarádku) na vyjížďky na silničním kole nebo gravelu, Praha a…

Hledám: Poznávání krás Šumavy a Brd na E-kole

17.12.2024
Já 60+ hledám pohodovou,sportovně založenou životní optimistku kolem 60 let pro společné poznávání naší krásné…

Hledám: štěstí

05.12.2024
Nehledám za každou cenu. Nepotřebuju kohokoliv. Nejsem zoufalá a nehledám zoufalce. Pokud nenajdu, nic se neděje.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

154 cyklistů (11 přihlášených)

Pobaltí 2023 aneb 2090 kilometrů od Narvy na Kurskou kosu - 1. část

Úvod a vlastně rovnou i závěr :-) Takže tento rok (2023) to byly Litva, Lotyšsko a Estonsko. Já vím, žádná…
Peggy | 11.12.2024

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | 13.11.2024

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024