Jedu si to takto po cyklostezce podél Svratky směrem z města a ejhle, posledních 14dní okupují cyklistické odpočívadlo za nákupním parkem Avion bezdomovci s alkoholem a cigaretami. A ne že by tam seděli chvíli, oni tam sedí pořád. Obávám se, že už je hygienicky závadné. Komu tedy vlastně takové odpočívadlo pak slouží??
Složí všem. Někomu víc (bezdomovci), někomu míň (cyklisti). Recept jak to přerozdělit neexistuje, viz zákony 1 a 2/93.
Ovšem sám jistě uznáš, že když je něco nazváno jako odpočívadlo pro cyklisty a je do toho investováno dost peněz, tak to má sloužit tomuto účelu a ne klábosení a chlastání bezdomovců. Vyhláška na zákaz konzumaci alkoholu n veřejnosti už opět zrušili, tudíž, jak toto vyřešit? Je to asi stupidní nápad, ale dal bych tam, tabulu, jen pro cyklisty, tudíš bych pak všechyn ostatní vykázal.
Tabulí "Jen pro cyklisty" vznikne další problém, Kdo je to cyklista? I když zákon tento pojem hojně používá, nikde není vysvětlen. Osoba vedoucí kolo je dle zákona chodec (zákon o dopravě...). Pokud by zákon stanovil, že osoba jedoucí na kole je cyklista, musel by jsi do odpočivadla označeného "Jen pro cyklisty" najet a pak z toho kola spadnout. Nechci odpovědí prudit, je to všecho velice složité.
souhlasím, prakticky nic účinného není, kontaktoval jsem správce té dané cyklostezky a ani Ti si s tím neví rady. Jim tam asi dám na lavičku rysováčky a bude klid :-D
pak je budeš mít v duších
dalším paradoxem je, že zákon o dopravě zná pojem cyklostezky, ale v praxy to není skoro nikde, všude jsou to jen smíšené stezky, o kterých se ve vyhlášce nikdo nezmiňuje, takže další řekl bych nešťastný pokus vyhovět všem.
Spim obcas kde se da, tak si me uz taky pletli s bezdomovcem. Ale je fakt ze nekde byva na odpocivadlech a podobnych nouzovych nocleharnach binec po osobach konzumujich alkohol, cigarety, drogy apd. Dost casto ho tam delaj i mlade particky. Cedule zakaz konzumace alkoholu, drog a koureni by to treba vyresil, kdyby tam policie sem tam koukla.
Dát na ceduli "zákaz konzumace drog" mi příjde zbytečný, to je zakazano tak jako tak, a newim, proč bych si neměl smět otewřít na lawičce piwo. Tyhle agresiwní zákazy na cokoliw mi waděj (newytwářej we městě lidskou atmosféru, a "nelidi" je stejně ignorujou).
Podle mě je lepší cedule "udržujte prosím pořádek, ať je každý wáš piknik tak příjemný jako ten prwní" ;-) A samozřejmě by měl být w blízkosti nepřeplněný odpadkowý koš.
Policie by tam sem tam kouknout měla, a měla by případný prasata přimět k wyčištění prostoru bez ohledu na přítomnost nebo nepřítomnost jakýkoliw cedule, si myslim.
Roggere - naprostý souhlas s Tvým názorem. Jen ta městská policie by se měla o takovéto věci pilně zajímat. Připadá mi, že mají na starostij jen kdo jak parkuje a jinak si ničeho nevšimnou.
na dotaz se dá zcela jednoznačně odpovědět: takové odpočívadlo poslouží bezdomovcům.