Stále chybí spojení podél řeky ostravice až do F-M. některé úseky už jsou hotové, nejhorší je to z centra od hradu se dostat podél řeky do Kunčic tam není nic, a Paskova, tam kousek je, dále pak z Paskova do F-M. Co si o tom myslíte?
Myslim ze je to celkem potrebna stezka, prave predevsim v useku centrum-kunčice, protze se da jet pouze po hlavnich cestach celkem hustym provozem. Taky by jiste slouzila i dopravne. Obcas jedu z kuncic do centra po frydecke a opravdu neni o co stat.
Spojeni podel reky je v planech, nekdy uz i v mapach. Na letni cyklojizde jsme to prednesli jako jeden z pozadavku v otevrenem dopise primatorovi. - odpoved byla v tom smyslu, ze se s tim pocita, ale zatim nejsou finance.
Od hradu do Kunčic se dá dojet po silnicích s menším provozem, a to po ul.Podzámčí, Šenovské,dále odb.vpravo na Lihovarskou, z Lihovarské je třeba přejet na Škrobálkovou a možností je víc (Holvekova,Vratimovská,Pstruží) jen si vybratze Škrobálkové odb. vlevo hned za žel.přejezdem, nebo o odbočku dál na Římanovou a pokračovat dál na Dřevařskou, která končí pod Rudnou. Bohužel pak se musí po Frýdecké až k odbočce na Ostravického. Nejsou to sice cyklostezky, ale provoz je na těchto silnicích ( krom Frýdecké) o poznání menší.
A z Paskova se dá jet po Nádražní a dále Vodárenské až do Žabně k restauraci U čápa, pak se bohužel musí po staré Místecké až k restauraci Pod šimlem, kde je možné odbočit vlevo na Nádražní a těsně před mostem přes Ostravici najet doprava na cyklostezku po které se dá projet podél řeky celý F-M.
Jo určitě alternativa je, ale myslim, že to vede přes nepřizpůsobivé občany a každopádně to je dále, a není to tam moc hezké, podél té řeky by to bylo ideální, bez kopců. jednou jsem tam jel, podél té ostravice, ale to jsem spíše nesl kolo a prodíral se houštím, takže to moc na kochání nebylo...
Myslím, že vést cyklostezky podél řek je nejlepší nápad, je tam malé stoupání a tak to využijou i méně zdatní cyklisté.
Pokud moc nespecham, nebo jedu z hrabove - smer radvanice, petrvald tak jsem to temi ulickami nejak promotal. Nejneprijemnejsi je to prave, u toho krizeni Frydecke a Rudne. Kolem reky jsem to nikdy nezkousel projet, ale napadlo mne ze by tam nejaka pesinka vest mohla.
Naposled jsem to zkoušel předloni a žádná šance tehdy nebyla, nevěřím, že se to od té doby zlepšilo.
bydlím v Hrabové, od NH až do paskova vede stezka přibližně kolem řeky, je to velmi využívaná stezka, ale jezdí tam malé děti a hodně hodců,je to jediná oblast kolem přírody, od Paskova u nádraží stezka končí a dále se musí na starou místeckou a potom do Frýdku
Stezka sice končí, ale jak jsem psal výše, dá se Místecké vyhnout, až na cca 2 km, mezi restauraci U čápa a odbočkou k Hutním montážim ve Sviadnově. Není to cyklostezka, ale rozhodně je tam menší provoz, než na Místecké.
Minuly tyden jsem jel z Vratimova na centrum a tak jsem to zkusil kolem reky porad po prave strane. Slo to projet -bylo jeste pred destem. Delali tam neco energetici a tak to bylo celkem prujezdne. Z vratimova do centra jsem byl asi za 40 min.
V lete to ale asi zaroste.
Jo taky jsem tam jel, ale někdy v létě a zarostlé to bylo tedy pořádně, ted tam musí být hodně bláta, a pak se ještě musela myslím ještě překonat železniční trať možná se dala podjet já ji přešel. Je to takové území nikoho uprostřed města, a staré průmyslové plochy. Každopádně na nějaké poježdění - kochání to tam není. spíše jsem kolo nesl než na něm jel.
