Co říkate na čerstvou přeměnu náplavek z cyklostezek a pěších zón na zóny parkovací - http://blisty.cz/2007/4/26/art33998.html
Všiml jsem se, ale nevěřil jsem tomu, že by to mělo byt na stálo, pokud vis neco konkrétního dej prosím vědět
Teď v týdnu jsem tam jel, původně to byla místa ke stání pro invalidy, teď to přeznačovali ne něco jiného, ale neviděl jsem na co.
Dnes jsem to kontroloval, skutečně je tam značka "Placené parkoviště", zatím přelepená "škrtnutím" samolepkou - odhadem pro několik desítek aut. O samotná stání by tolik nešlo, ale ty auta budou vyjíždět a zajíždět přes plochu, která by měla sloužit zásadně pěším a cyklistům, budou vznikat problémy. Píšu Petrovi Štěpánkovi na Magistrát.
Jde i o stání, neboť se zvyšuje počet parkovacích míst v nejvnitřnějším centru a tedy se zlepšují podmínky pro to, aby ve městě, které má nejvíce automobilů v Evropě jezdilo ještě více automobilů a naše prvenství tak bylo upevněno.
Jde i o to, že ta auta tam nestojí jen na těch vyhrazených místech, ale i v užší části náplavky, kde vyloženě překážejí chodcům a cyklistům. Alespoň na náplavce Rašínovo nábřeží. Zachvilku to bude vypadat jak Václavák -- tedy místo náměstí čtyřproudá komunikace + dvě až čtyři řady parkujících aut, přičemž lidi budou na náplavce vytlačeni na chodník, ze kterého budou přepadávat do vody... Ach jo.