Začal jsem jezdit cyklostezkou podél Odry na Landek a v včíl to začíná být místy doslova o hubu, protože křoví podél stezky bují a tímto zužuje prostor pro bezpečné minutí dvou cyklistů. Předpokládám že pokud s tím někdo (kdo?) něco neudělá, tak do měsíce tam nepůjde projet.
Vy co tam jezdíte déle, jakou máte zkušenost? Vím, že je tam přejezd na vlastní nebezpečí, ale neměla by se obec o stezku starat??
Tak tuhle ztezku znám jedím tam občas jsem z Michálkovic, je to taková lesní v přírodě no, občas to tam někdo posekal, letos asi ještě nic, obec by se starat měla nebo mohla, hm je to oficiální stezka, tak by měla, pokud jde o nějaké haldy apod. tak tam nic pokud se nedomluví partija kámošů na prosečení tak nikdo.:-)
Obec by měla, stát by měl... Ta parta kámošů se mi zdá mnohem přijatelnější, 3-4 nějaké srpy, kosa a za půl hodinky nemaj co dělat.
Já tam tudy jel naposled někdy začátkem března, to ještě žádné zarostnutí nehrozilo.
Pokud je tam označení cyklostezka, čili je to oficiálně, měla by se snad obec postarat. Stačí na to jeden člověk s křovinořezem (se srpem a kosou bych na křoví nešel).
Srp a kosa byl jen návrh, klidně to může být v praxi i pilka, nůžky, sekera...
No nic, mě je to jedno, já tam jedu jednou za čtvrt roku, tož snad příště nějak projedu.
Dneska jsem tam tudy jel, někdo už to nejvíc překážející "křoví" vysekal.
Jojo, pomohla apelace na Úřad městského obvodu Slezská Ostrava. Na můj email (20.6.) ihned odpověděla vedoucí odboru, která slíbila, že vysekání zajistí, což se také stalo. Skvělý přístup.
Jinak tato cyklostezka je v majetku OKD a.s.