Jezdím kolem řeky z OV-Hrabové do F-M pravidelně, je to spíše pro horské kolo. V Paskově přejedu most a pak po pravé straně řeky(směrem proti proudu) jedu po nějaké sypané hrázi, asi třicet metrů od řeky, cesta vedle ní bývá hodně rozbitá. Kousek před Lískovcem se vrátím opět k řece a vyjedu u teplárny, přejedu před mostem cestu a jsem na cyklostezce. Dá se projet bez nošení.
Trasa po pravém břehu Ostravice je od Černé louky v Ostravě po cyklostezku v Kunčicích sjízdná! Ale! Za příznivého počasí a na horském kole. A nesmíte spěchat. Je zo ukázka neschopnosti magistrátu a hledání výmluv (na peníze) místo činů.
Jak tu píšou další níže, pracovali tam v Kunčičkách s těžkou technikou a cesta podle toho vypadá. Kromě toho se tam prohání čtyřkolky (bez RZ), motokrosaři a koně. Z města tam najedete "výstavním" smetištěm a kolonií bezdomovců. (Smetiště jsou po Ostravě podél cest všude!) Není to nic pro slabší povahy a děti!
Překonáváte řeku po širokém nikdy nepoužívaném mostě, vlečku OKD - nejlépe přes koleje, trať ČD naopak bezpečně podjedete. A stačilo by, kdyby tam město poslalo vhodnou techniku, která by to srovnala a udusala. Místy štěrk vhodné zrnitosti. Žádný asfalt není nutný! A žádné velké náklady by to být nemusely.
To by ovšem magistrát musel chtít něco dělat...
Ano, černé skládky odpadu kolem Ostravy, to je folklór. A přístup úředníku je opravdu tristní, neudělají nic, ani když jim ukážete viníka!
Taky jsem to letos v predjari projel. Po technicke strance by to myslim opravdu nemusel byt tak velky problem. Ale kdo vi kdo je majitelem pozemku a taky je treba splnit ruzne normy pro cyklostezky, stavebni povoleni apd.,
Na to abychom tam nabehli lopatama je to trochu velky usek, jedine nekde pujcit bagr.
Myslím, že je to jednoduché: Povodí Odry (jako všechny toky) a OKR v proměnách času (tedy nějaká dcera, nejspíš RPG), protože na pravém břehu jsou nějaká kaliště, laguny apod.
Co by to pro ně byl, nějaký ten milion a těžká technika! Stejně to tam musí jednou zrekultivovat!
Neznáte tam někdo někoho inteligentního a schopného? Vždyť by to mohlo být tak jednoduché, jen chtít...
Jak financovat výstavbu cyklostezek.
Jedna možnost by tu byla.Výstavba cyklostezek jako reklamní kampaň.
Přikl.: Firma věnuje určitý obnos na výstavbu cyklostezky v délce 100 m ( i více ),její úsek by byl na začátku,dále po každých 100 m na povrchu asfaltu nebo dlažby označen jejím logem popřípadě www adresou,firma by si tak zajistila zprůhlednění.Toto označení by se obnovovalo,aby každý kdo takto vybudovanou stezku použije věděl,kdo na její vybudování přispěl.
Ano budovani cyklostezky kolem řek je idealni řešeni a malo nakladne. Kdyby se naše instituce jak na krajske a oblastni urovni uměly domluvit tak by pochopily že podpora regionu neni jen v prezentaci na papiře a vystavach .Take v činech a vybudovani infrastruktury v turismu. Někdo řika že pro ekologiji děla hodně a přitom neuděla nic kdyby byla cyklo stezka z frydku a mistku na ostravu tak by lide jezdili častěji na kole tam i spět a to nemluvim o rodinach z malymi dětmi. Hold politik si vozi hyždě v autě a ty cyklisto skakej přes muldy.