Ví někdo jak je to s Měchenickým mostem ? Dá se přes ten železniční most přejet (na kole) - nebo aspoň s kolem přejít ? Je tam nějaká cesta pro chodce, nebo musím kolejištěm, porušit zákaz vstupu a doufat, že zrovna nic nepojede ?
dík
Radek
Myslíš most ze Skochovic do Měchenic? Pokud já vím přejet i přejít se dá po straně po prknech, ale musíš porušit zákaz vstupu a doufat že nic nepojede. Je to tam poněkud úzké a navíc je lehce do zatáčky. Jednou jsem tam šel s kolem a jel vlak a nebyl to moc příjemný zážitek :-) Speciální cesta pro chodce a cyklisty tam není, ale všichni tamtudy chodí. :-)
Jak se nejlépe dostat z Vraného n.Vltavou do Davle ? Dá se po té turistické červené po pravém břehu Vltavy ?
Ahoj, z Vraného do Davle se dá dostat pouze (pokud vyloučíš ten výše zmiňovaný železniční most) přes kopec, tzn. jedeš-li od Prahy tak hned za přejezdem doprava, do kopce, do Březové, odtud na Oleško, tím projedeš, stále po asfaltce a na jeho dolním konci je lesní cesta dolů do Davle, vyjedeš na konci Zahořanského údolí a tady podle potoka až k Vltavě.
No pokud by to bylo ve vsedni den, tak by snad mel fungovat i privoz ve Vranem:
http://www.multiweb.cz/infdopjj/lr/vrprovrad.htm
Jezdím tam občas a ještě jsem na vlak nenarazila. Cyklisti i chodci ho bežne používají. Jede se po prknech a pak po štěrku. Široké je to dost...i na "ženskou":-) Vlak jezdí hodne málo, dopoledne napr. myslím jen 2 x a navíc tam jede pomalu - je to motoráček (pouze) nic rychlejsího tam jet nemuze, přes most jede krokem...a staví ve Vranem a ceká vetsinou, takze je mozne ho videt vcas.
Bacha jezdí tam občas i nákladní vlaky, které nejsou v řádu. A semtam tam Hnědočeši ukradnou prkna z mostovky - jednou jsem se málem poroučel do Vltavy. Celkově je to úzké, dost adrenalin, jestli něco nepojede, divím se, že tam už nebyl nějaký smrťák.
Adrenalin je "žlábek" mezi obcí Řež a Úholickama:-)
Měchenický most je pohoda. Navíc opravdu po něm ty vlaky nemůžou jet rychle. Vedle žlábku sviští rychlíky a Pendolino. Tam se opravdu musíš dívat, zda něco jede nejede. Ale zase se stihneš schovat:-) Pochybuju, že bych byla odvážnejsí nez vetsina chlapu-cyklistu, ale tohle se zvladnout dá. Ale samozřejme rodinám s dětma to nedoporučuju. Prkna občas chybet mohou, ale nejsme slepí, takze i na silnici musís koukat na co vjedes, ne?
Přejet to jde, ale je to trochu adrenalin. Já tam totiž ten vlak potkal a že by tam bylo místa na tancování jsem si nevšiml. Už dlouho jsem se tak nelekl. Teď když tam jedu, tak si zjišťuji, v kolik jedou vlaky z obou stran a doufám, že se tam nevloudí nějaký náklaďák. Žádný zákaz vstupu ani na jedné straně není.
zákaz tam nemusí být ve formě zákazové cedule, zákaz vyplývá přímo ze zákona
č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění
pozdějších předpisů, kde v §
4a Ochrana dráhy v odstavci (1) je
uvedeno:
Nikdo nesmí bez povolení provozovatele
dráhy …, vstupovat na dráhu
a v obvodu dráhy na místa, která nejsou
veřejnosti přístupná, pokud
zvláštní právní předpis nestanoví jinak.
V odstavci (2) je pak uvedeno: Všechna
místa na dráze a v obvodu dráhy
jsou veřejnosti nepřístupná s výjimkou
a. dráhy a jejího obvodu, pokud je
dráha vedena po pozemní komunikaci,
b. dráhy a jejího obvodu v místě křížení
dráhy s pozemní komunikací,
c. prostor určených pro veřejnost, nástupišť
a přístupových cest k nim
a prostor v budovách nacházejících
se v obvodu dráhy, pokud jsou
v nich poskytovány služby související
s drážní dopravou,
d. veřejně přístupných účelových komunikací
v obvodu dráhy,
e. volných ploch vzdálených nejméně
2,5 m od osy krajní koleje dráhy.
Které všechny zákony by měl člověk povinně znát? To se prostě nedá.
Tenhle most cyklisti používají, ale povolené to není. Na měchěnické straně ani není nijak pěkný nájezd. Myslím, že by se měli představitelé místní správy, kraje, drah, ... a já nevím koho ještě zamyslet a nějaké mosty upravit i pro pěší. Třeba tenhle nebo ten z Lovosic do Žalhostic jsou příklady, kde opravdu jiný most není a prostě to svádí tam vlést. Stačoli bvy tam udělat 150 cm široký chodník na jedné straně a bylo by po starostech.
Tak ten most jsem absolvoval v poslední době dvakrát. Jednou s 10-ti člennou partou dětí, adrenalin to byl o to větší. No sicejsem si dopředu zjistil, jestli v tu dobu nepojede vlak, zas tak často tu nejezdí,tak stačí si dopředuvyjet jízdní řádya může být člověk klidnější. No a nedávno jsem si to zopakoval, nevím jestlijsem totehdy přehlídnul nebo to je novinka, ale těch prken, co tam chybí a nemluvě o těch, na který jsem se neodvážil šlápnout ... uf, no příště si asi zaplatím přesun vlakem ze Skochovic do Měchenic a budu klidnější.